ova bshe pred nekolku nedeli koga stavav vaginaleti vajda do sega ke se izmieshe....nz dali da uporebam neshto po jako nekoj sapun itn itn...a se odmivam od okulu 2 pati na den pa ne paga nz oti... da preporacte nekoj sapun jak ? ili pak na lekar da go iscistat da prasam . ?
Женски пoмoгнете. Пред две недели бев нa гинекoлoг ми зеде пaп тест и ми дaде мaкмирoр вaгинaлни кaпсули зa кaндидaтa. Ги искoристив и се среди, немaше исцедoк. Пoтoa имaв менструaцијa и еве сегa oткaкo ми зaврши менструaцијaтa пaк ми се пoјaви кaндидaтa. Пијaм и витaмини секoјдневнo зa пoкaчувaње нa имунитетoт. Гледaм дa ги избегнувaм секoјдневните влoшки (ги кoристaм сaмo при крaј нa менструaцијa), нoсaм пaмучнa oблекa, oдмивaње секoј ден и пaк се пoјaвувa.
Исклучи ги тестенините и благите работи од исхраната.кандидата се храни со нив.плус и во менструален циклус е намален имунитетот и таа се размножува
Имам кандида и гандерола, користев 12 вагиналети, ми помина, еве после односи пак се врати сега, се измивам редовно, заштитен однос, не знам што е веќе, имам препишано Атрикан од гинеколог, тоа антибиотици ли се?? И совети некои како да се ослободам од инфекцииве
Можно ли е да сум фатила кандида од депилација? На секои 2 недели одам на депилација со топол восок, се мислам од што може да ми е, морам да ја искоренам!! Што да пијам наместо атрикан? Не можам да ги голтнам капсулите, а не се раствраат. Само вагиналети не ми помагаат
Дечки, само што ги добив резултатите од пап тест и ми нашле кандида. Пап тест правев кај мојот гинеколог во Мк кога бев пред 3 недели. Не живеам во Македонија па не можам да препишам ништо кај неа. Може некој совет што да користам и на што да внимавам, претходно не сум била во оваа ситуација.
Во последно време многу често ми се активира кандида, имам инфекции и непријатност.. Пред 3 месеци правев пап тест и се беше ок.. Си јадам благичко, знам дека тоа смета али душа моја ) Пробувам да средам со микс на чаеви, сода бикарбона и тампон со кантарионово масло.. Сакам да прашам дали сте пробале тампон со јогурт? Колку е ефикасно и сл. искуство некој?
Немoј дa прoбувaш тaкви рaбoти, нaјдoбрo вaгинaлети, пaзи нa исхрaнa и oдмувaј се сo сoдa. Не нoси секoјдневни влoшки пoдoбрo пoчестo менувaј дoлнa oблекa, и нaјдoбрo тaa дa биде пaмучнa.
Ја пратив мајка ми до кај мојот гинеколог со намера што и да и даде, таа да ми прати да не земам јас овде ништо на своја рака. Мајка ми вели докторката се понашала многу ноншалантно као мала габична инфекција, ништо не е ова. Да не побарала мајка ми, ништо и немало да и даде. Знам дека кандида не е нешто страшно, ама прашањето ми е, нормално ли е така незаинтересирано да се однесува гинекологот? Побогу инфекција имам, не треба ли терапија задолжително? Иначе заокруженото треба да се купи. Ве молам некој искуство да сподели. Спојлер
Прв пат го гледам лекот. Читав на нет, пишува дека е за локално лекување на габични, бактериски инфекции и трихомонијаза. Ако е само кандида, не знам зошто не ти препишала Канестен? Од искуство, најефикасни се канестенот за кандида. Нема шанси да не ти помини од нив... И тоа, најјако ми е тоа пакување со една вагиналита и депозитор. Од една поминува, буквално.
Мене ми препишаа последен пат такви кога по стресен период имав изразит исцедок и чешање. Овие вагиналети опфаќаат поголем спектар на бактерии и габички, а ми ги даде додека ги чекам резултатите од пап тестот и микробиологија што ги правев зашто мислев дека имам некоја посериозна инфекција (и не можев да издржам, непријатно е). На крај испадна само кандида, а овие вагиналети ми завршија работа. А вообичаено за кандида си врши работа и Канестен
Дoбри се, ги имaм кoристенo. Нo кaндидaтa е мaлку дoсaднa и дa јa излечиш пaк се врaќa, прoбaј и имунитетoт дa гo зaјaкнеш.
Здраво девојки. Имам кандида, потврдена со микробиолошки брис. Мат.гинеколог ми даде по една капсула флуконазол за мене и партнерот и маст травадерм за надворешна употреба само за мене. Го испив апчето и наредниот ден се појави повторно чешање и со нанесување на мастот помина. Прашав за контрола дали ќе треба после некој период од пиење на апчето и мастот, гинекологот ми кажа не, само доколку се појави пак чешање. Прашањето ми е дали една таблета + маст е доволна за лечење ?? Има ли некоја искуство? И после колку време се појавуваат пак симптоми ако не е излечена кандидата.
Здраво имах односи со зенска ми и после односо почна да ме чесе и го чуствувам како да имам температу на пенисо и купих канестен и го намачках и по 2 дена ми престана чешењето а сеуште не ми помина температу и гледам ме исврли сеа како брумкички ситни (тоа незнам како се вика точно) кај зенска ми нема ништо такво да и показало а не сум бил на доктор дали нешто е опасно тоа или не ?? Помош ако може ??
Може инфекција некоја,нека се провери девојка ти да не ти префрлила нешто или пак од тебе е,измивај се со чај од камилица,пиј увин чај и мачкај се со канестен,ако не ти помине оди на лекар