Девојки таман се пофалив и јас, ми се врати. Ама сега со канестен се мачкам и ми нема некое дејство. Можно е да не е кандида овај пат? Истите симптоми ги имам но во помала јачина
Здраво девојки. Веќе два дена имам зголемено чешање и печење а денес почувствував и мирис на риба, дали е тоа кандида? Имам закажано гиниколог дури наредниот вторник и не знам во меѓувреме како да си помогнам. Ставам кантарион на тампон и на влошка, се мијам со камилица, што друго можам да направам дома? Неподносливо е
Здраво на сите. Пред еден месец за прват ми се појави чешање, печење и зголемен исцедок кој наликуваше на изварка, се миев со сода и чај од камилица и за повеќе од недела дена ми помина. Еве сега пред 3-4 дена ми се појави пак, но овој пат без чешање и исцедокот е повеќе како течен и бел, а на срамните усни ми се појавија како исекотони кои ме печат. Ве молам за помош. Фала Ви однапред.
Koga imas kandida iscedokot ne treba na nisto da mirisa. Poseti ginekolog mozebi se raboti za druga bakterija. Ne mozes celo vreme da se lecis so home medicine. Pojdi na ginekolog ke ti prepisat nesto so polesno ke si pomines. Inaku da, mislam deka se raboti za kandida no sigurno si e sigurno.
Пред два, три месеци добив кандида само со чешање, баш кога до доктор не можеше да дојдеш не дека сега многу можеме, па за прв пат сама се лечев со чај од камилица, вода со сода бикарбона и канестен маст околу 5, 6 дена. Буквално човек да полуди колку е мачно, посебно кога легнеш да спиеш, кога телото ти мирува. Станував во сред нок по неколку пати да се премивам оти ќе шизнев од мака
Zdravo, od vcera custvuvam kako da imam potreba da mokram, mokram 2-3 kapki i ne mozam poveke i koga se izbrisam malko krv mnogu malku.. Do sto e problemot
Веројатно појака настинка, и јас го имав проблемов лани летото,одев боса, се бањав со ладна вода ,на клима седев со мокра коса, спиев со гола половина и ете што бидна Али оди и на гинеколог за секој случај, можда е и инфекција некоја, до тогаш можеш чај за уринарни инфекции да побараш во аптека, мене така ми помина за 2 дена
Колку често може да се измивам со медицинската сода? Негде пишува штетна била и само 1 или 2 пати месечно, на др место пишува дека можело 2 3 пати неделно Сакам да пробам за кандидава
Дали да продолжам со канестен доколку имам добиено? Смирена ми е кандидата како и да е, чешање немам но имам белузлав исцедок се уште па не знам дали дур имам менструација да мачкам од канестенот.
Искуство со флуконазол? Препишан ми е и ѓавол ме тераше да читам за несакани ефекти. Сега ми е страв да ја земам
Канестен, сега проверив како потстопена е ама има парчиња две останати, до вечер ќе се стопат сигурно нели? Страв ме фати
Да. Зависи каква е вагиналетата. Јас користев на база на кантарион и беа премрсни, уште 2 минс да ги подржев во рака ќе се стопеа.
Уф добро се исплашив ама до вечер има време ехее сигурно ќе си се стопи, дека уште два пати имам за ставање
Девојки ми се врати мене, сега ќе пијам флуканзол. Смеам да имам односи кога ќе ми помине кандидава од флуканзолот или нема врска тоа?