Претпоставувам дека кандидата е упорна бидејќи имунитетот ти е опаднат, инаку организмот би требало да се избори. Во мојот случај, ја излечив и продолжив да конзумирам иста храна како претходно ама кандидата се повтори. Пак ја лекував со вагиналети, канестен, одмивав во чај од камилица и со сода бикарбона (едно одмивање со чај, наредно одмивање со сода бикарбона и вода), пиев многу јогурт (кефирот не ми е вкусен), исфрлив шеќери (чоколади, шеќер во кафе итн) на одредено време и го решив проблемот.
Јас често страдам од кандида, ја лечам и пак се враќа, сменета ми е исхрана и пазам што треба ама не поминува, претпоставувам се враќа ради стрес и паднат имунитет, бев на лекар за испитување на алергии, синуси и општо за функционирање на органи и интолеранција на храна, докторката се сомнева дека кандидата ми е префрлена на желудникот и дека од таму ми потекнува проблемот. Каде да испитам и како се испитува дали ја имам во желудникот?
Пишав на некоја друга тема за овој проблем. Чај од диво оригано во комбинација со масло од диво оригано. Ужасно е за пиење ,но помага.Мене само тоа ми помогна. Друга членка имаше пишано и некоја мешавина за пиење која сам ја припремаш и ја конзумираш. @1209 https://betty.mk/mokta-na-divoto-origano/ Не те цитирав тебе пошо викаш дека имаш проблеми со желудник,па не знам дали е паметно да пиеш. Нареден пат кога ќе одиш на доктор можеш да прашаш дали смееш да пиеш. На самото упатство за употреба посебно на маслото пишува дека убива многу бактерии.
Bo zegin go ima 200 den Mm se spasi od Escherihia colli so toj caj. I ne e tolku opasen za pienje. I jas go piev pokraj nego . Se.naviknuvas na gorcinata .
Здраво сакав да ве прашам дали и ова кајмрне што испдана е кандидида мн ме чеша и црврнило има дури и рани се направив и мн пецка дали и тоа е канида некој совет како да се излечам
Па малку посветло од тоа туку речи слично но незнам дали да се нмачкам со она бркутан за вагинална инфекција мислам што беше
Mozes da ispita prisustvo na kandida vo crevata t. E. Crevna kandidijaza vo remedika, 1200 denari e, se nosat 3 stoloci, od tri posledovatelni dena, i se dobivam precizen rezultat za toa dali ja ima ili nema kandidata i dokolku ja ima vo kolkav broj e prisutna. Rezultatot go dobivas za 5 dena ako e negativen, ili za 10 dena ako e pozitiven, isto se pravi i antibiogram, tocno na koj antimikotik najdobro reagira kandidata
Ti blagodaram mn za sovetot ke proveram pa ke vidime sto ke ispadne ti blgodaram uste ednas zaa podetalnoto objasnuvanje
Здраво, имам многу бело прање и докторката ми препиша вагинални таблети polygynax, дали може да се користат за време на бременост, на нив во упатството пишува да не се употребуваат за време на бременост. Јас бев денес на гинеколог бидејќи ми доцни 5 дена, ми правеше вагинално ехо немаше ништо бидејќи е рано уште за да се види дали сум бремена, ми рече најдобро за 2-3 дена да направам тест за бременост и да видам дали сум или не, и кажав дека ми тече многу бело прање и ми ги даде тие таблети, но кога сега прочитав да не се користат за време на бременост страв ми е немој да сум бремена па не дај боже да има последици, ваше мислење ако некоја ги има користено? Дали да почекам уште 2 дена да направам тест и ако е негативен да почнам со нивна употреба или да почнам уште денес?
Dali e mozno od kandida da docni mestruacijata? (3 dena) bidejki obicno dobivam na vreme a podolgo ja imam .. nemam nikakvi simptomi na pms
Здраво феминки и јас исто мака мачам со кандидата, па сакав да ве прашам како оди тоа миење со сода бикарбона и вода? Треба да се свари? На колку вода колку сода бикарбона?
Не јади благо никако, иначе една две лажички на еден кг вода доста е мислам, нека се свари водата и стави сода