Кандида Епа вака, и јас имав долго време проблем со кандида, и пробав што уште не, и вагинални таблети, и маст канестен, билни чаеви, ништо не ми помогна, решението беше краткотрајно, се намалуваше чешањето, исцедокот, миризбата, но за кратко време повторно инфекција, повторно кандида. Добрата вест е што се излечив благодарение на мојот гинеколог кој ми препиша таблети кои се стварно МНОГУ ефикасни. Таблетите се малку скапи но кога ке ги земете во предвид колку пари сте потрошиле на вагиналети, масти итн, стварно се исплаќа. Таблетите се викаат Lactogyn и можете да ги набавите без рецепт, значи на приватно се, и ги има во секоја поголема аптека, јас ги зедов од Зегин. За добар резултат потребни се две пакетки во кои има по 15 капсули, едната пакетка се конзумира 2 пати на ден, цела недела, а другата по една капсула на ден. Чинат околу 500 денари. Таблетите се диететски, односно пробиотички, што значи нема негативни ефекти, не здебелуваат, немате никакви последици. Со оваа терапија мојот гинеколог ми препиша и Eucerin- гел за интимна хигиена кој стварно штити од бактерии многу. Од кога ги испив сите таблети продолжив само со гелот Еуцерин да ја одржувам хигиената, и немам никакви проблеми. Еве веќе 4 месеци како ми се нема појавено ниту една инфекција, сексуално сум активна, и немам никакви проблеми, ниту јас ниту дечко ми ( и тој страдаше, бидејки цело време си ја префрлувавме инфекцијата еден на друг. Се надевам дека ви помогнав околу изборот за лек против кандида. Еве линк каде што може да се информирате повеке за таблетките. http://www.lactogyn.com/index2.html Се надевам дека ке ги имате резултатите како кај мене... Со среќа
Кандида I agree with you! Lactogyn се баеги ефикасни таблетки...јас и дечко ми заедно ја лечевме од почетокот, за да го избегнеме тој пинг-понг ефект или на-ти-го дај-ми-го =) и џабе толку испиени таблети, масти, вагиналети, најбитно сексуални апстиненции, кога проблемот моментално се решаваше и по некое време -оп, пак е тука ! Најпосле, нам екстрактот од комбуха ни помогна најмногу за перманентно да се откачиме од таа гнаса, (за што сум му бескрајно благодара ) иако и Lactogyn-от си заврши соодветна работа.
Кандида Јас сега моментално имам кандида и пијам некои капсули и вагинални(тиа ми ги препиша гинекологот) и колку што разбрав од вас дека ако не се излечи и дечко ми пак ке ја имам?
Кандида точно...џабе ја лечиш кога тој кога ќе имате однос ќе ти ја враќа. треба да ја лечите заедно со лекарства и тој период додека трае лекувањето да апстинирате од секс.
Кандида Devojki HEELP! Imam belo pranje i nz so da pravam.Koga bev na ginekolog mi rece da pijam caj od kantarion megutoa piev i nisto ne mi pomogna.A higiena odrzuvam sekoj den
Кандида znachi vaka, gi prochitav site komentari na ovaa tema od prichina shto jas rechisi povekje od edna godina maka macham so kandidava i probav se shto e tuka napishano od site postoechki vaginaleti se do lactogyn-ot i nishto ne mi pomogna da ja otkacham zasekogash...se vrakjashe na sekoi 3 do 4 meseci... e sega mojov komentar se odnesuva povekje na ponuda na reshenie na problemot, otkolku na spodeluvanje na makata....imeno, edinstveno shto mene mi pomaga da ja kontroliram kandidata se vaginaleti (potochno vaginalni kapsuli) koi se na baza na potrebnite probiotici za odrzuvanje na vaginalanata flora i se vikaat "linespor femme", 10 se vo pakovanje, se stavaat sekoj 2 den i se malku skapichki... pozdrav, se nadevam deka moevo reshenie kje pomogne i na nekoja od vas....
Кандида Ме интересира дали (доколку имаш проблем со кандида се разбира) го проба ,,рецептов,, и дали имаше резултат?
Кандида секогаш има шанса да дознаеме нешто ново. Јас до сега еднаш сум имала ,,тормозење,, предизвикано од кандида....траеше некои си 7 месеци и овој гореопишан марифет после две применувања едно по друго ја среди скроз! За истово ми кажа еден сега веќе покоен стар гинеколог, Бог да му ја прости душата, а имено истиот е еден, ако не и првиот кој се бавел со лечење на стерилитет во Мкд. Инаку, тоа беше пред 6 години и тогаш lactogyn-от ги немаше на пазарот во Мкд. Е сега, муабетот за истите се што претставуваат пробиотик, значи помагаат во воспоставување на нормалната вагинална флора. Ако е кандидата многу размножена не сум сигурна дека само со нив ќе се среди. Додека, линеспор фемме-то се од Мкд производнство, Реплек, ама не знам зошто гинеколозиве не кажуваат за истите, а ако ги прашаш самата тогаш одговорот е потврден.....?!
Кандида Zdravo jas sum nova vo forumot ziveev vo amerika znaci mkd e katastrofaa uste se koristat vaginaleti vo usa zemas 1 apce i dr den nemash nisto odvnatre ti ja isfrla kandidata a ne ovde maka macite so vaginaleti kremovi,ako imate nekoj vo usa pobarajte si takvi apcinja i kazete i cao na kandidata.Isto bi preporacala apcinja protiv infekcii se pijat celo paketce okolu 20 i posle 1 god si raat nema sansi da dobies kandida,nikakva upotreba na sapuni,gelovi za intima,mozete da si se odmivate so mlaka voda ili kamilica,caj od zalfija isklucivo nosenje pamuk,tanga odbegavajte,pretesna obleka isto ....Se nadevam deka na nekoj ke mu pomognat moite soveti
Кандида Ах која девојка немала проблем со кандида! Девојки не користете никакви купки сапуни гелови (ако треба 10 пати истуширај се, но интимните делови само со вода) и во никој случај влажни марамчиња. Носете само памучна долна облека обавезно пеглана. Мене ми помогна кантаријоново масло, со памук премачкај те ги интимите делови и гледајте 15тина минути да не седите.А и мијте се со камилица претходно. И јас користе канестен незнам што одев на гинеколог се масира се додека не и кажав на баба ми па таа испадна поголем гинеколог од гинекологот .
Кандида ни оние за интимна нега со регулирана ph вредност? знам дека гинекологот сто пати ми рече да не употребувам никакви сапуни `доле` но јас едноставно неможам, се осеќам нечисто ако не ставам сапун па го користам на Johnson као најсигурен бил Користам и секојдневни влошки и влажни марамчиња за интимна нега на Nivea...wo knows! Сеа за сеа неам рецидив на кандидата..пу пу да не се подречам
Кандида Може ли да ни го кажеш името или компанијата која ги произведува истите? ....не сфаќам на кој начин делуваат, а искрено и не верувам во таква ефикасност.. Плус апчиња против инфекции, генерално? Можеби мислиш на некои за подигање на имунитетот?! Ех таа Америка Америка значи многу напредна била...
Кандида Epa vo amerika site devojki si gi koristat,ti ja isfrla kandidata odvnatre,zemash apce te cisti sve odvnatre bakterii i nemash nisto a inace vaginaleti se stara rabota a i mnogu dosadna a i ne se bash preporaclivi na sekoe da se stavaat stvarno neznam ovde e strasno..a tie dr apcinja se najpoznati vo usa site zeni gi zemaat ke vi gi pisam i iminjata zemash 20 apcinja se vo pakovanjeto i posle si raat 1 god a i mn podolgo zavisi nema sansi da dobies kandida...to e moderno be sho e ova ovde vaginalet po 7 dena da se otkoornes od cesanje katastrofa jas neznam stvarno koga ovaa drzava ke odi napred...Ne veruvaj probaj pa ke vidish
Кандида Кандидата се уште е присутна и кај мене, некогаш и ме пече од страна,не знам што значи тоа и со што да се лекувам, стварно не знам! користев вагиналети ама еве ја пак...
Кандида дај тогаш кажете како да ги набавиме тие таблети што се пијат за да се исфрли кандидата и другите инфекции
Кандида Vi gi preporacuvam threelac malce se skapicki ama efikasni 100% ja otstranuva kandidata,ama samo vo usa gi ima ako imate nekoj slobodno neka vi prati,dokazano broj 1 vo usa..toa e najdobroto za kandida
Кандида Те молам само уште да ни кажеш кја фармацевтска куќа ги произведува (значи името како би ги нашле...)
Кандида neznam pobaraj te na net pa jas pre 2 god koga gi kupiv bea okolu 150 dolari e sega neznam,ama gi ima samo vo usa...ima ushte edni mojata drugarka gi koristela candistroy taka nekako beshe znam deka bese mn zadovolna sve ova shto kazuvam e za oralna upotreba i e epten efikasno