Девојки, имав кандида пред месец ипол/2 еве сега пак ми се врати, многу ме чеша, дури болка чувствувам, гинекологот не крева најверојатно е на одмор, дали смеам на своја рака да земам Канестен и без рецепт дали одат?
Смееш. Не оди на рецепт. Мојот гинеколг ми рече дека ако осетам дека имам кандида дека не морам ни да го консултирам за канестен, сама да си купам и користам.
Имам симптоми на кандида и отидов на гинеколог меѓутоа бидејќи затворила лабораторија за брисеви не ми земаа брис и го презакажавме терминот. Ми стави од тоа плавото за дезинфекција да ми ги ублажи симптомите до тогаш, меѓутоа тоа ми ги влоши работите. Премногу ме чеша. Ве молам за помош, што да правам до терминот ?!
раствор од прополис неколку пати на ден прскај си, ако можеш да стиснеш заби и жабуркај се. немој да купуваш од аптека ако не мораш, купи од пчелар
Здраво некој да ми каже ефикасен лек за кандида долго време се мачам со неа ако може да пишете што најмногу ви помогнало
Здраво девојки. Значи имам нормален исцедок не е густо бел не е како урда за време на овулација е безбоен и растеглив. Немам чешање црвенило е сега само на белиот исцедок пред циклус забележав како некој бели ситни како трошки во него нез како да објаснам ги имаше на сабајле но потоа немаше пак беше само бело што би можело да биде дали е кандида и покрај тоа што нема чешање?
Мене ми помогна вагиналети канестен и се одликува со ациди борици од тогаш не ми се појавила кандида .
Да. Затоа си ги праќам резултатите во авицена наместо во државна лабораторија.Во приватна лабораторија не ми направиле до сега утка.
Дали е нормално односот да е многу болен после кандида? за колку време мине, дали некој има искуства?