Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. Dragana.A

Dragana.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Devoj ki da ve prasham od pred dva dena imam cirvenilo koe mnogu me chesha i dosta belo pranje so sitni beli topchenca .. i duri od cheshanje otekov ... :/ mn me chesha duri nemozam da se podnesam .. dali ke mozete da mi pomognete od shto najvishe ke mi pomogne ili sl ..!?

[mod-kirilica:1nlrjx4s][/mod-kirilica:1nlrjx4s]

2. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Драгана носи памучна долна облека, избегнувај секојдневни влошки, измиј се со чај од камилица, и купи си вагиналети или евентуиално крема Канестен или Нистатин.
    Ништо страшно не е

3. Rosemary

Rosemary Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    А дали поради кандида можно е да касни менструацијата? Фала.

4. Dragana.A

Dragana.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    E fala mn zash mene ova mi se vloshi denes ushte povekje .. ke idam i ke kupam nekoja krema .. :D

5. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Додека она те чеша и ти ја чешаш, има бабура да ја направиш! Прибери раката од таму, ти кажаа убаво, земи си вагиналети, пред спиење една, мачкај се со канестен, и замивај се со камилица, или со сода бикарбона разредена за да ти се врати пх во номрала.

6. Dragana.A

Dragana.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    А кажи ми со вагиналети само ке ми помогне без маст ..!? Зошто јас земав вагиналети и ставив една ..

7. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Девојки значи молам за совет, ме интересира дали се работи за кандида или не.. веке 3-4 дена при односи ме чеша одвнатре.. значи и однадвор ми се појавува црвенило ставав канестен за надворешна употреба и ок помина, меѓутоа одвнатре тоа не поминува коа мокрам не ме чеша само кога имам односи, и плус имам секрет како светло жолт накај светло зелен е некад еве денеска баш приметив, и во рок од 24 часа мн секрет имам... и со непријатен мирис.. купив канестен крема за 3 дена употреба се надевам дека ке помогне од вечер ке почнам да ја користам. Фала однапред ако некоја ми одговори!

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Штом е секретот накај зелено, не е кандида :|

9. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Искрено онака светло зелено ама денеска вчера не бесе такво значи само некад ако позагледам. иначе е жолто светло такво со непријатна миризба, а што би можело да биде и дали да си ставам канестен ?

10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    И со непријатна миризба ако е, тогаш дефинитивно не е кандида. Оди на гинеколог.

11. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    тоа повеке наликува на бактериска вагиноза,и за тоа треба повеке од канестен

12. BBbaby

BBbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    5
    Вчера вечерта ставив канестен и ок сум денеска цел ден, меѓутоа некако јајниците почнаа да ме болат и надуен ми е стомакот а за секретот намален е и ниту ме чеша ни ништо , сеа не сум пробала односи да имам денеска али ок сум вака цел ден.а за бакериска вагиноза што треба да се става?

13. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    затоа треба антибиотици да пиеш и плус вагиналети и креми,а ако си имала инфекција и ти поминала со кремот треба и дечко ти да се мачка мисламдека треба да одис на гинеколог да не си земас на своја рака

14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Devojki ve molam za odgovor.Vaka...pred nedela dena staviv mycoril vaginaleta,sekretot go snema,megutoa stomakot pocna da mi se duva,imam bolki kaj jajnicite i odzadi vo polovinata.Baska trebase da mi dojde na 12-ti,a eve se uste nemam dobieno.Mozno li e da mi kasni zaradi toa?Zosto mi se due stomakot.

[mod-kirilica:1xler1eq][/mod-kirilica:1xler1eq]

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.749
    Може да ти касни од многу причини, секако не од вагиналетите. А тие симптоми, ај така да ги кажам, што ги опишуваш, се типични пред добивање, исто и дуењето на стомакот. Во периодот пред добивање менструација, телото ги задржува течностите и дуењето е последица на тоа. Ќе ти дојде наскоро ;)

16. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    BBbaby

Ако имаш секрет жолт накај зелен, плус со непријатна миризба, 99 посто имаш трихомонас. Под итно да одиш на гинеколог. Ке ти да де Флазил да пиеш и плус вагиналети Флажил. И партнерот мора да се лечи, ако не се лечи, само ке си ја пренесувате инфекцијата.

17. maryJ

maryJ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки
    Ве молам за брз одговор ако може, и јас ја имам кандидата :( вчера прв пат ставав polyginax вагиналитета, но денеска го немам многу белото прање но мн ме пржи и ми е црвена слузницата....
    Сега пак ке ставам вагиналитетка но дали предтоа да се намачкам со Канестен мастот? Дали ке ми го намали малку црвенилото?
    Иначе се мијам и со камилица чај и пијам чај од магонос ..

18. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Дали и претходно те пржеше или после вагиналетата? Зашто ако е после вагиналетата, да не си осетлива на некоја состојка.
    Инаку, иако ставаш вагиналети, мачкај се и со маст, зашто вагиналетата е за внатре, а околу ке се опфатиш со маста. И секако, секогаш носи гаки од чист памук. Многу помага за иритации од каков било вид.

На maryJ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. maryJ

maryJ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Ме пржеше претходно само додека одев во wc, ноќеска пак ставив вагиналитета, ама денеска е супер се, немам ни чешање ни пржење :)
    Ке ставам редовно и канестен маста, и дај боже побрзо да ми пројде.
    Инаку мајками ме тера да пијам и чај од магдонос- чини околу 50 ден. и е многу ефикасен, мислам дека и тој најмногу ми помогна, па ви го препорачувам и на вас девојки.
    @artemis фала за советот :)

20. maryJ

maryJ Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Уште едно прашање имам...
    Добив менс. пред малку, и незнам дали да продолжам со вагиналитетите или не, страв ми е да не ми предизвика алергиска реакција :(
    Дали има искуство некоја со ова? Да ставам вечерва или не?