Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво, бев на гинеколог пред неколку дена и исто така ми кажаа дека имам кандида.. имавме проблем со дечко ми, чешање , и се уплашив мислев дека е нешто повеќе.. Ми препишаа сумамед мислам се викаат апчиња, 3 има ,се пијат по едно на ден, и вагиналети. Минатиот месец на сред месец нешто почна да ми тече крв, и успаничив исто затоа и отидов сеа на гинеколог, ама после тоа течење од кафеаво, во редовно време си ми дојде менструација.. И сега, денес после еден час од пиење на апчето, едниот јајник почна да ме боли, и видов дека ми потекло крв... колку да речам 3 ,4 кафени лажичиња.. така нешто.. јајникот сеуште ме боли, битно ја се извадив од памет.. знам дека антибиотиков апчево е за кандида, а дали можеби сум ималла некоја циста на јајникот па реагирало, кој знае... дали некој има слично искуство?? ...фала...

2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.847
    Сумамед не е само за кандида, сумамед е од широк спектар, наменет за различни инфекции..
    Јајникот не мора да значи дека ти реагирал на апчето.. а добро кога беше на гинеколог не ти кажаа цисти дали имаш?:?:
    Тоа барем им е прво на список...

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Сумамед е еден од најјаките антибиотици, баш сум изненадена што ти дале за кандида. Пап-тест правеше? Резултатите секако ќе биднат готови после месец дена (две недели ако платиш приватно) ама точно ќе покаже што и како.
    За кандида даваат само вагиналети, прв пат слушам гинеколог да даде антибиотик плус. Кои вагиналети ти ги даде докторот?

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Девојки да ви се пофалам ама и да не се урочам. Пупу, 3ден по ред ставав вагиналети од кантарион само нив без измивање со камилица, ми се чини се преродив. Природни се, билки, ова она а канестен којтизнае од што се. Белото прање од 100 ми се намали на 20 %. Не ме чеша тоа е најбитно и мирно спијам. Ви ги препорачувам ги зедов 7 вагиналетки 98 денари.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здравоо, да ги добив сите резултати, во ре беше и пап тестот, а на брисот покажа кандида, ама не ме погледнаа на ехо, битно јајникот после антибиотикот ме болеше, и сеуште ме боли ама малце онака на моменти, дента ме болеше многу, верувам дека беше воспален пошто имав болки и предходно, и ваљда антибиотикот некое влијание имаше..

Против антибиотици сум и воопшто не сакам да пијам, овој најверојатно ми беше антибиотик после 5 години, ама завршив, испив.. а вагиналети, не се со мене сеа не ни знам како се викаа, 6 имаше, бојата им беше окер жолта,., и со нив завршив до денес.. сеа ок сум, не знам што како ми е сеа кандидата, најверојатно се има сменето нешто, а на дечко ми за истото му препишаа Димикон, ама пошто оддамна го немало, на негово место зеде Дифлазон.. појма неам што се дешава, и зошто ми дале антибиотик, се надевам нема да треба да пијам повторно, ама и да ми дадат нема да пијам..

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    А на кој гинеколог одиш?
    Јас искрено би ти препорачала да го смениш..
    Од моја гледна точка секако..
    Стварно е апсурдно сумамед за една кандида,јас мака мачам цело време ми се појавува па се губи и гинекологот никогаш ме ми препишала ништо а имам долги год појавување..Само вагиналети.
    И еднаш пред одмор беше ,и ми препиша флуконазол зашто баш запнав ..

Сумамед човече да го труеш топлку многу организмот беспотребно за обична кандида..

И за крварењто што ти рече? Два месеци такви симптоми сепак не е за занемарување (не е ништо веројатно,но сепак ако пак приметиш нешто абнормално направи пап повторно но приватно,за секој случај)

И кога има појава на кандида,многу гинеколози не земаат брис за пап

Последна измена: 31 март 2017
    На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Како се викаат тие вагиналетки и ги има во сите аптеки?
    ако може да поставиш слика или прати ми ја сликата во лп фала

8. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Немам поима мила како се закачуваше слика од тел. А и сега барав неможев да најдам слика. Само ќе кажеш вагиналети од кантарион, зелена мислам дека беше паковката со слика на кантарион жолти цветчиња. А и да мислам дека ги има во сите аптеки. Во зегин се поскапи, околу 130 денари.

9. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Фала срцка.
    Баш ќе ги пробам

На SnowQueen17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Мене ми помогнаа мила ептен, ете пример да ти кажам. Вчера се туширав во 8 ете до сега немам ни една точка бело прање, а носам црни ѓаки.

11. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Секакви вагиналетки пробав секакви ми даде докторката малце помина али не скрос ужасно ме нервира тоа кога ке го видам на ѓаките.
    А секој ден водам хигиена и земав еден течен сапун само за интимни делови ств помага ама со него 2-3 пати само во неделата измивање

12. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Па ми се појави оваа досаднава ама сега повеќе имам надворешно чешање земав вагиналетки Гинекс 4 , црвенки борди се и дали оти не ги ставив со апликатор, не влегла длабоко и кога станав утрото имав што да видам како мензис да ми дошло, мириснав си мирисаше на вагиналетката, си велам улошки да ставам ама ќе ми се запури. А сеа велам ај ќе сменам од овие ќе земам наместо од кантарион.

13. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Некои се фалат од вагиналетките Канестен и кремата јас од кремата сум мн задоволна.

14. SnowQueen17

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    сум ги користела и двете

15. guardatela

guardatela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    85
    Јас се самодијагностицирав со кандида.. значи имам иритација чешање печење некои 10 дена а и дечко ми го има истиот симптом на чешање на главата..Непријатно ми мириса урината и е како заматена исцедокот ми е стандарден. . Не знам дали би можело да биде друга инфекција а не кандида?Сакам да се лекувам сама оти не сакам да појдам на гинеколог фамилијарен пријател ми е матичниот као нема шанса а да појдам кај било кој ќе ме изгорат со цени..Хелп..совет било каков? ...

На Tinnka2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Добро некој се има спасено од ова чудо? Ми се чини како нон- стоп да ја имам и со дечко ми се мачиме двајцата :( Дали некој има примано терапија што навистина му помогнала? Дали имате пиено таблети на природна база и слично што ги рекламираа? Не е битна ни цената ни ништо само да ни се тргне еднаш засекогаш. И дали внимавањето на исхрана ви помага?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Земи полигинах вагиналетки, изблегнувај солена и блага храна.
    Повеќе течности, повеќе овошје ќе се среди.

На своја рака таблети не.
    Појдете и на доктор.

18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Јаглехидратите намали ги на минимум. Најголем непријател се.
    Јас само вака ја држам под контрола последните 4-5 месеци.
    Кога сака да се појави пак, земам таблетка дифлуконазол 150 мг и раат сум.
    Разговварај со гинеколог само, ништо на своја рака не зимај!

Последна измена: 16 мај 2017
  19. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    1.497
    Веќе неможам да поднесам кандида..офф леллее краај нема. Околу две години ја немав е не ми се веруваше некња кога осетив штипење и белите грутки:@ . Вриштам . Ургентно зедов Канестен дифлазон веднаш . А од друга страна бебе правиме .. благо јадев прилично ... уффф . Нешто да ме посоветувате иако све знам за проклетницата ...

20. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.980
    Допаѓања:
    59.650
    Од влошките на Тианде земиси 7 влошки и како нова ќе си.