Кампања за борба против рак на грлото на матката

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од nena2010, 29 декември 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.773
    Допаѓања:
    110.480
    Здраво на сите,

Пред некој ден официјално започна кампањата за борба против ракот а грлото на матката. Кампањата започна со песната Мојот живот е моја песна (Moj je zivot moja pjesma) во изведба на Каролина Гочева (Македонија) , Нина Бадрич (Хрватска), Александра Радович (Србија) и Маја Сар (Босна).

На линкот можете да ја слушнете песната http://www.youtube.com/watch?v=q0kFw-qjPEI

Бидејки ја имав таа несреќа да изгубам драга особа од оваа болест сметам дека треба да се освестат сите жени, да одат на редовен гениколошки преглед (1-2 годишно) и да ја спречат оваа болест.

Поздрав, :inlove:

На dora5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Ја прими ли некој оваа вакцина?

3. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Има вакцина.

Јас ја примав, се прима три пати и не е ништо страшно од тоа што се дигна прав дека е штетна или се дигала температура. Ништо од тие симтоми немаше, а + сите медицинки лица, кај мајка ми на работа ги однеле свои деца(женски) на вакцина.

Значи дека е корисна, а не штетна.

4. dora5

dora5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    jas imam hpv 16 i cin1 doktorot mi dade tableti za zajaknuvanje na imunitetot.no se plasam so ako ne iscezne??ve molam za sovet i vase mislenje..pijam i caj od crvena kantarija toa pomagalo:) pozz

5. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    а какви таблети пиеш?