Здраво на сите, Пред некој ден официјално започна кампањата за борба против ракот а грлото на матката. Кампањата започна со песната Мојот живот е моја песна (Moj je zivot moja pjesma) во изведба на Каролина Гочева (Македонија) , Нина Бадрич (Хрватска), Александра Радович (Србија) и Маја Сар (Босна). На линкот можете да ја слушнете песната http://www.youtube.com/watch?v=q0kFw-qjPEI Бидејки ја имав таа несреќа да изгубам драга особа од оваа болест сметам дека треба да се освестат сите жени, да одат на редовен гениколошки преглед (1-2 годишно) и да ја спречат оваа болест. Поздрав,
Има вакцина. Јас ја примав, се прима три пати и не е ништо страшно од тоа што се дигна прав дека е штетна или се дигала температура. Ништо од тие симтоми немаше, а + сите медицинки лица, кај мајка ми на работа ги однеле свои деца(женски) на вакцина. Значи дека е корисна, а не штетна.
jas imam hpv 16 i cin1 doktorot mi dade tableti za zajaknuvanje na imunitetot.no se plasam so ako ne iscezne??ve molam za sovet i vase mislenje..pijam i caj od crvena kantarija toa pomagalo pozz