Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Вака девојки завршив со вагиналните таблети и после еден дена забележав розев исцедок на гакичките ( а рано ми е за да добијам), а и имав печење како да ми е разрането. Се јавив на матичната и ми рече да се мачкам со канестен и да се измивам со камилица. Повеќе го немам пецкањето, но ме загрижува розевиот исцедок. Дали е нормално?

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Розевиот исцедок може и да нема врска со кандида, туку можеби имаш овулација ;)

3. 485

485 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Ako e kandida ke te Cesa mnogu I ke ti oslabe sluhot ke se Zatnes skroz . Ja od koa izgubiv sluh se osvestiv pa otidov na pregled.

4. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Ако се само тоа симптомите, тогаш кај мене не се работи за кандида. Фала...

5. Rosemary

Rosemary Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    А дали при заштитен однос незнам во било кој случај може да се пренесе кандида на партнерот?

6. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    moze bre i so zastiten odnos da se prenese kolku se nerviram samooooo-jas mu ja predadov na maz mi pa sega so izvinenie okolu glavata na penisot ima sitni kako crvenki,kako sarenilo-znae li nekoj kaj mazite kako se otstranuva???
    go mackav so mast kanesten,go prskav so betadine,duri i pievme flagil tableti zaedno,malku pravevme kupki so soda bikarbona....se podnamalija tie brumcinjata ali seuste ne e skroz na skroz iskoreneto,aj kaj mene so nistatin vaginaleti ke pomine ali kaj nego-znae li nekoj kako ili imal li nekoe sl.iskustvo??????

7. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Нека се мачка со бетадине,јод....јас исто му пренесов,а која не :angel: ,тоа е незаштитен однос и се пренесува.нема врска,тоа е што е,на маж ми се појавија исто така шо викаш црвенило го чешаше,и му помина од бетадине

8. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И ние го имавме тој проблем :$ Нека се измива со чај од камилица и нека се мачка со канестен маст и ќе помине.

9. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Фала девојки,уште вечер тоа ке го направиме :lol: :lol: :lol: (мислам со мачкањето)

10. tanja88

tanja88 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Дали кандидата може да се јави како резултат на Norlevo таблетата ? До сега имам направено разни испитувања, ми најдоа бактерија во желудникот а пред тоа ја имав кандидата. Гинекоголот ми препиша терапија но , откако ја испив таблетата мислам дека не се чуствувам добро.Чуствувам омалаксаност, болки во пределот на јајниците, болки во желудникот, покачена температура и трпњење на рацете и нозете. Може ли ова да се последици од Кандидата или од таблетите ? Ве молам за одговор...позз

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ова што го наброја не се симптоми на кандида, можно е да е од Норлевото или од таа бактерија.Не те разбрав баш добро, ама кандида ова не е и не може да се јави поради норлево.

12. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Од кандидата сигурно не ти се тегобите,веројатно од лекот или од бактеријата во желудник,таа знае да дава вакви симптоми(зависи пак која бактерија ти ја нашле),али во секој случај прочитај го проспектот на лекот уште еднаш,веројатно ти е некоја нус појава од него-од кандидата не би требало во никој случај вакви тегоби да имаш!

13. Kamelija2115

Kamelija2115 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Devojki i jas imam edno (malku mozebi nezgodno) prasanje, i jas imam problem so kandida ama... vo istiot moment koga na mene mi se pojavuva kandidata zabelezavme i kaj mojot soprug deka se pojavuva crvenilo i zategnatost na kozata na vrvot na poloviot organ proprateno so stipenje i cesanje. Ako mozete da mi kazete dali i vie ste zabelezale vakva promena kaj partnerot i ako moze nekakov sovet vo vrska so toa. pozz

14. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Да токму и ние го имавме овој проблем сега скоро-нормалана појава :lol: :lol: :lol:
    Јас ставам вагиналети нистатин во оваков случај,а сопругот се мие со разреден раствор од содабикарбона,го прскам со бетадине и секоја вецер го мачкам со нистатин маст или канестен маст!!!
    Во потешки случаеви ако не се повлекува и преку уста му давам да пие нистатин таблети или пак ако многу многу се буни и не сака бидејки мажите ако им кажеш дека треба нешто да се пие за лекување на половиот орган како прст у задник да си им ставил :lol: :lol: :lol: ,тогаш за рака како мало дете и на лекар за да му подвикне лекарот и да почне да пие лекарства или брисеви ли да вади......

На Kamelija2115 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    пак имам кандида бело прање и мириса лошо ,треба да се посети гинеколог :( кажете ми некој ефикасни вагиналети освен тие на канестен со 3 полнења што ги користам секогаш,сакам да сменам малце :) да пробам и некој други.....и мислење за тоа што има чуден кислекав мирис ,дали е симптом на некој проблем или...?

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.749
    Исцедокот при кандидијаза скоро и не мириса, а и да мириса има слаткаст мирис. Ова твоево да не е нешто друго?

17. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    А да си посетиш гиниколог најдобро ќе ти е. Кадидата скоро и нема мирис

18. hrizantema007

hrizantema007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    кандида

ве молам која од вас имала кандида,ако мозе да ми објасни каква инфекција е,,дали е опасна,,како се лекува?...мене нешто ми се деси,имав јаки болки на јајниците,исто многу бело прање,мозолки ми се појавија околу вагиналиот отвор.на анусот...ме болеа додека се правеа,,3-4 дена,после тоа се миев на секое со жешка водасапун,,поминаа сами,,и тоа ми се деси откако имав секс со дечкоми(иако ме болеа јајниците,имав многу белопрање-мислев дека ради настинка)и веднаш другиот ден,се појавија тие мозолки.,дали вас ви се десило тоа?или знаете нешто во врска со ова?

19. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    леле бе девојки не ме преплашувајте како да не знам за што се работи ,значи канидидата може да има чуден мирис кога сме измрзнати и од милион други причини и не до толку опасно или пак се работи за некоја мала инфекција или бактерија ,што и не е толку страшно...
    хризантема кандидата воопшто не е опасна значи секоја жена има почесто и не се лекува поминува сама од себе со правилна исхрана и внесување на повеќе витамини..или пак со вагиналети ...ти може да си измрзната јајниците болат од настинка или пак си алергична на латексот од кондомот ..и совет плус таму долу никогаш ама баш никогаш не смееш да се миеш со сапун може уште полошо да направиш,или само со вода или пак ќе си земеш интимен гел специјално само за интимата

20. iriewoman

iriewoman Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Освен канестен ги препорачуваат и кансен тие се појаки од канестеност зосто една таблета канестен содрзи 100 мг клотримазол а кансен 200 мг клотримазол. Е сега бидејки се работи за исцедок кој што има киселкав мирис усте ако има и жолто -зелена боја тогас се работи за друг тип на инфекција и е ти препорацувам да земес вагиналети додека не си посетис гениколог за да не ја влошиш состојбата..