Na mene isto mi se ima sluceno, posle terapija so vaginaleti da imam rozev iscedok I ja prasav doktorkata I mi rece nisto strasno, se slucuvalo nekogas taka.
Moze toa sto si dobila porano da e od hormonite, a rozeviot iscedok mislam deka e canestenot, si se grebnala pri aplikacija .ajde pisi GI rezultatite utre.pozdrav
Иначе ги земав резултатите ама мора да видам мислење од доктор, незнам дали се во ред, има повеќе вредности од страна и неможам сама да донесам заклучок :/
Имам кандида и гинекологот ми препиша дифлазон 150 и канестен 3 вагинална крема. Ја завршив тридневната терапија но се уште нема подобрување. Дали треба да направам одредена пауза па да се префрлам на вагиналети и канестен крема за надворешна употреба, или уште вечерва да почнам?
Има уште јадеж и појачан исцедок и после терапијата, така? Ако да, мислам не е само кандида во прашање, а во тој случај ќе мора друга терапија да примаш. Инаку ова со кремата и капсулата се доволни, тридневна е терапијата за нив. Ти можеш да си продолжиш со кремата и ваг., но вака не е сигурно дали е само таа бактерија во прашање или има и нешто друго штом не ти поминало, може ќе треба друг лек. Сепак најсигурно е да се вратиш кај докторот па да те упати како понатаму А, и ова, гледај да е оригиналниот канестен (не кансен или микорил) оти ако си користела од нив, тие се премногу слаби, може и затоа да не ти поминало како што треба.
Нема појачан исцедок, тој си се нормализира уште вториот ден, само јадежот е присутен и ствара непријатност кога се движам. Во ред, фала на одговорот Ќе видиме како понатаму
Здраво феминки. Убаво ги прочитав сите постови но сепак не можам да дојдам до заклучок дали ја имам таканаречената кандидијаза. Имам многу бел густ исцедок кој е без мирис и тоа само во внатрешноста на вагината односно во отворот а на самата површина не е видливо ништо. Притоа немам чешање печење болка или слично. Ве молам за одговор и ви благодарам однапред.
Bremena sum 8 mesec i imam kandida cela bremenost. Ginekologot veli se e ok ne e nisto strasno, megjutoa zemav za sekoj slucaj poliginaks vaginaleti. I soprugot prifati od mene, ima crvenilo i nekoi mali brumcinja. Dali imate iskustvo nekoe so kandida kaj maskite, dali moze da koristi kanesten mast?
@ana89d бидејки си ти бремена нема за можеш да пиеш таблети оди во аптека и купи таблети Флуконазол, има само една внатре, и се околу 40 денари мислам. Јас го имав истиот проблем, а и партнерот и купив и двајцата испивме по едно и толку од Кандидата . По правило фармацевтката ми рече дека е препорачливо и двајцата да пијат , но дека ти нема да можеш, побарај совет . Се надевам ти помогнав .
Zdravo feminki jas sum nova na sajtot mi treba vase mislenje se boram so kandida vo grlo vo usta sekoj sovet bi mi bil dragocen uzas mi e
Nikoj ne bil aktiven na temata dve tri godini... Sepak moze ke se najde neekoj da odgovori sakav da prasam.. Imam citano deka kako priroden lek za kandida ili vaginalni infekcii se koristi ajducka treva ama dali nekoj znae dali toj caj go ima vo apteki ili moram da go koristam susen domasen celi cvetki.. ?