Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Mene ne mi e jasno dali ako zenskoto ima kanida I ima odnosi mu prenese na maskoto oti jas imav ama decko mi nema nisto simptomi I povtorno da imame odnosi I pak da mi ja prenese pak toj, togas koga bev na doktor I toj bese so mene i doktorkata go prasa dali oseka nesto rece ne I rece nisto nema potreba da stava.. jas ja izleciv sega I ete po tvoeto prasanje neznam dali I ako nema simptomi maskoto pak ima kanida:wasntme::wasntme:

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Најверојатно дека има. Јас кога имав кандида и маж ми примаше терапија.

3. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Epa sega jas we izleciv a on nemase simptomi I doktorkatq ne mu dade nisto I veke 3 4 meseci odnosi ne sme imale I sega ako imam pqk mozam li pak da ja dobiam.. ama on nema nikakvi simptomi na kandida a I pravese ispituvanje za nekoj bakterii virusi ispadna deka nema ama nez dali kanida ispituvaat nemase tamo za kanidata na listata takvi drugi nekoj goronea, klamidija toa nema a vaka simptomi na kanida nema ako e fatil od mene I nezmam so da pravam se plasam da imam odnosi da ne pocne pak da me cesa...maskite neli ne fakaat kandida a I da fatata neli imaat simptomi cesanje kako nas nesto?

На Baki-Mk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Фаќаат како не. Може асимптоматски да е како и кај нас женските а може и со симптоми.

5. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Epa neznam belki nema.pak da fatam doktorkata togas nisto ne mu dade oti nemal simptomi a sega da odeme posle eden mesec li da mu dava ? A I ako imal nemase li da se pokaze na tie brisevite za bakterii nez so tocno se ispituvase ama.bese se negativno ama vidov za kanida nemase da pisiva toa posebno li e za kanidata privatno kaj organdziski ispitivase..

6. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Prasanjeto mi e oti nemav odnosi neli poradi kanidata dali sega ako imame pak mozam pak da fatam ako sum mu ja prenela prethodno ? Jas ne a fativ od nego kanidata ja fativ ednas se razbolev I od apcinja peridot koga ja fativ nemavme seks jas ne mu kazav deka imam I taka si imavme neznaev deka se prenasa I sega pravev pap na papot izleze deka imam kandida a I nekoj promeni na keltki za hpv za toa pravev tipizacija I nemam hpv I ispadna deka od kanidata si e seto toa dlgo vreme ja imav I sega ja lecev nemam veke a so decko mi neznam pravese brisevi edni bea negativni, a sega sto da kupi da stava za kanidata ima li nesto za maski?

7. EID

EID Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Zdravo
    Dali dodeka imas kandida moze da se ima ne zastiten seks so soprugot...

8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.541
    Можеш да имаш ама нели е подобро да не му ја пренесуваш и нему?

9. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Na maskite I ne znaci deka ke we prenesi jas koga imav kandida imavme seks ama toj ne dobi I doktorkata rece ako nemal simptomi verojatno ne mu se prenela..

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Да ама може да не добие симптоми а да ја има, и од кога ќе се излечиш да ти ја пренесе пак и ќе се чудиш од каде е…

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Pa jas ja izleciv I veke nekolku meseci ne sum imala odnosi oti mi e strav I neznam so da napravi toj ako e fatil od mene moze li bez nisto da mu pomine vo tek na 4 meseci..

12. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Маж ми мој испиј само едно апче флуконазол кога земав и јас. Така ми кажа гинекологот.

13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    I jas ispiv edno takvo I 7 dena poliglinix stavav I ne mi se vratila ama odnosi uste ne sme imale I mojata doktorka koga go prasa dali oseka nesto rece ne I ne mu dade nisto.. mozno li e da ima kandida a da nema nisto nitu eden simotom kako cesanje I sl.. mozno li e da mu e pominala vo tek na ovoj period koga nemavme odnos? Moze li sega da zememe da ispie edno dovolno li e da ja snema ako ja imal i posle kolku vreme moze seks da imame?

14. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    472
    Само од себе не може да помине, обично некои инфекции мажите не ги чувствуваат а ги имаат, треба чести контроли, а од секс нема потреба да апстинирате, ќе си користите кондом, и контроли почесто, а од едно апче флуконазол тешко дека поминала, јас за кандида на јазикот два месесци пиев флуконазол и дифлазон. плус гел за лижење.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Pa neznam mene mi pomina togas od edno pred 3 meseci samo edno imase go ispiv I 7 dena stavav poliglinix ama uste prvite 3 dena pocustvuvav namaluvanje na simptomite. A posle veke nemav nisto sekretot si bese okej I cesanje pecenje nemav nisto.. a inaku on pravese ispituvanje na privatno togas za site bakterii kako klamidija goronea ureoplazma virisu nekoj oti kaj mene na pap pokaza nekoe vospalenie moznost za hpv a toj mi e ednisven partner I otide da se ispitia se toa bese negativno a kaj mene tipizacijata isto negativna ama imav kandida koga pravev pap pa moze od nea e pokazalo.. ostana kontrola pak da pravam na 6 meseci I si piam vitamini pak ako nemam virus ama od strav I toj sto ispituvase togas se bese negativno na tie bakterii I virusi a kanida neznam dali se e ispituvala.. deka ispituvaa poserisozni bakterii kandidata ne a smetaat za seksualno prenosliva i izgleda ne ispitaa za kandida I sega neznam dali ja ima ili ne ili pak se ispituvale ama ne a pisuvase vo bakteriite.. mislis li dekq I kanida ispituvaat koga zemaat takvi brisevi za klamidija ureoplazma goroneja I nez sto uste bese ama se bese negativno.. mene toj mi e prv I ednistcen partner veke ne celi 2 godini kako imame seks ama on imal pred nekolku godini nekoja devojka mnogu odamna ama kandidata I ne e seksualno prenosliva jas si ja dobiv od lekovi togas uste lani I nez dali mu ja prenesov oti nema siptomi toj nikakvi...

16. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Кандидата е сексуално пренослива. Ако ја добиеш ти од лекови/стрес или намален имунитет,можеш да ја пренесеш на партнерот. Не е страшно и да ја има , ако повторно после однос ти се направи кандида најверојатно има и маж ти и ќе се лечи и тој. Не е ништо страшно.

17. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Blagodaram na odgovorot ke zememe za sekoj slucaj edno apce flazil da ispie mislam odat I bez recepta.. inaku decko mi e se uste ne mi e mas hah

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Хаха мислам дека прочитав маж,нема везе нека испие

19. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    195
    Moze pogresno sum napisala hah Ali do deka uste ne sme imale posle moeto lecenie moze da ispie neli, tvojot samo edno ispi taka I ne ti ja prenese? jas se plasam da ne mi se prenese i pak istoto ono ke se izleci ali nemozam da ja podnesuvam veke hah

20. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    615
    Како откри дека имаш кандида на јазик? Јас две години мака мачам со јазиков, на лик ми изгледа како географски јазик, и ми се прават како лезии,поцниваат од мало топче па се шират и исчезнуваат,некогаш на различни места ми се појавуваат некогаш на исти и ме болат. Незнам колку пати брис за кандида сум правела сите се негативни. Во систина ми рекоја дека тскви лезии дава и хеликобактери на јазик ,и проверив вистина ја имав пиев терапија и додека пиев чист ми беше скроз јазикот. Само што прекинав повторно ми се појави. Е сега или е стварно од хеликобактеријата или е можеби кандида пошо читав флажилот што го препишуваат за хелико го даваат и за канида … дали скроз ти ја искорени кандидата на јазикот и какви симптоми имаше ?