^^Има Роске, има негативен ефект кремата....нема секс друго нема ништо негативно. Колку што знам ако добро се сеќавам некаде околу 150 ден. беше, ја има во секоја аптека и не ти треба рецепт. Се употребува 3 пати на ден, 7-10 дена, надворешно се мачкаш и за тоа време не смееш да практикуваш секс. односи. Инаку мене секој гинеколог ме советувал да не си ја мијам другаркава со никакви интимни гелови, најдобро е со чај од камилица измивање.
^ Jaс со детско шампонче од Камилица-Бекутан.Или како што кажа Лолита камилица.Гинеколозите не ги препорачуваат интимните гелови,јас оддамна не ги употребувам.
Не мора, ама е пожелно содата убаво да е растворена во вода. Јас повеќе препорачувам одмивање со раствор на калиум перманганат, одличен дезинфициенс е.
дали после земањена НОРЛЕВО апце може да се активира кандидата од како го испив апчето после 2 ден имам чешање сега сум со канестен 3 веке 2 ден ама некако не осекам подобрување совет???????????????
Досаднава пак се врати, најверојатно од нервози, а и јадење благо, иако не јадев толку благо да се појави , ама ајт. Него, купив Дифлуканозол капсули, 7 се.Е сега, во упатството пишува дозирање за вагинална кандидијаза 150мг , една капсула е 50, а аптекарката и рекла на мајка ми секој ден по 1, 7 дена. И, да испијам 3 наеднаш или по едно секој ден?
Дифлуконазол има во три концентрации: 50 мг, 100 мг и 150 мг... Е сега Дифлуконазол или Флуконазол од 150 мг е само една, за еднодневна терапија и е наменета како што кажа за вагинална кандидијаза, незнам колку би имало ефект ако секојдневно пиеш по една од 50 мг. А се консултираше со гинеколог, или сама си ги „препиша“? Поздрав
Пред 1 година, кога земав пап тест, имав кандида и докторката ми препиша некои вагиналети, ама ми рече као те чеша? И реков не и ми рече па немора да ги користиш (а пап-от го земав 1 ден пред мензис бев испаничена отидов на гинеколог и ај успат и пап да ми земе) као секоја 2 жена ја има. И добро јас не користев, сега треба пак да направам пап ама на одмор е докторкава месец плус мислам не игра улога. Е сега моето прашање е, осеќам дека ја имам пак, имам зголемено бело прање и чешање, можам ли да земам нешто на своја рака? Што користите вие? Имам односи со презерватив со дечко ми... Ве молам за совет
и мене ми се појави пак и се зедови POLYGYNAX капсули какви шо ми препиша ко имав кандида неможев да појдам на преглед оти слаба сум со пари а секкао дека 500 денари ке ми земеше вака ги зедов овие капсуливе и од оние шо се за пијање 1 неделно по мое земиси од POLYGYNAX капсули околу 300 ден сепак ти си знаеш поздрав
значи од кога знам за себе имам кандида и што се не сум пробала и не поминува никако.но ме интересера друго после секс имам како светло кафеав исцедок од што може да биде???
Девојки открив дека ја имам оваа инфекција и матичниот ми препиша вагитории Neo-Penotran.Со дечко ми имаме незаштитен секс и сега се плашам да не му ја пренесам инфекцијава а исто така многу ме плаши да не има и тој некаква си инфекција. Не знам како да му кажам.Се плашам да не се исплаши од мене и да ме остави А дали и на машките можи да им се земи брис?? Како може тој да открие дали има некоја инфекција? Нов ми е дечково,само 1 месец сум со него и искрено се плашам многу од овие инфекции
Само 1 месец си со него, а веќе имаш незаштитени односи? Тоа е грешка која никоја девојка не смее да си ја дозволи. Здравјето на гениталните органи, ко и здравјето воопшто не е зафрканција. Една мала грешка може да те кошта многу. Јас за почеток би те советувала да размислиш пред следен пат да имаш незаштитени односи со дечко во кој очигледно не си сигурна. Туку, јас си имам друг проблем. Синоќа ставив една вагиналета, а денеска во секретот имав крв Сум користела и претходно вагиналети, но не ми се случило да имам крв. Дали можеби премногу длабоко сум го бутнала апликаторот (но не осетив никаква болка при апликацијата), или пак организмот мој си има некако проблем со вагиналетата (Mycoril вагиналети)???
ve molam za odvovor ,pred dva meseci pravev pap test i iskoci deka imam kandida a do togas nemav simptomi sega pred edna nedela mi se javija simptomi na kandida cesanje i prvo proziren sekret so beli parcenca vo nego, stavav 4 dena vaginaleti Vagisan i se miev so soda bikarbona i se mackav so kanesten nadvoresno, cesanjeto se smiri no imam uste sekret i toa sega gust belo-zoltenikav so grutki beli ( i treba da mi pocne ciklusot denovive), moze li sovet sto da pravam? Blagodaram odnapred [mod-kirilica:va2thpcr][/mod-kirilica:va2thpcr]
I mene istoto mi se pojavi.Stavam mycoril vaginalni tableti i koga ja staiv poslednata sabjlevo imav crven iscedok :/ doktorot mi rece deka toa bilo normalno kaj nekoi slucai da potece mn malku krv, ama ne sum bas sigurna. malku sum zagrizena i isplasena :/
девојќи помогнете ми значи бев на лекар бидејќи имав некоја инфекција ми дадоа крема да се мачкам но ништо не бидна потоа кога отидов пак ми зедоа крв и мокрача да не е нешто внатрешно и немаше ништо значи некоја надворешна инфекција се мачкав од кремот но пак ништо а долниот дел од стомакот ми е многу подуен дали можеби е кандида и ако знаете дајте ми некој совет затоа што не го поднесувам оваа чешање и белиов исцедок.....
А беше на гинеколог или кај матичен или друг лекар? Ако си била кај гинеколог дали ти потврди дека се работи за кандида или нешто друго може да е во прашање? Крвта и мокрачата иако се во ред може да имаш некој гинеколошки проблем вклучувајќи ја и кандидата. За да се види што е точно треба поинакво испитување да се направи со брис и пап тест. Зависи и дали си сексуално активна. Ако си, тогаш сигурно е поефикасно да се третира со вагиналети. Воедно разлистај ја темава има многу други алтернативни начини кои може да помогнат како што се одмивање со камилица, сода и слично + многу важно би рекла е да се внимава на исхраната и да не се внесуваат шеќери. Сепак прво осигурај се дека за тоа станува збор.
Јас по некоја моја логика по симптомите мислам дека е кандида имам дома бедатин мајками ги користеше и помогнаа мислам е сега нз дали да ставам и како да ги ставам пошто нe сум користела никогаш до сега и нз како се стават ???
Па не е ич паметно за здравје по логика да се водиш, бетадинот се користи како превенција некоја колку што знам. Добар е ама не знам колку лечи кандида и други спб. Прво најдобро е да одиш да ти потврдат за што станува збор па после тоа да се третира тоа нешто соодветно. Ако сакаш да третираш кандида, иако не знаеш дали е тоа со сигурност тогаш најчесто (не секогаш) препорачуваат канестен вагиналети. Во упатството пишува како се употребуваат, има апликатор и е многу едноставно.
да но во тие што ги имам нема апликатор а и го нема упатството па затоа ве прашувам како се користат ?