Да ги повторам, но дали да идам кај друг гинеколог (ако пример брисот не е земен како треба), или да ги носам во приватна лабараторија (иако ке ме чини многу). Не разбирам како е можно, сама ги доставив брисевите, и за 3 дена резултат добив, и се да е "во ред" при ваква состојба? Сигурно не претерувам, колку што читам исцедок и миризба укажува на нешто
Па и кај друг гинеколог да одиш бидеќи не ти е матичен веројатно исто поскапо ќе платиш во микробиологија. Или оди приватно или кај истиот кажи му дрка би сакала уштр еднаш да однесеш брисеви за да ти е мирна главата
На папот ми покажа кандида..ми рекоа да земам Полигинакс ( i guess ) вагиналети..прв пат ќе користам, некој совет/искуство? Знам само дека треба пред спиење да ја ставам
Најдобро е да си провериш на гениколог, најдобро ќе ти кажат експериментите со таа слузокожа не се препорачуваат, сепак ова што праша нема да наштети камилицата ништо можеби ќе го смири чешањето. Антибиотска терапија е најдобра со време и ќе се среди за да не се повтори истата инфекција
Полигинакс се продаваат со или без рецепта? Полигинакс или канестен вагиналети се подобри за кандида?
Здраво дали некој во поскоро време успеал да најде Gyno daktarin во Скопје? Ми ги препиша гинекологот, веќе една недела ги барам низ сите аптеки....
Во аптеките кои се синџири, побарај им да видат на компјутер која аптека ги има. Или оди во поголеми, кај ким или сл.
Дали некој користел ациди борици - вагиналети и дали воопшто постојат тука? Постојано гледам странски гинеколози препорачуваат и девојки што наводно се излечиле од кандида со тоа,па ме интересира
Kaj nas ne postojat. A kazuvaat deka imaat golem uspeh vo otstranuvanje na kandida. Ama i kanesten da zemes od grcija e mn po efikasen od makedonija kvalitetot e drug.
Nekoe vreme me maci i ne znam shto da napravam so kandidata i se pojavuva odnovo i mnogu me boli i imam iscedok bev na lekar mi dade apce da piam ama ne mi pomina i pak mi se vrati ama mnogu mi poprecuva da ziveam normalno posho celo vreme mislam na toa i cuvstvuvam bolka i mi se pojavuva koga i da nastinam i da mi zaladi dodeka sum nadvor mislam deka e od padnat imunitet bidejki brzo nastinuvam
Едно е имунитетот, но најефикасен начин да се ослободиш од кандидата е целосно да исфрлиш леб, бело брашно, шеќер, да намалиш дури и со овошје. Пробај една недела и кажи дали ќе има ефект.
Здраво Дали ви се има десено да имате само печење на вагината и усните да ви се црвени? Ве молам за одговор за што се работи и што сте користелеее Правев брисеви пред 3 недели ми беа чисти само вагинална флора редуцирана и сега пакк
Si probala li so kanesten da se mackas? Najcesto za ova ja davaat taa mast. Drugarka go imase istiot problem, so kanesten i pomina za nekolku dena Sepak, konsultiraj se so ginekolog da ne treba i nesto dopolnitelno.
На направен брис ми покажа кандида,но не осеќам ништо буквално, ни мирис, исцедок ништо. Сопругот проверуваше мокрача, брисеви таму не знам што баш, нема никаква бактерија. Од пап уште чекам резултати. Дали папот ќе покаже ако имам? Ми препишаа вагиналетки и маст за него, па да не ставам за џабе не знам. Искуство кој има да ми каже.
Девојки искуство некоја, правени брисеви пред некој месец,тазе породена, на гинеколог бев се ок. Но последниве денови многу чешање имам, и светол исцедок. Пробав камилица и канестен маст но не помага. Не ми се оди пак кај матичниот, мн чекање ми е башка со бебе. На своја рака што можам да земам некој совет? Не се издржува чешањево во некои периоди пд денот
Ми се случило исто- да ми покаже брисот кандида а да не осеќам некој поголеми маки. Сепак земав терапија. Не се сомневав во резултатот, штознам. Ако не осеќав нешто тогаш, претпоставив дека со одложување секако ќе се влошеше и ќе беше очигледно. Некогаш и при пад на имунитетот, пред да настинам, ми се случувале вакви резултати.