Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    па после 2 години редно е да наравиш уште еден пап тест и ќе ти покаже што е проблемот ;)

2. betushka12

betushka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    да да знам, ама секогаш кога треба да идам на гинеколг ми е баш страв...ама ќе морам да го посетам и да направам ПАП..фалаа

3. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Викате од стрес се појавува кандидава а?

Ниту јадам многу благо,ниту носам тесна облека,ниту пијам антибиотици... Ама последниве 3 дена се нервирам.И еве ја дојде...

Ставив Екалин вагиналета, арни се тие? :worried:

Вечер уште една ќе ставам...

И кога мочкав, после тоа ме печеше малце,не знам дали е од вагиналетата... :worried:

4. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Мене редовно на стрес ми се активира. Или кандидата или афти во устата. Сеедно, иста досада. :@

5. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Сите мислења и искуства се ок, јас лично тој проблем го имам решено со редовно земање б-комплекс таблети и верувајте има ефект... ги имам во ташна исто како орбит мастичиња.

6. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А како е името на тие 6-комплекс таблети?

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Б-комплекс. :)

8. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    пробајте со ракија или бело вино тоа е традиционален лек :D
    не се сегувам навистина јас редовно го правам тоа и немам проблеми
    едно крпце или салфетка или влоска натопете ја убаво со ракија и ставете ја како кога имате менструација . виното исто се користи ( само белото) ги вади ги трга сите '' неубави неста '' поздрав и писете како ке делува ако проба некојa

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. HardSex

HardSex Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.425
    Пробајте да направите корекција во начинот на исхрана:благо не,овошје не,житарки не.
    Дозволена храна = само протеини и зеленчук .(Зеленчукот да се мие само со флаширана
    вода).Исто квалитетот на водата во нашето мило и драго Скопје е катастрофален,веројатно
    и ширум репубилката.
    Користете само флаширана вода за пиење(обична),а за хигиена(туширање) ставете
    филтер.Водава за туширање е хаос!

Пробајте,би требало да има ефекти :)

10. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Накратко, посветете го цел живот на здравствена дисциплина.
    |(

Водата има и подобри варијанти ширум републиката. ;)

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    велиш кога имаш менструација зошто јас знам дека не треба да се става кога се има мен. ? :?: :?:

12. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    Девојки неколку дена пред да добијам менструација ми се врати кандидата, ама јас ништо не напрвив оти мислев дека како и обично со менструацијата ќе ми помине.Еве втор ден ми е и уште имам печење и што е најлошо раничките уште не ми се заздравени и многу ме пече при мокрење.
    Дали може да си ставам од маслото од кантарион со памукче, ќе ми помогне ли и покрај тоа што имам менструација? Незнам со што да ги излечам раничките, инаку немам чешање.

13. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Мисли да се стави на влошка алкохолот и да се користи нормално, но вон циклус.

14. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    нема врска менструацијата со кантаринот слободно намачкај се

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Помагајте!
    Во саботата се бањав во нечисто езеро и уште вечерта и неделата почна првин да ме чеша доле.Од вчера се мачкам со канестен, ставив две вагиналери од кантарион, ставав и ракија и кисело млеко и со камилица се миев.И те ми е подобро, те полошо, а ко за беља имам добиено и веројатно џабе ставам се :devil: :@ Плус и повремено ме пече и ме боли кај отворот на вагината :@ Гледам од вагиналети нема чаре, кажете некои апчиња и цена? ;( ;(

16. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272

Една другарка ми го кажа следното.
    Нејзиниот мат. гинеколог ја посоветувал да носи влошка навлажнета со винска киселина (не премногу влажна). Го применила тоа и навистина и помогнало.

Го направив и јас тоа зашто ја имам кандидава и навистина јадежот ми помина. На почеток размислував и се двоумев како ќе биде тоа кога местото е воспалено од јадежот, но се испостави спротивното. Барем кај мене делуваше и јадежот го снема потполно.
    Само биди упорна не поминува само од еднаш. Кај мене имаше резултати дури по неколку дена, ама од тогаш, па досега буквално нема ништо (и да не се повтори).

Пробај!

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    Вагиналетите од кантарион се употребуваат за внатрешни ранички повеќе, исто како обичното масло од кантарион што го употребуваме за надворешни рани. Јас ставав такви ради раничката на грлото од матката. Тебе ти требаат вагиналети со широк спектар на дејство на бактерии а и антимикотик во едно. Ете на пример Полиганксот се такви. Откако Канестен престана да ми помага, гинекологот почна да ми препишува полигинакс и ептен се ефикасни, не само за габични инфекции. Во твојов случај може да е само габична (нормално е тоа, и мене од езеро секој пат ми се појавува), но само кремата за надворешна употреба не помага кога веќе те боли и слузницата од каналот. Полигинакс ти се околу 330ден колку што се сеќавам, без рецепт, 6 вагиналети во пакување, значи за 6 дена. Не мораш да прекинеш со кремата ако земеш вагиналети, ставај ги во комбинација, и секако не очекувај дека одма ќе ти помине после 2 дена. Не рипај денови, и веќе после третата вагиналета ќе осетиш олеснување.

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Фала Китен, вчера во аптека ми дадоа флукoназол, една капсула и веќе денес има подобрување.Се мачкам уште со канестен, а ако не ми помине целосно откако ќе ми заврши добиеното ќе ги земам овие вагиналети :)

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    ^^ :up:
    Епа добро си направила и со флуконазолот. Истово апче и мојот гинеколог ни го препишуваше на мене и на дечко ми кога имавме веќе хронична кандидијаза, никако неможевме да се отарасиме. Ова сигурно помага :)

20. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    4.784
    По колку на ден ги пиеше?