Здраво, јас имам камен во жолчката околу 18 цм, се породив пред 1 м. Болки имав само еднаш а поради лоша крвна слика правев ехо и излезе дека се камења, бебето го дојам . Ако може совет колку е паметно да чекам со камењава доколку немам болки ?
Ic ne e pametno veruvaj mi jas i koga pukna zolckata nemav bolki samo crni tocki pred ocite imav na bebeto mu treba i ziva zdrava majka ne samo doenje ako dr kaze operacija odi ne se misli ic
Докторот не ми кажа ни чекај ни мора операција . Болки имав самоо еднаш пред неколку дена , иритирано од храна.
Не , се е од вчера, лоша крвна слика одредени вредности покажуваа на проблем со панкреас а на ехо излегоа камења во жолчка.
Zakazi si termin kaj abdominalen hirurg jas ti go preporacuvam dr senol tahir od gradskata bolnica sveti naum sto e vo skopje do sobranieto mene on me operira od priklestena papocna kila a prethodno bese i na operacijata od zolcka
Здраво на сите имам камења во жолчката,три камчиња од по 1цм.Докторот вика не е опасно може да се живее со тоа меѓутоа јас имам многу киселини и мала болка во грбот и сакам да ги извадам.Дали можете да ми препорачате добар доктор во државна болница Скопје? Фала ви
Секогаш се вади цело ќесе. @Torn обично ако дава неподносливи симптоми или напади или болки, доктори викаат да ја вадиш жолчката. Оно се живее, ама како...
Јас како тебе слично имав страшни киселини и горење во стомак после јадење. Кај мене испаднаа 7 камења од по 8-11 милиметри. И совет ми беше да ја вадам оти секако некогаш ќе се вади, а и не се трпеше више. Напади имав уште неколку месеци пред дијагноза. Инаку на клиника знам малце повеќе се чека за термин, исто и во 8ми Септември. А во стара градска е побрзо. Оно не се вади кај секого, знам луѓе што си ги носат со години (ако ако се 1-2) и ако не им прават проблем не се предлага операција.
Mozam da spodelam priroden lek za kamen vo zolckata ako ste zainteresirani, deluva 100% ako se raboti za mali kamcinja.
Фрли го и така ќе е од помош на некој само моментално.Ако е организмот склон кон тоа освен операција не помага друго
Дали може да споделите инфо за исхрана при проблеми со жолчка, синоќа имав напад и од кога ќе си одам од болница да знам што смеам што не смеам да јадам.
100ml mmaslinovo extra virgin 100ml sok od limon se mesa so mikser I se pie naednas. Po 15min se pie sok od 2 portokali I se legnuva na spienje na desna strana (znaci se pie pred spienje). Sabajleto se rastvara 20gr moska sol vo 2l topla voda. Ova se pie vo rok od 1 do 2 casa pa ke dobiete dijarea I ke gi isfrlite kamenjata. Ova vazi za sitni kamenja. Prethodniot den se jade lesna hrana.