Фала ти за одговорите, имам и канестен користено да, ама не вагинални таблети туку кремата, исто слабо ми делува како и микорилот, а вториов е доста е поефтин па затоа земав таков
Полигинакс се 302 ден 6 вагиналети канестен 355 ден 3 вагиналети,има и со една,канестенот поубаво се ставаат имаат стапче ама потешко се растопуваат како креда се.
Девојки ќе ве молам за мислење или искуство...Вчера почнав да чуствувам мала нелагодност, незнам како да ја објаснам, дали како чешкање или нелагодна болка. Мислам дека имам повторно закачено Кандида е сега моето прашање е... Бидеќи пред една недела ми завршија плодните денови и работиме на бебенце, дали мислите дека кандидата може да предизвика некативни реултати за бременост. Или нема место за грижа?
Podmivaj se so caj od kamilica peglaj go dolniot vesh i smeni ja toaletnata hartija toa mi e sovet na mene daden od farmacevt
Еве и јас да се надоврзам како фармацевт, камилицата поблаго делува врз кандидата, промивки со иригатор и сода бикарбона, значи во 500мл вода половина пакетче сода да зоврие да се излади,и потоа промивки,помага многу повеќе за разлика од камилица. И повеќе пиење на пробиотски јогурт. Тоа со сменување тоалетна не рекла баш. Во однос на долниот веш битно е да се исперени на 95 степени за да се уништат бактериите. @Millicka1
Zdravoo dali moze da mi spodelite kako ja pobedivte kandidata i kako se hranevte vo toj period? Jas vekje cela godina se vlecham so nea, stavam i pijam se sto ke mi dade ginekologot, no nema bash uspeh.
Пијам јогурт и јадам лук. Благо поретко. Миење интима со благ сапун или со сода бикарбона. И јас секоја година имав проблем. Од лани е добро. Пиев и антибиотик. Од кога ја излечив последниот пат многу внимавам на исхраната.
Flukonazol 150 mg и polyginax, се мијам со интимен гел баш за таа намена ќе ви ставам и слика од гелот.
Не исфрлив ништо, ама избегнувам шеќери, мрсна храна, зачини. Читав дека шеќерот е најштетен и ја зголемува можноста за појава на кандида. Се консултирав со една мед. сестра и таа ми кажа за лукот.
Јас не успеав со намалување на шеќери, 2 недели бев на рестриктивна кето диета и после пополека внесував по некоја намирница. Беше тешко ама преку глава ми дојде од секој втор месец маки. Имаш на интернет кандида диета, побарај има убави насоки. Повремено користам HL вагиналетки со хијалуронска и млечна киселина, ама тоа ако сакаш.