ахх таа кандида...јас пробав едни апчиња од странство не ми текнува како се викаа беа само 2 и беа малце поскапи,од нив ми помина но незначи дека нема да се појави пак.не користите хемикали,не се миете со сапун таму доле само со млака вода и после тоа добро избришетесе одти габичната инфекција се шири побрзо кога вагината е влажна.спијте без гаќи додека сте под терапија за вагината слободно да диши. а канестенот е катастрофа жива за ништо не помага барем за мене,велат дека е смрт за кандидата но не е така .
значи вака... на 16 декември имамв последно менструација... потоа пијав цефалексин капсули за крајниците... минатиот петок добив кандида... најпрво како да ми вриеше доле, па потоа ме печеше и чешаше...имав бело прање, како изварка...се мијав со чај од камилица наутро и навечер...во понеделникот бев на гинеколог и потврди дека имам кандида...но бидејќи сума мажена, случајно да не сум била бремена(на ехо не се гледаше, но рече можно е во рана бременост) ми рече само да земам канестен вагинален маст, но само надворешно да се мачкам, и откако ќе ми дојди менструација да појдам да ми препиши апчиња... и ми рече со камилица да не се мијам што ми беше малку чудно,но тој си е доктор,го послушав... еве уште не ми има дојдено, се мачкам од маста, но сеуште ме пецка дури и кога ќе се мочам значи изгледа дека кандидата ја добив од цефалексинот, оти колку се добри од една страна толку се лоши од друга страна..
здраво сакам да ве прашам нешто и да побарам помош...ми се јави чешање долу и имам бело прање прилично многу деновиве првиот ден кога ми се јави чешањето имавме однос со мажот ми и по ден/два почна да го чеша и него и му се појави како бело нешто наколу на пенисот горе како белото прање таква е течноста и незнам дали од мене му се пренесе денес звонев кај гинекологот не ми се јави сакав да ја прашам што да направам а мене не ме чеша веќе туку имам бело прање сега ме загрижува мажот ми ајде ако знаете кажете ми што да е и што да правиме фала поздрав чекам одговори
Jas ne sum imala odnosi,no znam so sigurnost deka imam kandida po toa sto uste od mojata 16-ta godina imam vaginalna infekcija vo bela i svetlozolta boja i cesanje poradi toa sto sum se miela so ladna voda od cesma1Znam deka bakterijata candida albicanis vo pregolemi kolicestva predizvikuva infekcija na kandida kaj zenite i deka mozat da ja dobijat i onie koisto ne se seksualno aktivni!jas ja imam vo pogolemi kolicestva za vreme na plodnite denovi,a mnogu pomalku neposredno pred i po menstruacijata,a vo mali kolicestva ja imam i za vreme na menstruacijata!Dali moze samozadovoluvanjeto vo oblik na erotski fantazii ili so neposredno draznenje na polovite organi dabide rizik faktor za pojava na infekcii na kandida kaj zenite i dali treba i toa da mu go kazam na ginekologot kaj kojsto ce se opredelam da odam?odnapred vi blagodaram!
Од кај знаеш дека имаш кандида и дека си ја закачила од тоа што си се миела со ладна вода од чешма . И како приметуваш дека за време на менструација кога тече нели крв ти тече и бел светложолт исцедок Еротските фантазии немаат врска со кандида, можеш да си фантазираш колку сакаш а да се дразниш со чисто раче или др. помагало. Гинекологот нема да те праша тоа, сигурно само ќе ти каже од што се се добива кандида. Би ти препорачала да отидеш веднаш на гинеколог. Незнам колку год. имаш сега, ама ако тоа ти се случува од твоја 16-та год. значи одамна (претпоставувам) и исцедокот е во големи количества како што пишуваш, е загрижувачки. Се лечи ама во консултација со гинеколог
kandida se dobiva od penicilinski antibiotik,za da sprecite vakva pojava za vreme na primanjeto antibiotici zemajte b-kompleks 2 pati vo den.a znam deka tesko se leci bidejki zavisi i od mn drugi faktori kako i od ishranata.pozz
Мал совет ми препиша гинекологот канестен 3 вагиналети и флуконазол 150мг дали првин се пие таблетата после колку време се ставаат вагиналетите или пак обратно заборавив како ми кажа докторот.Дали некој знае ви благодарам однапред.
Нема спас од кандида. Мене гинекологот на последниот преглед ми рече дека за да си одржувам нормална флора, може доле да се измивам и со јогурт, имам пробано на два пати ама многу ладен ми беше . Иначе ми препорача за одржување на имунитетот воопшто или во случај на почеток на настинка и третмани со лекови да си земам капсули Линеспор Феме по една на секој втор или трет ден, да ми се фатат 3 капсули во текот на неделата да речеме и ќе сум немала гајле. Фала богу не ми притребале, па неможам да коментирам колку се ефективни. Лактогин исто така ги рекламираат за одржување на нормална флора, имам земено 2 месеца по ред и немало ама баш никаков резултат. На страна од слатки и пијте многу јогурт, миризливи супстанции за измивање таму доле никако. Јас иначе континуирано имам “бело прање“ или зголемен секрет меѓутоа сите наоди ми се добри и немам никаква инфекција или бактерија. Докторот ми објаснуваше дека се е нормално, и иако е погусто се додека не ја менува бојата и не мириса е во ред.
Devojki da ve prasam...koristam ginex forte vaginaleti za kandidava.Pocnav od sabotata so terapijata...a vecerva imav sex so deckoto.Ginekologot ne mi kaza dali dodeka gi stavam vag.smeam da imam sex. Inaku vag.vecerva ja staviv posle odnosot,pred spienje.
Да не смееш никако односи додека користиш вагиналети, секако и партнерот треба да се лекува од истата причина поради која и ти ги ставаш вагиналетите, може кај него да е асимптоматско ама секако ја носи габичката.
Здраво девојки, има многу пишувано, но јас немам време се да прочитам, затоа ќе ве прашам ако знаете, или ако сте имале искуство со тоа... Дали машките се лечат од кандидата и како? Бидејки имам наод кандида и земав вагиналети... Но сега има некои симптоми кај дечко ми, а не сака да иде на лекар. Ве молам ако можете да ни помогнете!
Здраво! И јас имам кандида некогаш се активира и веднаш ја спречувам со дифлазон капсула од 150мг а пијам камбуха екстракт за имунитет па сакам да прашам дали поради камбухата толку често ми се активира или нема врска Ве молам за мислење
Девојки мои добра ви вечер Пред 4 дена фино лепо, се појави кандида од нигде и никаде. Прочитав дека е од опаднат имунитет, ладни нозе итн. Не сум имала односи, сигурно е од нешто такво, ама како и да е си ја имам, небитно е веќе од што. Пијам чаеви, јогурт многу и ставам кантарион вагиналети, до сега само 3 и еднаш растопив една вагиналета само се намачкав. Вчера пред да си легнам ставив вагиналета последен пат. Се смири ситуација, прекина чешање, ама денес т.е. пред малку, почна крв да ми тече. Малку крв имав на секојдневната влошка (ја носам заради вагиналетите), мочкав, се бришам и пак исто на тоалетната крв, ама розевкаста. Искрено извадена сум од памет, па би ве замолила за совет и ваше мислење од што може да е тоа, зошто дури задутре можам да одам на гинеколог, утре е втора смена, а нели од сабајле се земаат брисеви за сите тестови. Ве молам да ми пиешете, стварно сум загрижена. Фала ви и убава ноќ ***
А не си приметила дали околу усните или околу вагиналниот отвор ти се има расцепкано кожата? Се случува и тоа и ништо не е страшно... Поради чешањето, сменетата влажност и сл. се случува...
Фала многу, штом викаш не е страшно ми подолесна. Сега проверив, тече крв баш од вагината, ама почна и стомакот да ме боли малце, јајниците. Треба да добијам на 24 ти, па да не подранило. Имам симптоми за добивање ама никогаш не почнува да ми тече вака кога добивам, бледо црвено, розеникаво... Незнам што може да биде??? Ќе видиме утре, ипак утрото попаметно од денот, сега ама баш ништо неможам да направам, освен да се истуширам...
ај ве молам кажете ми како се ставаат вагиналети?имам кандида,мора да користам вагиналети,колку се големи,колку време треба да седат ставени..колку пари се...колку има во една опаковка,,колку дена треба да се користат?...после кој пат може да се појави подобрување...и дали не смеам секс да имам додека користам...пример,ако ставам пред спиење,да ми седи цела нок и цел ден...па после да имам секс,,па пак да ставам исто цела нок и цел ден...?:дали е мозно ова да се изведе?хехех ај ве молам не се шалам,навистина ми треба помош...мене пап тестот ми покажа дека имам кандида,но немам многу белопрање..можам да речан скрос малку,ни ме чеша ни ме печи...пред 4 месеци имав такви симптоми,,но сега птидов на гинеколог не знаев тогаш што е тоа..мсилев бактерии во урина...