Здраво, бев на гинеколог пред неколку дена и исто така ми кажаа дека имам кандида.. имавме проблем со дечко ми, чешање , и се уплашив мислев дека е нешто повеќе.. Ми препишаа сумамед мислам се викаат апчиња, 3 има ,се пијат по едно на ден, и вагиналети. Минатиот месец на сред месец нешто почна да ми тече крв, и успаничив исто затоа и отидов сеа на гинеколог, ама после тоа течење од кафеаво, во редовно време си ми дојде менструација.. И сега, денес после еден час од пиење на апчето, едниот јајник почна да ме боли, и видов дека ми потекло крв... колку да речам 3 ,4 кафени лажичиња.. така нешто.. јајникот сеуште ме боли, битно ја се извадив од памет.. знам дека антибиотиков апчево е за кандида, а дали можеби сум ималла некоја циста на јајникот па реагирало, кој знае... дали некој има слично искуство?? ...фала...
Сумамед не е само за кандида, сумамед е од широк спектар, наменет за различни инфекции.. Јајникот не мора да значи дека ти реагирал на апчето.. а добро кога беше на гинеколог не ти кажаа цисти дали имаш? Тоа барем им е прво на список...
Сумамед е еден од најјаките антибиотици, баш сум изненадена што ти дале за кандида. Пап-тест правеше? Резултатите секако ќе биднат готови после месец дена (две недели ако платиш приватно) ама точно ќе покаже што и како. За кандида даваат само вагиналети, прв пат слушам гинеколог да даде антибиотик плус. Кои вагиналети ти ги даде докторот?
Девојки да ви се пофалам ама и да не се урочам. Пупу, 3ден по ред ставав вагиналети од кантарион само нив без измивање со камилица, ми се чини се преродив. Природни се, билки, ова она а канестен којтизнае од што се. Белото прање од 100 ми се намали на 20 %. Не ме чеша тоа е најбитно и мирно спијам. Ви ги препорачувам ги зедов 7 вагиналетки 98 денари.
Здравоо, да ги добив сите резултати, во ре беше и пап тестот, а на брисот покажа кандида, ама не ме погледнаа на ехо, битно јајникот после антибиотикот ме болеше, и сеуште ме боли ама малце онака на моменти, дента ме болеше многу, верувам дека беше воспален пошто имав болки и предходно, и ваљда антибиотикот некое влијание имаше.. Против антибиотици сум и воопшто не сакам да пијам, овој најверојатно ми беше антибиотик после 5 години, ама завршив, испив.. а вагиналети, не се со мене сеа не ни знам како се викаа, 6 имаше, бојата им беше окер жолта,., и со нив завршив до денес.. сеа ок сум, не знам што како ми е сеа кандидата, најверојатно се има сменето нешто, а на дечко ми за истото му препишаа Димикон, ама пошто оддамна го немало, на негово место зеде Дифлазон.. појма неам што се дешава, и зошто ми дале антибиотик, се надевам нема да треба да пијам повторно, ама и да ми дадат нема да пијам..
А на кој гинеколог одиш? Јас искрено би ти препорачала да го смениш.. Од моја гледна точка секако.. Стварно е апсурдно сумамед за една кандида,јас мака мачам цело време ми се појавува па се губи и гинекологот никогаш ме ми препишала ништо а имам долги год појавување..Само вагиналети. И еднаш пред одмор беше ,и ми препиша флуконазол зашто баш запнав .. Сумамед човече да го труеш топлку многу организмот беспотребно за обична кандида.. И за крварењто што ти рече? Два месеци такви симптоми сепак не е за занемарување (не е ништо веројатно,но сепак ако пак приметиш нешто абнормално направи пап повторно но приватно,за секој случај) И кога има појава на кандида,многу гинеколози не земаат брис за пап
Како се викаат тие вагиналетки и ги има во сите аптеки? ако може да поставиш слика или прати ми ја сликата во лп фала
Немам поима мила како се закачуваше слика од тел. А и сега барав неможев да најдам слика. Само ќе кажеш вагиналети од кантарион, зелена мислам дека беше паковката со слика на кантарион жолти цветчиња. А и да мислам дека ги има во сите аптеки. Во зегин се поскапи, околу 130 денари.
Мене ми помогнаа мила ептен, ете пример да ти кажам. Вчера се туширав во 8 ете до сега немам ни една точка бело прање, а носам црни ѓаки.
Секакви вагиналетки пробав секакви ми даде докторката малце помина али не скрос ужасно ме нервира тоа кога ке го видам на ѓаките. А секој ден водам хигиена и земав еден течен сапун само за интимни делови ств помага ама со него 2-3 пати само во неделата измивање
Па ми се појави оваа досаднава ама сега повеќе имам надворешно чешање земав вагиналетки Гинекс 4 , црвенки борди се и дали оти не ги ставив со апликатор, не влегла длабоко и кога станав утрото имав што да видам како мензис да ми дошло, мириснав си мирисаше на вагиналетката, си велам улошки да ставам ама ќе ми се запури. А сеа велам ај ќе сменам од овие ќе земам наместо од кантарион.
Јас се самодијагностицирав со кандида.. значи имам иритација чешање печење некои 10 дена а и дечко ми го има истиот симптом на чешање на главата..Непријатно ми мириса урината и е како заматена исцедокот ми е стандарден. . Не знам дали би можело да биде друга инфекција а не кандида?Сакам да се лекувам сама оти не сакам да појдам на гинеколог фамилијарен пријател ми е матичниот као нема шанса а да појдам кај било кој ќе ме изгорат со цени..Хелп..совет било каков? ...
Добро некој се има спасено од ова чудо? Ми се чини како нон- стоп да ја имам и со дечко ми се мачиме двајцата Дали некој има примано терапија што навистина му помогнала? Дали имате пиено таблети на природна база и слично што ги рекламираа? Не е битна ни цената ни ништо само да ни се тргне еднаш засекогаш. И дали внимавањето на исхрана ви помага?
Земи полигинах вагиналетки, изблегнувај солена и блага храна. Повеќе течности, повеќе овошје ќе се среди. На своја рака таблети не. Појдете и на доктор.
Јаглехидратите намали ги на минимум. Најголем непријател се. Јас само вака ја држам под контрола последните 4-5 месеци. Кога сака да се појави пак, земам таблетка дифлуконазол 150 мг и раат сум. Разговварај со гинеколог само, ништо на своја рака не зимај!
Веќе неможам да поднесам кандида..офф леллее краај нема. Околу две години ја немав е не ми се веруваше некња кога осетив штипење и белите грутки . Вриштам . Ургентно зедов Канестен дифлазон веднаш . А од друга страна бебе правиме .. благо јадев прилично ... уффф . Нешто да ме посоветувате иако све знам за проклетницата ...