Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Камчиња во жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Alondra, 17 март 2011.

1. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.915
    Ќе направиш поголема беља ако чекаш. Оди на лекар, јас одев на инфузии некогаш по 2 пати, не помагаа сами болки се смируваа, мендиаксон, нолпаза пиев и џабе почнав и нив за 2 минути да ги повраќам одкако ќе ги испијам. Треба многу да внимаваш на храна, само варено и печено.
    Кај мене дојде до паѓање кај папокот, затоа ти викам оди, упут под рака ќе речеш кај кој др сакаш и директно, ќе ти каже што понатака.

На Ellyy и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.370
    Допаѓања:
    20.480
    Јас немам искуство со државна ама многу ми кажале дека и итни пациенти со панкреатит ги оставале да чекаат со месеци. Знам близок случај од човек со пукната жолчка што му давале само инфузија за болки и исто му рекле - ќе си чекаш термин, па среќа неговите го носат навреме во 8ми Септември. И матичната ми имаше кажано дека во дигестивна тешко доаѓаш до термин. Во градска јас ко шо реков брзо ме оперираа и други што чекаа со мене знам си завршија брзо.

Како и да е, неќам никого да насочам погрешно ама сепак распрашајте се за хирург и каде кој најбрзо се оперирал.

Јас последните месеци немав напади ама од све живо ми се лошеше и повраќаше, заби не можев да измијам без да добијам гадење. А и општо од ден на ден ми беше сѐ полошо.
    За ова година не треба да чекаш

На Ellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    374
    Проблемот е што бев ми рекоа морало да се чека државно ама приватно секогаш можело одма работава е итна значи џабе е што уплаќаме во фонд кога мора приватно.

На Marijana93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.311
    Допаѓања:
    8.915
    И ја плаќав ти вика или плати или чекај после 2 години има термин