Vcera vecer staviv kanesten vaginaleta vecerva povtorno, dali ima problem dokolku vnatre ima ostanato uste parcinja od vcerasnata ili ke se isfrli samo? Inaku imav i na vloskata parcinja
Pred nekolku dena pocnav da koristam edni vaginaleti i primetiv deka pocnav da se isfrlam malce otkako gi koristam.. Znachi staviv veke 5-6, pola pakuvanje, i duri vcera mi tekna da go vidam sostavot i gledam deka sodrzat hloramfenikol, a jas sum alergicna na toa.. Osven toa sho se isfrliv malce i so me chesha celo telo, drugo nemam nisto.. Dali da prodolzam da gi koristam, posto mozam da istrpam uste edna nedela so alergija? Samo da ne e stetno nesto da gi koristam deka sum alergicna
Koristev kanesten vaginaleti dodeka gi koristev se bese vo red, no koga prestanav pak isto mi se povtori. Sovet nekoj
Прво избегнувај благо,бел леб,тестенини и се што е од брашно. Пиј многу јогурт,можеш и овошен јогурт лајт да јадеш. Носи долна памучна облека,пешкир само за себе. Избегнувај интимни препарати за миење,гелови,кремови. Вагиналетки полигинакс 6 дена по едно навечер. Повеќе супи,течности. Избегнувај густи сокови и банани. Тоа е треба време и многу е досадна.
Оди на друго место каде што ќе имаат повеќе интерес. Кај секој е индивидуално, кога ја имав користев вагиналети, антибиотик, пробиотик, маст на крај кога завршив со се тоа користев ампули. Во меѓувреме се трудев на секој можен начин да го зајакнам имунитетот, и внимавав на исхраната.
Здраво. Докторот ми препиша вагиналетки polygynаx, но гледам дека се без апликатор. Дали може некој што ги употребувал да ми каже како сте ставаат? Дали се купува посебно апликатор или само така се ставаат?
Дали доколку јас имам кандида а сопругот нема никакви симптоми дали може откако ќе се излечам да ми префрли?