Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. princeza2018

princeza2018 Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    ova bshe pred nekolku nedeli koga stavav vaginaleti vajda do sega ke se izmieshe....nz dali da uporebam neshto po jako nekoj sapun itn itn...a se odmivam od okulu 2 pati na den pa ne paga :worried: nz oti... da preporacte nekoj sapun jak ? ili pak na lekar da go iscistat da prasam . ?

2. Хана-банана

Хана-банана Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Женски пoмoгнете. Пред две недели бев нa гинекoлoг ми зеде пaп тест и ми дaде мaкмирoр вaгинaлни кaпсули зa кaндидaтa. Ги искoристив и се среди, немaше исцедoк. Пoтoa имaв менструaцијa и еве сегa oткaкo ми зaврши менструaцијaтa пaк ми се пoјaви кaндидaтa. Пијaм и витaмини секoјдневнo зa пoкaчувaње нa имунитетoт. Гледaм дa ги избегнувaм секoјдневните влoшки (ги кoристaм сaмo при крaј нa менструaцијa), нoсaм пaмучнa oблекa, oдмивaње секoј ден и пaк се пoјaвувa.

3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Исклучи ги тестенините и благите работи од исхраната.кандидата се храни со нив.плус и во менструален циклус е намален имунитетот и таа се размножува

4. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    463
    Имам кандида и гандерола, користев 12 вагиналети, ми помина, еве после односи пак се врати сега, се измивам редовно, заштитен однос, не знам што е веќе, имам препишано Атрикан од гинеколог, тоа антибиотици ли се?? И совети некои како да се ослободам од инфекцииве

На bearrr му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    463
    Можно ли е да сум фатила кандида од депилација? На секои 2 недели одам на депилација со топол восок, се мислам од што може да ми е, морам да ја искоренам!!

Што да пијам наместо атрикан? Не можам да ги голтнам капсулите, а не се раствраат. Само вагиналети не ми помагаат ;(;(;(

6. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    103
    flukonazol probaj 3 kapsuli pr. ponedelnik, četvrtok ,nedela

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.313
    Допаѓања:
    182.056
    Дечки, само што ги добив резултатите од пап тест и ми нашле кандида. ;( Пап тест правев кај мојот гинеколог во Мк кога бев пред 3 недели. Не живеам во Македонија па не можам да препишам ништо кај неа. Може некој совет што да користам и на што да внимавам, претходно не сум била во оваа ситуација. ;(

8. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Вагиналети најдобро, јави и се или пиши и да ја прашаш.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Вагиналети, избегни благо,бел леб и многу јогурт.
    Бананите исто така избегни ги.

10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Во последно време многу често ми се активира кандида, имам инфекции и непријатност..
    Пред 3 месеци правев пап тест и се беше ок.. Си јадам благичко, знам дека тоа смета али душа моја :))

Пробувам да средам со микс на чаеви, сода бикарбона и тампон со кантарионово масло..
    Сакам да прашам дали сте пробале тампон со јогурт? Колку е ефикасно и сл. искуство некој?

11. Хана-банана

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Немoј дa прoбувaш тaкви рaбoти, нaјдoбрo вaгинaлети, пaзи нa исхрaнa и oдмувaј се сo сoдa. Не нoси секoјдневни влoшки пoдoбрo пoчестo менувaј дoлнa oблекa, и нaјдoбрo тaa дa биде пaмучнa.

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359

Да често носам и секојдневни влошки, претпоставувам и тоа си прави дополнителни проблеми..

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Да.

14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.313
    Допаѓања:
    182.056
    Ја пратив мајка ми до кај мојот гинеколог со намера што и да и даде, таа да ми прати да не земам јас овде ништо на своја рака.
    Мајка ми вели докторката се понашала многу ноншалантно као мала габична инфекција, ништо не е ова. Да не побарала мајка ми, ништо и немало да и даде.

Знам дека кандида не е нешто страшно, ама прашањето ми е, нормално ли е така незаинтересирано да се однесува гинекологот? Побогу инфекција имам, не треба ли терапија задолжително? :?:

Иначе заокруженото треба да се купи. Ве молам некој искуство да сподели.
    7EF89C48-202A-44D8-BE53-44FA44EEA3AF.jpeg

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Прв пат го гледам лекот. Читав на нет, пишува дека е за локално лекување на габични, бактериски инфекции и трихомонијаза.

Ако е само кандида, не знам зошто не ти препишала Канестен?
    Од искуство, најефикасни се канестенот за кандида.
    Нема шанси да не ти помини од нив...

И тоа, најјако ми е тоа пакување со една вагиналита и депозитор.
    Од една поминува, буквално.

16. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Мене ми препишаа последен пат такви кога по стресен период имав изразит исцедок и чешање. Овие вагиналети опфаќаат поголем спектар на бактерии и габички, а ми ги даде додека ги чекам резултатите од пап тестот и микробиологија што ги правев зашто мислев дека имам некоја посериозна инфекција (и не можев да издржам, непријатно е). На крај испадна само кандида, а овие вагиналети ми завршија работа. А вообичаено за кандида си врши работа и Канестен :)

На Yowannty и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Хана-банана

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Дoбри се, ги имaм кoристенo. Нo кaндидaтa е мaлку дoсaднa и дa јa излечиш пaк се врaќa, прoбaј и имунитетoт дa гo зaјaкнеш.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Totce

Totce Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки. Имам кандида, потврдена со микробиолошки брис. Мат.гинеколог ми даде по една капсула флуконазол за мене и партнерот и маст травадерм за надворешна употреба само за мене. Го испив апчето и наредниот ден се појави повторно чешање и со нанесување на мастот помина.
    Прашав за контрола дали ќе треба после некој период од пиење на апчето и мастот, гинекологот ми кажа не, само доколку се појави пак чешање.
    Прашањето ми е дали една таблета + маст е доволна за лечење ?? Има ли некоја искуство? И после колку време се појавуваат пак симптоми ако не е излечена кандидата.

19. Mikica1160

Mikica1160 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Здраво имах односи со зенска ми и после односо почна да ме чесе и го чуствувам како да имам температу на пенисо и купих канестен и го намачках и по 2 дена ми престана чешењето а сеуште не ми помина температу и гледам ме исврли сеа како брумкички ситни (тоа незнам како се вика точно) кај зенска ми нема ништо такво да и показало а не сум бил на доктор дали нешто е опасно тоа или не ?? Помош ако може ??

20. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    205
    Може инфекција некоја,нека се провери девојка ти да не ти префрлила нешто или пак од тебе е,измивај се со чај од камилица,пиј увин чај и мачкај се со канестен,ако не ти помине оди на лекар