А може ли да биде и причина на бело прање кое ми е зачестено пред циклус па наслагите да се прават од него?
Може и од настинка да ти е, може и ако си пиела до пред недела дена антибиотици, од зголемен внес на шеќер... се ова се услови за стварање на кандида... Може но нормално бело прање не предизвикува чешкање пецкање и слично...
Еден мал совет за сите што имаат кандида - освен терапијата што ќе ви ја препише соодветен доктор, пазете и на исхраната и колку можете јадете помалку шеќер. Тој ја влошува инфекцијата. Никако слатки и десерти.
Da ve prasham dali e mozno imam bakterija vo mokraca i vece 4 m se mi sw pojavuva kandida dali moze i od toa da e
Припази ба земање антибијотици... земај и пробијотик доколку земаш антибиотик и пиј јогурт во големи количини... исто така намали внес на шеќери
Pocnav da stavam belo vino na vloshka i prekina ceshanjeto dali zanete kade treba soprugot da zeme upat da napravi i toj bris da se proveri od urolog li
Zeni imam zakazano pap za vo vtornik ama stravme fati 4meseci po red se imam cesanje mn mi e strav da ne e nesto strasno da ne mu se slucilo i na dr. Vaka stavam vag. Oominuva i pred da mi dojde pak sw pojavuba
Веројатно е кандида која не е долечена и се повторува. Штом си закажала преглед, ќе се покаже. Пиј повеќе јогурт а можеш и некој пробиотик
Нема зошто да се плашиш напротив, ако редовно одиш ништо страшно не може да ти се случи затоа што и да има нешто ќе се открие навремено и тогаш може целосно да се излечи
Zdravo da vo panika sum utre ke odam kaj dok. Na mikrobioloshki testovi mi mokaza ureoplazma sto znaci toa mi e strav ako nekoj zana da mi kaze
Kapki егзодерил, најефикасни, применувај ги наутро и навечер секој ден додека не израсни здрав нокт. Можи и да оди лекувањето 3 4 месеци но не се откажувај преефикасни се.