Да, симптомите укажуваат на кандида. Појди на гинеколог или земи маст или вагиналети од аптека за кандида, проЧитај од мислењава погоре, има кои се најефикасни. Да не мора да е преписано од гинеколог - неопенетран, оди на приватно и Чини 500 денари, има повекекратно дејство, против кандида,трихомонас и други габи. Ефикасно ,испробано.
леле незнам дали ми е прашањево на право масто бидејќи незнам дали имам кандида бидејќи денес бев на гинеколог и правев пап тест. Имав некои проблеми со исцедокот повеке месеци (3-4) имаше непријатна миризба и кафеава боја, но не ми преизвикуваше чешање. Исто така во исцедокот последниве месеци како да имав и мали грутчиња со светло кафеава боја. Ве молам дали некоја од вас имала ваков проблем и како го решила. Во исчекување на резултатите ама баш место не ме фаќа па си реков да се консултирам со вас. Позз
Epa vaka devojki.....Posledno menzisot mi dojde na 3ti avgust i odma po zavrsuvanjeto eden den pocna da me cesa vaginata mislev deka e nesto od menzisot i deka so tusiraje ke iscezne ama ne e etaka me cesa sekoj den obicno na sabjle i na vecer mn mi e strav ne znam sto e......eve predhodnive 4 dena presnata i od vcera pak pocna ama sega mi luti nz kako da vi kazam aj nekoj neka mi kaze sto moze da bide mn mi e stravv
ти лути од чешањето и негледам причина за страв . земи си екалин канестен или една нова поевтина шо е мислам 60 ден е ама заборавив како се вика ( ке ти каже аптекарката) мачкај се 2 дена и ке ти помине . најверојатно инфекција имаш . уште вечерва земи една влошка со ракија или бело вино натопија убаво и стави ја за спиење . јас ова го правам мн често за дезинфекција и прочистување . ракијата ке ти лути 1 минута бидејки си разранета но ке ти помине издржи . пробај и уште утре ке се пофалиш дека ти е подобро . ајде без секирации за глупости
Mi luti veke nekolku dena so prekin od 4 dena a pred toa me cesase tocno znaci na otvorot t.e vaginalniot otvor prv pat vaka mi se slucuva i se mi ide na pamet
Купете си од аптека Lactogyn капсули. http://www.jglprobiotici.com/lactogyn/ Одма поминува кандидата, ова од искуство!! околу 500 денари се, ама вредат.
Jas ne sum sigurna deka e toa sega bi trebalo da mi dojdi t.e utre,dr den a deneska imav malku ko rozeva tecnost samo malce dve kapki i mislev deka mi dojde ama posle nemase nisto pak
Охх секогаш досадното суштество со кое сум се борела веќе две години ама на крај и најдов лек .. Значи феминки не е се до вагиналетик-канестенот и маста зошто тие моментално ке ја тргнат и спречат ама пак ке се појави ... За да не се појавува често како што си има навика да е чест непосакуван гостин внимавајте повеќе на храната (значи без многу внесување шеќери, без многу зачинета храна, помалку употреба на месо,помалку млечни производи, помалку грицки, компири, печурки, без внесување на големи количини кафе) е сега повеќе обрнете внимание на пиење вода, Витамини задолжително , повеќе зеленчук и овошје, не многу масна храна и тука што највеќе ке ви помогне е јогуртот доколку сте во можност и два литри на ден испијте(за тие кои моментално ја имаат помага веднаш) но секако не престанувајте да го користите. Е сега за моментално престанување на чешање ставите на влошка јогурт и преспијте една вечер така јогуртот ке ја впие, потоа во 1л вода ставете 4 капки јаболков оцет и два пати на ден премачкувајте се (Ама ова само доколку ви е во почетна фаза) Што се работи од хигиенски аспект на миење и такви работи мијте се само со вода , не ви требаат други гелови за интгимна нега зошто станува збор за нарушена Рh вредност. Значи замивајте се секој ден и користите(што јас користам и ми помага) бекутан пудра. И секојдневно менување на долна облека во овој период посебно поради жешкото време зошто на тој начин се создава по влажна средина а тоа е најпогодно за нашата “сопатничка“ кандида. ПАтем кандида може да се пренесе само преку сексуален однос, но секако не е препорачано да се имаат односиу се додека не се исчисти вагината од неа затоа што може да предизвика несакани дејствија. За појавување на истата има доста фактори од кои - Храна, облека, стрес, интимна депилација(мене посебно со кремата Вит), влошки и т.н. Јас на овој начин сега за сега ја победив и немам некоја закана за да ми намине пак на гости зошто гледам секојдневно да се дружам со нејзиниете непријатели (горенаведената исхрана) И уште ова да нагласам покрај други витамини обавезно земете и Б-комплех Се надевам ви помогнав Доколку има прашања слободно обратете ми се ... Ви посакувам успех и издржливост секако .
Феминки да се пожалам мн.ме чеша вагината околу неа еве веке два дена,дури кога ја погледнав со огледалце видов отечена ми е малку, од чешањето највероватно!денес си купив канестен маста околу 200 ден беше и ке пробам да се намачкам па да видам дали ќе ми помине.Дајте некој совет со што друго да се мачкам??
јас мислам дека пред да се мачкаш со нешто треба да посетиш лекар, не знам на која возраст си и дали си сексуално активна,али ако ти е отечена треба да погледне лекар-можеби ке ти даде нешто да пиеш и преку уста ако се работи за кандидијаза-али пред се лекар!!!
Jas neznam eve i jas se interesiram prv pat ova mi se slucuva Drugo sakam da se prasam.....Dali mora da se pojde na lekar ili moze i doma vaka da se koristat nekoi preparati??I dali e opasna bakterijava t.e dali mozi da dovedi do nekoi poseriozni posledici??
Здраво, мислам дека ќе ти помогнам, и другарка ми имаше ист проблем и кај неа се работеше за инфекцијата трихомонас, гинекологот и препиша вагиналети едни како се викаа незнам извини ( ако ми текне ке ти пишам), а исто така и препиша апчиња кои ги пиеа заедно со партнерот 4 дена сабајле и вечер и после оваа терапија беше како нова....
и јас имам ваков проблем ,но не е ништо страшно обична инфекција е безопасна и нема последици Ставам вагиналети канестен тие што се со три полнења како шприцови се 3. има и други вагиналети разноразни но мислам дека од сите што сум ги користела најефикасни се овие за 3 дена се плус и се поминува...Последен пат пак сега кога ми се појави сама се излечив за брзо време се миев со сода бикарбона растворена во вода ,може и домашна ракија пече многу али помага...а исто така многу ефикасно е чешне лук да го ставиш измеѓу околу 10 мин ги уништува сите бактериии...тоа е тоа а исто заборавив кога ќе ми текне се мијам и со чај од камилица ако имам црвенило или чешање одма поминува..поззз
Devojki deneska zakazav pregled na ginekolog za utre i mnogu mi e strav......Prv pat ke odam......znaci odam zaradi sto me cesa vaginata i sega poslednive 3 dena iscedokot mi e so kafeava boja i neprijaten miris nz sto e rabotava neznam sto ke mi kazi ginekologot....Aj nekoja ako imala vakov problem neka mi kazi sto se sluci potoa i pls od iskustvo kazetemi kako s epravo pap test
па не се плаши не е ништо страшно тоа ,секој има вакви проблеми и не треба воопшто да те загрижува тоа сум имала и јас и тоа не еднаш и не е ништо ќе се увериш утре али сепак убаво е да одиш да провериш друо што како ...јас одам секои 6 месеци си правам пап тетс ...тоа е како голема чепкалка за уши ти ја става внатре исто како што земаат брис и тоа е ...не се плаши поздрав па пиши како си поминала
Fala mnogu na site za sovetite i sto me tesevte deka nema nisto... bev na ginekolog mi rekoja deka einfekcija i mi dadoa vaginaleti za 7 dena i mi rekoja da pojdam na kontorla )