Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. Gushkalka

Gushkalka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    Да ги повторам, но дали да идам кај друг гинеколог (ако пример брисот не е земен како треба), или да ги носам во приватна лабараторија (иако ке ме чини многу).
    Не разбирам како е можно, сама ги доставив брисевите, и за 3 дена резултат добив, и се да е "во ред" при ваква состојба? Сигурно не претерувам, колку што читам исцедок и миризба укажува на нешто

2. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Па и кај друг гинеколог да одиш бидеќи не ти е матичен веројатно исто поскапо ќе платиш во микробиологија. Или оди приватно или кај истиот кажи му дрка би сакала уштр еднаш да однесеш брисеви за да ти е мирна главата

На Gushkalka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    748
    На папот ми покажа кандида..ми рекоа да земам Полигинакс ( i guess ) вагиналети..прв пат ќе користам, некој совет/искуство?
    Знам само дека треба пред спиење да ја ставам:)

4. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    543
    Zdravo. Imam cesanje dolu. Dali mienje so soda ili so caj od kamilica ke pomogni?

5. Зегзи

Зегзи Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    189
    Најдобро е да си провериш на гениколог, најдобро ќе ти кажат експериментите со таа слузокожа не се препорачуваат, сепак ова што праша нема да наштети камилицата ништо можеби ќе го смири чешањето. Антибиотска терапија е најдобра со време и ќе се среди за да не се повтори истата инфекција

6. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    454
    Полигинакс се продаваат со или без рецепта? Полигинакс или канестен вагиналети се подобри за кандида?

7. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.081
    Ги препишуваат и двете

8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.131
    Без рецепт.
    Полигинакс е за мешани инфекции. Канестен е за кандида исклучиво.

9. HappyMoon

HappyMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Здраво дали некој во поскоро време успеал да најде Gyno daktarin во Скопје? Ми ги препиша гинекологот, веќе една недела ги барам низ сите аптеки....

10. Londrina

Londrina Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    51
    Во аптеките кои се синџири, побарај им да видат на компјутер која аптека
    ги има.
    Или оди во поголеми, кај ким или сл.

11. capricorn7

capricorn7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    18
    Дали некој користел ациди борици - вагиналети и дали воопшто постојат тука? Постојано гледам странски гинеколози препорачуваат и девојки што наводно се излечиле од кандида со тоа,па ме интересира :)

12. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Kaj nas ne postojat. A kazuvaat deka imaat golem uspeh vo otstranuvanje na kandida. Ama i kanesten da zemes od grcija e mn po efikasen od makedonija kvalitetot e drug.

13. gloria1

gloria1 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    34
    Да, ги има и кај нас
    ДОНАФИЛ вагиналети,доста се добри.

На capricorn7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Babyy..

Babyy.. Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Nekoe vreme me maci i ne znam shto da napravam so kandidata i se pojavuva odnovo i mnogu me boli i imam iscedok bev na lekar mi dade apce da piam ama ne mi pomina i pak mi se vrati ama mnogu mi poprecuva da ziveam normalno posho celo vreme mislam na toa i cuvstvuvam bolka i mi se pojavuva koga i da nastinam i da mi zaladi dodeka sum nadvor mislam deka e od padnat imunitet bidejki brzo nastinuvam :?:

15. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Едно е имунитетот, но најефикасен начин да се ослободиш од кандидата е целосно да исфрлиш леб, бело брашно, шеќер, да намалиш дури и со овошје. Пробај една недела и кажи дали ќе има ефект.

На Cosmic Girl, warrior и Babyy.. им се допаѓа ова.
  16. Jovana-95

Jovana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    117
    Здраво
    Дали ви се има десено да имате само печење на вагината и усните да ви се црвени?
    Ве молам за одговор за што се работи и што сте користелеее
    Правев брисеви пред 3 недели ми беа чисти само вагинална флора редуцирана и сега пакк

17. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    Si probala li so kanesten da se mackas? Najcesto za ova ja davaat taa mast. Drugarka go imase istiot problem, so kanesten i pomina za nekolku dena :)
    Sepak, konsultiraj se so ginekolog da ne treba i nesto dopolnitelno.

18. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    На направен брис ми покажа кандида,но не осеќам ништо буквално, ни мирис, исцедок ништо. Сопругот проверуваше мокрача, брисеви таму не знам што баш, нема никаква бактерија. Од пап уште чекам резултати. Дали папот ќе покаже ако имам? Ми препишаа вагиналетки и маст за него, па да не ставам за џабе не знам. Искуство кој има да ми каже.

19. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Девојки искуство некоја, правени брисеви пред некој месец,тазе породена, на гинеколог бев се ок. Но последниве денови многу чешање имам, и светол исцедок. Пробав камилица и канестен маст но не помага. Не ми се оди пак кај матичниот, мн чекање ми е башка со бебе. На своја рака што можам да земам некој совет? Не се издржува чешањево во некои периоди пд денот

20. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    8.395
    Ми се случило исто- да ми покаже брисот кандида а да не осеќам некој поголеми маки. Сепак земав терапија. Не се сомневав во резултатот, штознам. Ако не осеќав нешто тогаш, претпоставив дека со одложување секако ќе се влошеше и ќе беше очигледно. Некогаш и при пад на имунитетот, пред да настинам, ми се случувале вакви резултати.

На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.