Еве ја темата, но сепак најпаметно е да си закажеш кај доктор, секој организам е различен и различно реагира на лекови.
Здраво, сакам да прашам дали уринарна инфекција има врска со кандида? Бидејќи почнав да ја користам канестен кремата ама имам многу проблеми со таа инфекција скоро секој ден имам болки а на лекар бев но не најдоа трајно решение..
Девојки help Од завчера почна да ме чеша вагината. Првиот ден малку беше, викам ми растат влакната од депилација ништо не е. Ама вчера многуууу ме чешаше буквално ме тераше да се драпам. Денес уште ме чеша но не ептен до толку ама имам бел исцедок и едната уста ми е малку здебелена изгледа потечена. Проблемот ми е што не сум во МК, на гинеколог можам да одам тек во вторник цела недела е тоа. Што читав симптомиве за кандида се ама не знам стварноо што е можно ли е да е симптом на бременост? Или ипак кандида. Се мијам постојано друго не знам што да правам
Знае некој колку често може да се зема таблета Дифлазон? Јас се напив една од 150мг, а сега докторот ми вика 3 дена по 2 да пијам од 50мг. Друг доктор ми има кажано пак да ги избегнувам овие таблети. Дали некоја примала Дифлазон неколку денови, а не само една таблета стандард?
За кандида ги користев. 10 со билки и уште 10 свежина што ги препорачуваат и џабе. Можеби е и индивидуално не знам...
Помагаат многу, особено зошто се комбинација со neomicin, па покриваат и евентуални бактериски инфекции (често се комбинирани ифекциите па затоа и се чести и досадни) За најдобар ефект користи ги 12 дена, значи дупло пакување