Јас пак имам најдобро искуство со истиве, решен проблем ми беше. Пред тоа користев и на билна база вагиналети Гинекс- форте, Полигинекс кога бев бремена и Микорил исто, но од Канестенот бев најзадоволна. Треба и начинот на исхрана да се смени, многу е важно и тоа.
Здраво сакам да прашам,гиникологот ми ги шрепорача Mycoril вагиналните таблети,синоќа ставив една таблета но гледам денеска имам бела течност на гаќичките скрос бела као да апчето се растворило, епа сега дали ее нормално тоаа што имам ваква течноста воопшто или ништо пд таблетата
Никогаш цела вагиналета неможе да се апсорбира, така што нормално е кога користиш вагиналети дел да истекува.
Иначе со рецепт 90 ден јас ги зедов Па денес јас читав по интернет за mycoril и наидов на тоаа па сега ти пробај и приватнп земиги не мора да значи тоа што ти го кажав.
Ја 30 ден ги зедов еднаш одамна со рецепт ама само 1 таблета. Ама сеа имам кандида дека бев на пат и јадев тоа што не треба и си ја добив. Па затоа ги барав и канестен можат да пројдат.
Епа можи јас сегаа за прв пат ги земав немав проблем до сегаа,но сепак да си појдеш на гиниколог и нека ти препорача он..
Здраво, имам кандида и веќе подолго време неможам да ја излекувам. Вчера левата усна ми потече и ме боли дали е тоа нормално?
Да си отидеш на лекар и да си направиш испитувања. Јас ја лечев со канестен маст и со вагиналетки донафил Секој ден одмивање со камилица и сапун за интимни делови лактоген се вика Треба да внимаваш и на исхрана посебно да не јадеш мн шекери повеќе да се свртиш на зеленчук
Ги направив сите потребни испитувања пап, микробиолошки брисеви и ехо само на пап тестот ми излезе кандида. На почетокот користев канестен вагиналети со канестен крем и ме ми помина. После тоа докторката ми препиша полигинакс 12 вагиналети и 2 флуконазол и правев промивки од јаболкова киселина. Што се однесува до исхраната се придржувам кон анти кандида диета, пијам чај од диво оригано и повторно нема резултати веќе незнам што да правам.
Здраво девојки, да ве прашам за совет. Денес почнав со користење на polygynax вагиналетките, моето прашање е дали дечкоми треба да зема некои таблети?
Јас ставав микорил 6 дена и ми рече да видам резултати после тоа, горе долу беше малку подобро ама мислам дека пак останува на исто.Бев на консултации ми рече нема потреба да ми давала апчиња да пијам зашто скоро на сите им се враќа а јас дека пијам веќе 10години еутирокс и прилично осетлив орагнизам иам на апчиња итн што влијаат на менс.циклус ми рече ништо да не земам.Друга инфекција немам и кандидава сама по себе не била опасна самото тело ми стварало. Сеа не сфаќам коа гледам дека некој цело време се труди со се да ја излечи а оваа ми рече да не му ја мислам. А иам другарка бремена има кандида ама и гарданелија мислам се вика другата она става и оди секој месец на брисеви пошто можело да и пукне водењакот пред време од тоа инаку само од кандидата немало да има проблем. Некое мислење од вас?
Devojki kaj mene pa sosema eden drug primer ima kandidata mi se povtoruva vo rok od 2 meseci znaci imav negde mart pa vo maj. I ne koristev nisto imam fobija od doktori samo izbegnuvav zacineta mrsna i blaga hrana i se tusirav temelno so mlaka voda bez kupki samponi i sl. Za edna nedela pomina. Sega koga se povtori istoto go pravev i isto taka za edna nedela pomina
Flukonazol od 150 mg. Se zemaat oralno . Jas piev tri pati ,na sekoj 3 den . Veke eden mesec i pol pomina ,i zasega konecno mislam deka ja unistiv kandidata zasekogas . Imam probano i so polyginax i so kanesten kapsuli ,ama se pojavuvase pak . Kandidata ne e opasna na pocetok,a ako ne ja lecis mozi da pidi pricina za razvoj na rak , posto so tek na vreme se siri i teloto se zakiselva . Kisel ph e pricina za razvoj na rakavi kletki. Baska to so se prenesva i so sex i vo tekot na bremenost na deteto. I plus to od higienski pricini ne e za ignoriranje . Da imas kandida isto taka znaci i deka si postojano umoren ,bez energija. Vo nikoj slucaj ne e deka ne treba da ja lecis . Probaj so flukonazol . Hranata isto igra golema uloga , so znaci oglikovi hidrati i mlecni proizvodi ja predizvikuvaat . Sepak tesko e da gi eliminiras skroz od prehranata zasekogas . Zato mozis da probas so lek i da prodolzis so namalvanje na produktite so se pricina za kandida.
И јас имам проблем со кандида, со ништо не можам да ја излечам целосно, вагиналети само привремено ми го решаваат проблемо. Инаку пиев и лактогин, амоксиклав заради бактеријата, и користев мукорил вагиналети. Може ли некој совет во однос на лекарства.