Probaj so flukonazol 150 mg , 3 pati na sekoj tret den. Se pie ,ne e vaginaleta. Kandidata e gaba . Za bakterija probaj so polyginax .
Лекот не е на рецепт но ти треба приватна рецепта за да си го купиш.гинеколозите препорачуваат 1 капсула неделно
Мене докторката ми ги препиша само Макмирор за кандидата - 2 пакувања по 6 таблети. Бидејќи немав чешање не ми препиша маст а и немав ништо кога ме прегледа. Исто и мене ми кажа дека не е воопшто опасна кандидата. Јас мислам дека ја добив кандидата кога пиев апчиња за гарденелата бидејќи на папот и брисевите првиот пат ми ја покажа само гарденелата а вториот пат после терапијата на брисот само кандидата ми ја покажа.
Zdravo devojki edno prasanje, dali vaginalnite tableti mozat da imaat efekt na zakasnuvanje na menstrualniot ciklus. Ako da, okolu kolku denovi bi bilo zakasnuvanjeto
Да прашам дали има врска што треба да правам промивки а во исто време користам вагиналети? Дали ефектот ке биде намален на вагиналетките или?
ne vaginaleti se stavaat navecer obicno za da ne istecat. Promivkite mozis da gi prajs vo tekot na denot .
Како е најдобро да се употребуваа полигинакс вагиналетите? Дали два пати по една на 6 дена или по една во текот на 12 дена?
Офф незнам сигурно да ти кажам, но мислам дека не би пречело. Ми текнува пред многу години ми се појави кандида од Охридско и се лечев додека сеуште одев на плажа, па се смири кандидата.
Po edna dnevno stavam jas e sega zaboraviv da prasam ama utre ke go prasam Dr dali da prodolzam so uste edna doza poliginax oti sum bremena
Здраво девојки! Не најдов некоја посоодветна тема па решив тука да прашам. Подолг период имав проблем со бело прање кое беше со бледо жолтеникава боја и имаше лош мирис а пред некој ден добив болки на јајниците и при секое уринирање имав благо пецкање. Решив да одам на гинеколог и после прегледот ми даде Канестен 3 вагинални таблети за белото прање и Палин таблети за почетна фаза на цистит. Два дена ставив од Канестенот и се беше во ред, дури и лошиот мирис го снема, а на третиот ден не можев да ставам бидејќи во внатрешноста на вагината имаше остатоци од таблетата и имав благи болки. Дали некоја имала сличен проблем и дали користењето на други лекови може да е причина за тоа?
Да пробаш со пиење на медицинска сода бикарбона и правење гаргара со неа. Треба постојано да ја пиеш, преку цел ден. Ја има во Зегин, околу 180 е кило. На Алкалоид е.