Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Здраво феминки :)

Јас веќе некое време мака мачам со оваа проклета кандида,незнам веќе што не пробав..канестен вагиналетки,полигинакс,гинекс форте,вагисан се могуче и на крај пребегнав кон природата,елем,на интернет процитав за лукот како одлицно решение за кандида...односно 5 вечери по ред се става чешне лук како вагиналетка,со тоа што си заврзав конец за да го извадам сабајлето полесно...јас видов големи резултати,исто така пијам мн јогурт,намалив со шеќер и некако се се среди фала богу :)

На thalia zapata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    и ти помина ли кандидта со лукот ај те молам д а ми кажеш подетално што како....или тука или пратими лична порака..однапред благодарам

3. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Ќе ти напишам тука за da можат и другите да видат..мене конкретно ми помогна многу,процедурата е следна
    Ќе земеш едно чешне лук,ќе го исчистиш од таа тврдата обвивка,ќе му ги сецнеш крајчинјата и ќе го расечеш малку од страните за да пушти од неговиот природен сок.Е сега за да мозеш полесно да го извадиш сабајлето ќе му сошиеш конец,за поубаво да ме сфатиш ќе ти пуштам слика за да видис.
    Јас терав вака 5 вечери по ред,плус пијам мн јогурт како што казав,чоколадо избегавам,а и општо бел шекер
    http://i113.photobucket.com/albums/n232/BLBehar/S5000013_edited-1.jpg

Поздрав,

На thalia zapata и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  4. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    ова со луков можеби има ефект имам нешто и јас читано на еден српски форум, ама вака како што ти ми пиша некако ми е незнам како да ти кажам, сомнително и непрепорачливо од причина што конецот лесно може да го исече лукот и после што ке правиш, страшно ми изгледа. Mаката некогаш ке те натера на се, ама ова со конецов дефинитивно ми е страшно несигурно, јас сум читала како што кажав на форум ама таму не правеа така како што ти ми покажа, девојките со стерилна газа го ставаа внатре и малку маслиново масло за полесно да влезе внатре, а на голо така незнам како сепак вагиналните мускули се стегаат и како лукот со конецот ке издржи, а да не се го исечен концето и ке се заглави внатре недај боже....

5. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Јас пробав првата вечер со таа варијанта со газа натопена во кантарионово масло,ама многу тешко го внесов тоа,кочеше и ме болеше многу и плус немозев мн длабоко да го внесам.
    А за тоа дека конецот ке се скине нема шанси затоа што ти убаво ке го сошиеш и ко ке го вадис ке го правис тоа полека,јас немав никаков проблем околу тоа,пробај си ти со газа ако така ти е посигурно и ако не те боли секако..

6. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Може да земеш тампон и да го натопиш во кантарионово масло, не мора на газа. Ипак газата не е толку практична за да ја ставаш внатре. Ја сакам да пробам ова со тампонот, он од пусти страв дека ќе ми се скине конецот и не сум пробала :D

7. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Тампонот натопен во кантарион нема теорија да се скине,претпоставувам мислис на оние стандард о.б тампони.

8. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Јас од кам ги земав божем на одмор да ги користам, не знам што им пишуваше мислам ларасофт. Не знам зошто ама ете така си имам уведено во глава дека ќе ми се скини кончето и ќе ми остане внатре :D

9. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Незнам за нив ги немам користено,али нема везе,без разлика на марката немозе да се скине концето :)

10. kikica19

kikica19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Ако може мислење од вас, изгледа имам кандида, како што читам по симптомиве, чешање, бело прање и све тоа... Јас немаше ни да приметам дека нешто не е во ред, мислев дека тоа чешањето е некоја иритација мала од облека, но дечко ми ми кажа дека на пенисот му излегле некој брумчиња, црвеници ли, и го чењале, да напоменав и претходно ова му се има појавено и тоа одма после тоа кога сме имале незаштитен однос(иако редовно си користиме кондоми, некад знаеме да некористиме, иако многу ретко) е сега буквално дента откако м=имавме незаштитен него пак му се појавија црвениците... по тоа он заклучи дека е нешто од мене, и одма ми каза... одма закажав на гинеколог, утре идам али скоро сум сигурна дека е кандида.... он беше на лекар и му дале некоја маст, незнам која поточно... Е сеа прашањето ми е, дали додека трае лекувањето може да се има однос, со кондом се разбира? и дали после ова, откако ке се излечам и он, дали ке може да имаме без кондом, или пак може да добиеме? да напоменам дека сме во долга врска и си веруваме...

11. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    јас имам кандида а сум бремена,ми препишаа маст кансен ама не помага пак ми тече бело прање и ме чеша,ако знае некој природен лек да не му наштетам на бебето,на лекар треба да одам дури за 1 недела ми закажаа.

12. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Купив масло од кокос од зегин ми кажаа дека е за кандида ..немам уште почнато да го користам зошто незнам како валда треба да с е мачкаш..Дали некоја има користено и дали има ефект ?

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Имам прочитано дека многу помагало против кандида, но со конзумирање на едно лажиче дневно...за мачкање не знам.

14. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    Имам прочитано дека многу помагало против кандида, но со конзумирање на едно лажиче дневно...за мачкање не знам.[/quote
    па би требало да нема нешто штетно ако се мачкаш површински ... ?!

15. xoxogg

xoxogg Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    probaj so caj od majcina dusica i so soda bikarbona, mada jas probav i so toa no ne mi pomogna, no mozes da probas za sekoj slucaj mozda tebe ke ti pomogne. :)

16. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    закажаа.[/quote]
    Vака на природна база би ти препорачала промивки со чај од камилица или невен, невенот мене многу ми помнал :) друго на сајтот на гинекомедика прочитав дека за кандида помага промивки со 1 л зовриена вода со 3-4 лажици јаболков оцед....друго имам пишано на темава од една книга извадок за природни лекови копиран ти е подоле;
    природни лекови за кандида може да ви помогат; природнA билка -ехинацеја, сапун трева, златица, жалфија.
    чај за кандида: сапунарска стебло и цвет, жалфија, анасон, ајдучка трева, маточина, босилек. се пие еден месец. подготовка- 500мл и 2 лажици чај.
    супа за кандида-2 чаши вода, 2 главици кромид, 4ч. лук, жалфија, мајчина душица, сол и црн бибер и кисело млеко.кај воспаление и исцедок помагаа испирање со чај од невен, жалфија и дабова кора.

*JABOLKOV OCET---стар народен лек кој го препорачуваат и лекарите за неколку видови инфекции. Sе препорацува 3 Шољи јаболков оцет се ставаат во топла купка и се седи 20-30 минути со подраширени нозе. Kиселоста н аоцедот ја воспоставува нормалната вагинална флора и делува во отстранување на кандида, трихомонасот и гарднерела.
    ова и извадок од книга-женски болести-билки и болести,подготвиле слаѓана и столе стојанови Kуманово, Hерба стојанови 2007

17. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
  18. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    имам слушнато за нив добри работи, ама на еден форум хрватски читав дека девојките и не беа баш многу задоволни од тие вагиналети, од причина што ефектот бил краткотраен и пак за брзо време кандидата се враќала.....претпоставувам дека се добри затоашто Linex Lady содржи висока концентрација на Doderlein бацили, кои претставуваат природна заштита на вагината, брзо ја нормализираат вагиналната флора и pH вредноста, со што спречуваат појава на инфекции, а делуваат брзо поради локалната апликација.
    http://off.net.mk/rabotna/linex-lady-na ... to-zdravje
    ако некој ги користел нека пише ве молам----однапред благодарам

19. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    еве јас ги користам баш сега,ми се актвиираше кандидата и ги ставам ама не редовно кога како ке ми дојде :D неодговорно од моја страна ама пак ми помина а еве во неделава само 3 пати имав ставено,и тоа преку еден ден.Ова ми втор пат да ги користам ,и првиот пат ставав само навечер а не и преку ден иако во упаството така пишува,сметам дека нема потреба.Супер се а и се на природна база јас колку што знам не се хемикалии.Пробај ништо нема да изгубиш,можеби ке ти помогнат

На marria му/ѝ се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    ти благодарамммм :) :) :)