Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    Јас мислам дека најдобро ти да си отидеш на гинеколог и да си ги земеш микробиолошките брисеви, и најдобро ке знаеш од што те чеша дали е некоја бактерија, дали габичка, а можеби па и ништо нема да имаш само нарушена вагинална флора. Оти овака ако ставаш само вагиналетки без сигурно да знаеш што ем повеќе ке се нервираш, ем нема да знаеш сигурно што ти е. Ако е некоја бактерија освен вагиналетки ке треба да примаш некои антибиотици, а ке треба и партнерот да се лечи да не ти се повторе. Не се нервирај сигурно не ти е ништо страшнп, оди земи си ги брисевите и ке си ја знаеш дијагнозата.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Мила,а имаше ли некоја инфекција за нив? Пошто тие се комбинирани,за повеќе инфекции кламидија,уреаплазма итн,конктретно јас за уреаплазма ги користев и ми помогнаа .
    Башка што докторката ми рече дека се многу јаки,а тебе штом не ти поминало ако не си земала брисеви под итно.

3. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Уф од овие вагиналети (неопенотран) какво чешање добив...ми идеше на кактус да седнам! Може си посензитивна и не реагираш на некоја компонента во нив па затоа и чешањето. Мене ми се супер полигинаксот затоа што се со широк спектар за дејство и канестенот.

4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.955
    Допаѓања:
    34.503

5. izi13

izi13 Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ajde decki pomos Znaci vaginalen iscedok nemam.. Imam cesanje I peckanje na nadvoresniot del na usnute duri I kako da mi e poteceno cesanjeto go imam I kaj anusot. Do pred Edna nedela lecev Eshirihija koli od sto moze da bide?.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.628
    Од антибиотикот најверојатно ти се активирала кандида. Земи пробиотик, Линекс Лејди или Лактогин, одмивај се со вода во која е растворена сода бикарбона или пак калиум перманганат. Повеќе јогурт, помалку благо и носење на памучна и удобна облека. Ако не помине, тогаш вагиналети на база на канестен би требало да помогнат.

7. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    na genekolog koga otidov imav pojacan vag.sekret(belo pranje) i kako kafeavkasta tecnost mi protekuvase ponekogas.mi gi prepisa isto neo-penetran no ne mi pomognaa iskreno mnogu.najverojatno ne se mn efektivni.Aisto gi stavav i linex lady za obnovuvanje na vag.flora( dali ste gi koristele ) no eve posle nekoe vreme pak mi ponovi.sega se mijam so zalfija i soda bik. i navecer i sabajle mesam kanesten i belogent mast :) Inaku osekam ceskanje kaj usnite i vnatresniot del..iskustvo ??????

8. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    kazete mi na delot vnatre vo usnite koj kanesten da go mackam (imase i vaginalen ) ...?

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    771
    Postoi samo krem kanesten za nadvoresna upotreba, za vnatresna upotreba se vaginaletite.

10. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    znaci moja greska,jas mislev deka postojt 2 kremi na kanesten so 2 nameni...:(

11. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Има два канестени едниот е за надворешна употреба адругиот е со апликатор за внатрешна употреба и плус вагиналети!

12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Мене кога ми се појави кандидата и кога ме чешаше, бев црвена доле и гинекологот исто ми ги препорача овие две креми и за недела две ми помина, ги мешав двете креми и се мачкав.

13. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    toa go prepisuvaat iskusni kozni lekari pri javuvanje na crvenilo obicno,za nedela dena pomuva da...

14. Lala525

Lala525 Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, imam edeno prasanje , dali smeam da koristam kanesten krema dodeka imam menstruacija bidejki imam golemo crvenilo na vaginalnite usnicki i ako moze nekoj sto znae da mi gi kaze simptopmite koi sto moze da se javat vo znak na kandida ???? Vi blagodaram

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.472
    Колку е канестен крема и вагиналети со рецепта а колку без? Дали смеам да ставам со оглед на тоа што имав киретажа пред 2 недели,а ужасно ме чеша најверојатно од цитералот ,иако пиев и пробиотик :(

16. Sunshine99

Sunshine99 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Досадната канидида не можам никако да ја откачам.Бев на гинеколог пред 2 месеца ми препишаа флуконазол таблети i neo-penotran сум имала и некој инфекција плус,терапијата многу ми помогна,но еве земам некои антибитици и пак ја закачив пустата! Се мијам со сода бикарбона,камилица ставам масло кантарион,канестен маст но не помага.Не сакам да ставам пак вагиналети,дали знаете некој друг домашен лек што би помогнал да ја откачам?

17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Габичната инфекција дали може да се повлече сама од себе ? без маста канестен или апликаторот за внатрешна употреба ?

18. rupanzel

rupanzel Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите......ве молам за еден одговор побрзичко бидејки сите овци не ми се на број. Околу 14-та недела сум во бременоста и според земаните брисеви ми открија кандида.... :worried: Толку тоа не ме преплаши како што др. ми изреагира лелеее па ова не е добро многу мозе да му наштети на плодот и тн...бла бла и ми даде да пијам јас и мојот партнер антибиотик Erithromycin 21 ден една недела пауза а потоа да го повторам брисот. Сакам да прашам дали е толку штетна на ,,гостинка кандида,, и дали некој е користил од овој вид на антибиотик, и дали може истовремено да си купам сама вагеналети Канестен и да ги користам.......одговор :worried:

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    јас цела бременост од почеток до крај си ја носам кандидата. ништо страшно ама воопшто да не се секираш за кандидата. Ок прави си контролни брисови и вагиналети. Само нормално пад на имунитет и тешко се лечи. Ете јас ќе ја ставам терапијата и после 7 дена од истата пак осеќам чешање и непријатност, и фала боги и јас и малото сме во ред ете си чекам термин за пораѓај и ниту матичната ниту на гак ми рекоа дека кандидата е проблем. Проблем се другите инфекции. Поздрав и уживај во бременоста

20. rupanzel

rupanzel Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Tи Благодарам Карак ми даде некоја утеха за да не мислам се на тоа :* :* :* ......А кои вагеналети се најефикасни .... :wasntme: