Бифшата ја имаше во вагиналниот дел и тоа доста долго ја имала... Па нормално скокна и кај мене но од медицина помош никаква.Таа ми кажа дека нема лек шо не пробала.. Но секогаш нов лек ке се најде ефикасност?? Е таа мака ке ја кажес без срам пошто болеста не се крие...и нормално секој ке даде совет и лек.Еден се погоди ефикасен и екстремно брз,многу малку болен..Една газа потопена во м.алкохол и домашно кантерионово масло..машките го замотуваат во натопената газа, а жените ја ставаат внатре. 2-3 дена нема ниш..во исто време пиете чај од кантерион(да не е филтер) столчен лук во него.100 ефикасност показа... Пробајте ефтина ствар но корисна
Чај од босилек пробај . 1,5 л вода 3 гранчиња босилек остај ги во врелета вода и пиј извесен период во текот на денот. Ова и за ешерихија е добро
Иии женско не треба да пие чај од босилек , ова ми го кажа мојата матична докторка ( заради неплодност)
Одбегнување на јаглехидрати и шекери ? Ке пробам . Камилица моментално ( за вечерва немам ) дали може со чај од кантарија ? И дали може настрна растворот со сода ?
пробај сигурно и ај од кантарија има антибактериско дејство , уште подобро ако го конзумираш. За раствор од сода не те разбрав што ме праша, ама во едно ѓезве зовриј вода и стави една ќесичка сода бикарбона, нека биде млака и измиј се. Кафето ќе го пиеш горко, кркање благо ќе намалиш или ќе гледаш во текот на денот многу повеќе јогурт да пиеш, како природен пробиотик да го внесеш во организмот за баланс.
С Содабикарбоната сакам посебно да ставам , не да ја мешам со чајот , ваљда нема никаков зијан , од вечерва ке го променам режимот на исхрана , ова повеке не се трпи ..
Посебно содабикарбона растворија, и не се миј комбинирано со раствор и чај, одмиј се со раствор а пиј го чајот најдобро ама без шеќер.
Јаглехидратите ја хранат кандидата, колку што можеш повеќе да ги избегнуваш. И да земаш препарати за подобрување на имунитетот.
Пијам секој ден јогурт со чиа семе и ленено семе , али пак ништо .. Но многу јадам лебче и зависник сум од кафе.
Се смири чешањето , пецкањето , стварно функционира рецептот. . Од утре на строг режим сум да се отарасам од кандидава . Само дали може овошје ?
Нејадењето благо не е лек против кандида, само превентива. Габичките се хранат од таков тип на храна и брзо се намножуваат. Мене лично овие домашниве Лекови ми помагаат само моментално, но ако инфекцијата е појака морам да си купам конкретни лекарства. Помага и измивање со јогурт и спиење преку ноќ со тампон малку натопен во јогурт.
Хмм јас имам слушнато само за тампон натопен во кантарионово масло , но би пробала и со јогуртот , не сакам да земам лекарства , повеке сум за природни лекови. Сакам баш да слушнам некое мислење дали некоја ја излечила скроз кандидата ? Дали постои тоа чудо ?