Камчиња во жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Alondra, 17 март 2011.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    10.896
    Ќе направиш поголема беља ако чекаш. Оди на лекар, јас одев на инфузии некогаш по 2 пати, не помагаа сами болки се смируваа, мендиаксон, нолпаза пиев и џабе почнав и нив за 2 минути да ги повраќам одкако ќе ги испијам. Треба многу да внимаваш на храна, само варено и печено.
    Кај мене дојде до паѓање кај папокот, затоа ти викам оди, упут под рака ќе речеш кај кој др сакаш и директно, ќе ти каже што понатака.

На Ellyy и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.761
    Допаѓања:
    22.663
    Јас немам искуство со државна ама многу ми кажале дека и итни пациенти со панкреатит ги оставале да чекаат со месеци. Знам близок случај од човек со пукната жолчка што му давале само инфузија за болки и исто му рекле - ќе си чекаш термин, па среќа неговите го носат навреме во 8ми Септември. И матичната ми имаше кажано дека во дигестивна тешко доаѓаш до термин. Во градска јас ко шо реков брзо ме оперираа и други што чекаа со мене знам си завршија брзо.

Како и да е, неќам никого да насочам погрешно ама сепак распрашајте се за хирург и каде кој најбрзо се оперирал.

Јас последните месеци немав напади ама од све живо ми се лошеше и повраќаше, заби не можев да измијам без да добијам гадење. А и општо од ден на ден ми беше сѐ полошо.
    За ова година не треба да чекаш

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    377
    Проблемот е што бев ми рекоа морало да се чека државно ама приватно секогаш можело одма работава е итна значи џабе е што уплаќаме во фонд кога мора приватно.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.464
    Допаѓања:
    10.896
    И ја плаќав ти вика или плати или чекај после 2 години има термин

5. Natali***

Natali*** Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Здраво..и мене ми најдоа ситни камчиња во жолчката. На 20 треба да одам на контрола пред операција. Ке се оперирам во 8 ми септември. Сега си стварам паника да не може да пукне до тогаш. Мислења ве молам…

6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.761
    Допаѓања:
    22.663
    Па реално со жолчка не се знае, може да не прави проблем со години, кај друг да пукне или напад од нигде никаде.
    Ама што е до тебе, можеш да се придржуваш до диета, да избегнуваш интензивна физичка активност и ако добиеш јаки болки, одма да идеш на ургентен. Со лесно.

7. Natali***

Natali*** Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Фала ти. Немам болки. Диетата ја практикувам, здравје за 2 до 3 недели ке се оперирам. Ништо немаше место порано од тоа.

8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.761
    Допаѓања:
    22.663
    Реално ако за толку ти закажале, супер. Јас исто за месец се оперирав, а пред некој ден членка кажа во државна ѝ барале пари, само ако ја фатат болки, тогаш.
    Така да немаш гајле.

9. Natali***

Natali*** Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Јас во 8 ми септември..

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Natali***

Natali*** Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2025
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Ме интересира и само дали после операција стомакот се намалува, затоа што мојов сега е многу подуен.

11. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    910
    Moze predlog doktor na drzavno za operacija na kamenja vo zolcka?