Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Здраво девојки .. имам проблем веке неколку месеци само чешање и печењне на мене и на дечко ми бев на гениколог ми даде вагиналети апчиња флажил и канестен мас ама и тоа не помага флажилот го пиевме и јас и дечко ми не знам што да правам веке дајте некој совет фала однапред
    а и да прашам колку чини флуконазол апчето

2. suzanka

suzanka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво јас сум нова во форумот и имам еден проблем.Читам многу мислења и сакам да слушнам мислење за мојот проблем.Имам “бело“т.е зелено прање со ужасна миризба (како на нешто скапано) и се подмивав со кантарион и сода и чепови само не сум ги пробала лине спор феме но планирам и нив да ги пробам.

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не верувам дека е ова кандидијаза, повеќе личи на трихомонијаза, мораш да одиш на гинеколог.

4. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    штом иде накај зелено не е кандида веќе и ќе си одиш побрзо на гинеколог

5. onthetopoftheworld

onthetopoftheworld Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Јас сакам да прашам дали кандидата кај некои од вас има предизвикано поместување на менструалниот циклус?

6. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски,се врати пак досаднава кај мене.
    Не чеша многу,ама има бело прање.

Се мачкам со еден раствор Бетадине,не е баш за кандидијаза.

Е сега,ставам секој ден по 2 пати,на сабајле и навечер...Синоќа ставив,и еве сега гледам имам многу,ама мнооогу бело прање,прв пат до сега олку,дури паника ме фати.
    Можно е да се чистам,или не е на арно ова? :worried:

7. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Јас ја имав бев на гениколог и ми дадоа апчиња флажил вагиналети флажил и канестен маст ми кажаа 2 пати во денот да се мијам со камилица растворена со сода бикарбона ми помогна пу, пу...

8. BubeFeminka

BubeFeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    70
    еве ви еден народен лек за кандида албиканс (кандидијаза),
    во 1,5 л, вода се раствораат 3 лажици ЈАБОЛКОВ ОЦЕТ, и секоја вечер после тужирање ќе се премиете со целиот раствор...ГАРАНТИРАМ дека после 3 дена нема да има ни К од кандида ;) ПРОВЕРЕНО!

На Gelka и Zaljubena111 им се допаѓа ова.
  9. em1ca

em1ca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,
    читам дека повеќето ја имаат оваа кандидијаза, па ме интересира дали може да ја префати и машкото иако девојката е се' уште невина (само со петинг) и дали кај машкото се појавуваат истите симптоми - исцедок, чешање...?

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А јас што треба да правам??? Имам кандида но имам и добиено... таман се спремив да идам на гинеколог добив :( Дали сте се лекувале додека сте биле во менструален циклус. И ме интересира дечко ми што треба да прави зошто и он е исфрлен...

11. snegulcence

snegulcence Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, јас сакам да прашам после колку време од прекинот на вагиналети може да имате односи?
    Иначе и јас имав кандида и користев вагиналети кантарион и многу ми помогнаа.

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Откога ќе осетиш дека си исчистена т.е. вагиналетите убаво истекле од тебе. Јас после користење на вагиналети оставам два три дена да поминат

13. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    А зошто си сигурна дека е кандида :^)
    Мене ова исфрлувањето кај дечко ти ме двоуми дали се работи за кандида :!:
    Најдобро да си направиш преглед после завршување на менструација, за да бидеш на сигурно за каква инфекција станува збор, и да ја добиеш соодветната терапија.

Инаку кандида се лекува и за време на менструација, мислам на тоа дека вагиториите и тогаш се ставаат не се прекинува терапијата заради менструацијата.

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски,некое апче плус, ако фатам кандида на одмор,м?
    Да не мора да е препишано од гинеколог... :?:

15. The.happy.girl.3

The.happy.girl.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, јас сум нова на сајтов а исто така и многу неискусна за оваа тема па би побарала помош од вас. Имам дечко подолго време, односи имаме последните 3-4 месеци но никогаш без заштита. Пред 5 дена имавме односи ( се разбира со кондом ) и веднаш после почна страшно да ме чеша долу, неможам да издржаааааам ;( На почеток не придадов големо значење на тоа, и немав поим за кандида, па отворив на интернет побарав и гледам дека многу девојки го имаат овој проблем. Деновиве ќе одам на гинеколог да видам дали навистина е тоа ;( Сакам да ми кажете дали е опасно, дали се лекува, се повторува ??? Многу е ужаснооооооо ;( И уште нешто .. дечко ми имал односи претходно со повеќе девојки и тоа незаштитени но тој не може да биде причинител за ова бидејќки не сме имале односи без заштита .. Ме буни од каде ова наеднаааш ??? Колку време после ова несмеам да имам односи .. Ви благодарам однапред девојки, се надевам ќе ми помогнете ..

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    кандидата нешто потешко се лечи, немора да значи дека се добива преку односи (меѓутоа најчесто така), иако веќе ја имаш во тебе се активира поради намалување на имунитетот, бањање во базен, користење на танга, не користење на соодветен прашок за перење, настинатост и користење на антибиотици........ Денешно време има антибиотици кој итекако ја лечат кандидата. После примената терапија која некогаш трае од 3-7 дена можеш слободно да имаш односи. Така да не се притресувај посети си гинеколог ќе те прегледа и ништо страшно

На The.happy.girl.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Карак за пренесувањето стручно лице ти кажал или?
    Бидејќи, прочитав дека кандидата се пренесувала само во 15% од случаите по сексуален пат.

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    па јас разговарав со мојот гинеколог како прва причина ми ги наброи односите меѓутоа јас отворено си кажувам дека не користиме заштита, а после се останато што наброив.... Сега внимавам на се од доле наведеново и кандидата се помалку ја имам ;)

19. marniibm

marniibm Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Moze imeto na kompanija :)

20. wildrose93

wildrose93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Луѓе мене од вчера почна ненормално да ме чеша и се погледнувам имам како бели точки на секаде сабајлето имав помалку сега повеке низ целата вулва. гледам дека се карактеризира со чешање со бел изцедок но никаде не ги видов белите точки :О можно ли е да е кандида или херпес :worried: сексуално сум активна но и двајцата сме си први. а неодамна носев едни тесни тесни кратки панталончиња па може да е од тоа.. незнам стварно дајте кажете