Jas imav kandida posle podolgo vreme koristenje na antibiotici i koga mi se pojavi mi se stemni, zatoa sto porano sum imala i znam kolku e dosadna :/ Slucajno poradi namalen imunitet zemav Colostrum kapsuli na prirodna baza i po 3,4 dena iscezna ( so koristenje i na mast kansen )...Ne znam dali e slucajnost, no so ogled na toa sto kapsulite go zgolemuvaat imunitetot, mozebi ja unistile i kandidata koja sto se pojavuva neli tokmu togas..koga organizmot e slab i so namalen imunitet...Ova e edno moe iskustvo, koe sakam da go spodelam so vas ))
може да ми кажете како да се излекувам имам кандида и баш прочитав дека кандида има во вагината и во устата и проблем и со устата имам може да ми кажете како лек
Дали кремата оди на рецепт и колку отриликa апари е а ко можи да ми кажете ќе ви бидам многу благодарна..
Kанестен маст е околлу 220-250 денри, зависи каде ке ја купиш. Mислам дека вагиналетите на канестен побрзо и поефикасно ке ти го решат проблемот.
Zdravo....jas imav kandida toa se gleda na jazikot ako ti e bel a i sekret koj bese so grutcinja odozdola...doktorot mi rece da pijam 2 meseci po 3 pati na den b komplek i dva pati c vitamin...za od dole se miev so kamilica nosev pamucen dolen ves i koristev vaginaletki kansen i kanasten,piev caevi i pominaaa ufff mnogu e dosadna aman
Пред 2дена почна да ме чеша, пецка, боли, пече додека мокрам.. и секретот ми е жолт-кафеав.Да напоменам дека сега треба да ми дојде, и поради тоа мислам дека сум пред овулација, затоа ми е кафеав скеретот... и истотака имам грутчиња во секретот. :/ Мислам дека се работи за кандида.. ако имала некоја ваков проблем, нека ми објасни што како треба да направам. Не сакам да одам, да ми земат брис. -_- И бај да веј* дал може преку урина да се испита, дали има некоја инфекција ?
Овулацијата не е исто со доаѓањето на менструацијата. Овулацијата ти се плодните денови. Можно е секретот да ти е кафеав ако треба да ти дојде. Јас имам секрет пред да ми дојде, но не осеќам никакви симптоми како што се чешање, пецкање и др. Според твоиве симптоми ти имаш некоја инфекција. Затоа најдобро оди на лекар и нека ти земаат брис. Тие брисеви се за тоа наменети. Инаку за преку урина да се испита не знам дали може. Позз
Ne znam dali ti stigna porakata ama pak ke ti pisam posto znam kako ti e...znaci odi vo apteka zemi si b-compleks i c-vitamin tie se vitamini nisto nema da ti nastetat moze samo imuniteto da ti go zgolemat zosto kandidata poveke se pojavuva koga imame oslabnat umunitet se stvara vo organizmot site ja imame ama kaj nekoj e malku zastapena a kaj nekoj poveke i od organizmot odi i nadole...pa jadi poveke i ovosje i salati ,podmivaj se so caj od kamilica ama sedi vo nego...i prvo probaj so vaginaletki na prirodna baza i tie nisto ne se stetni i mastta ja zemi pa ke vidas ako ne pomognat ke mora so vaginaletki antibiotik kansen ili kanasten...ti posakuvam sreka moras da zemas posto se taka ke ti bide i ke se nerviras..pozdravce
i uste nesto masta se macka nadvoresno,b-compleko 2 meseci 3 pati na den pred jadenje,na mene mislam b-compleksot mnogu mi pomogna ,vaginaletkite 7dena,masta isto 7dena,
Како може да се добие хив ? освен со пренесување со заразено лице како може да се добие не ми е јасно значи мора да имаш контакт (секс) со заразено лице од хив за да добиеш?? Доколку имаш секс (орален) со лице кое има некоја инфекција (мислам кандида или друга) освен таа инфекција со ке се пренесе може некако хив да ссе добие ?? Глупо е знам ама паничам
Девојки пред два дена после менс. почна да ми тече нешто бело што мене ми мириса на јогурт и многу ама многу ме чеша..си викам кандида е ама имам и црвенило околу и кожата ми се лупи...дали е кандида? за да знам да ја лекувам оти моментално не сум во можност да одам на гинеколог
Ништо не ми помага.Исти проблем.Постојано и постојано чешање со мали паузи.Сега не ме чеша колку што пецка наеднаж ,ми иди не знам што да направам.Сексуално активна не,проблемов ми станува сериозен.Никако да се одлучам да појдам на гинеколог.Пробав со канестен маст сосема малку ми го облажува пецкањето и чешањето ама не е трајно помагало.Читав низ темава околу храната едноставно не можам да бидам само на зеленчук,благо не јадам премногу,ретко понекогаш.Пред да имам циклус чеша и пецка најмногу,исто од кога ке ми заврши.Не се поднесува,многу ме нервира,иритира,се чуствувам неспокојно и несигурно.Уште немам одлучено за на гинеколог.ТЕСНА ОБЛЕКА НЕ НОСАМ,НЕ СЕ МИЈАМ СО РАЗНИ СРЕДСТВА КОИ ИМААТ ИРИТАЦИЈА,СЕПАК НЕ ЗНАМ ОД ШТО МИ Е.ОЧАЈНА СУМ Да не ги заборавам подуеноста на стомакот и гасовите,кои некаде прочитав се дел од ова.
Леле девојки оваа кандидава е многу досадна работа неможеш да мира да живееш од неа :\ .Сакав да ви препорачам да пробате да го користите гелот за интимна него се вика ГЛИЗИГЕН мислам дека е на природна база се движи некаде до 700 денари не е евтин ама многу е ефикасен.Мене ми го препорача гинекологот и многу сум задоволна од него немам пецкања и чешање.А денес решив да пробам оваа со тампонов натопен со јогурт па сакам да ве прашам дали секој ден може да повторува оваа постапка или во текот на денот неколку пати?
И јас го имам истиот проблем ми се јави пред една година. Тогаш ко лечев со канестен вагиналети и многу бев задоволна...Симптомите повторно ми се појавие пред некое време сега го третирам со канестен маст и миење со чај од камилица и полека ми исчезнуваат. Но имам подуеност во стомакот ако може некој да ми каже што да превземам во врска со тоа???
Најдобар лек за кандидата е да го намалите благото, конзумирајте многу јогурт. Одкако прекинав со благото и грицките и почнав секој ден да пијам јогурт и кисело млеко кандидата ми ја снема. Е сега пред да ми доаѓа или во плодните денови имам малку исцедок, што е нормално. Инаку има лекови на природна база како одмивањето со јогурт, што јас никогаш не би го практикувала. Некако не ми е во ред тоа, ем да го пијам ем да го ставам таму долу Имам слушнато за тампон натопен во кантарионово масло дека помагало. И наместо канестен Гинекс можеш да користиш. Тие се на природна база. Да не треба да ти доаѓа? Мене обично пред да ми дојде мешето ми е издувано
Ќе го послушам твојот совет секогаш сум била оптимист за лекување на природна база. То благодарам многу па се надевам дека и мене ќе ми помогне. Инаку не треба да ми дојди уште 2 недели некаде затоа ми беше чудно.
Zdr ... mi se pojavi vo polednive 3 dena postojano cesanje dole kaj vaginata i imav mnogu belo pranje i vazno mn me cesa nepodnoslivo i kako da me pecka cesa vnatresno ,a sega za nedela dena treba da dobijam ....nikogas ne mi se pojavilo vakvo nesto :/ Gi citav vasite preporaki i se izmiv so kamilica ali ne mi pomogna... i zatoa kupiv Canesten ali i masta za nadvoresna upotreba i Canesten 3 vaginalis koj bil za vnatresna uporeba...Koj mi preporacuvate deka e podobro da pocnam da go koristam i dali e stetno sto treba da dobijam za edna nedela...Ve molam pobrzo odgovor zasto stvarno e nepodnoslivo i bolno ....Fala odnapred
Kанестен 3 вагиналети-одлични се за овој проблем-моја препорака, исто и канестен маста е мн ефикасна.