Да ти препише флуконазол (дифлазон), подобро со време да средиш. Пиј пробиотици ((дуо биотик е поевтин, ама според мене подобар од Провен).
Пробал ли нркој кандилакс? Еден месец се смири кандидата од апчињата 3 пати на ден со диета и кога ги намалив пак се врати иако диетата без благо уште ја терам
Која канестен крема се користи за кандида? Онаа со тубите или канестен обичната? … пиев пробиотик не помина
здраво феминки, дали може кандида да ти пренесе друга жена, која ја имала но за да се излечи ја префрла на тебе? Може и глупо е прашањето, но од мака... Прашувам зашто имав случај во фамилија каде пријателка дојде на гости, и сакаше да се истушира кај мене пред да излезе, и кога заврши го остави долниот веш во вц. Кога видов отпосле и ги ставив во кеса и и ги вратив на следно видување. Претходено ми беше кажала дека има кандида, и откако се случи тоа, добив јас. Ја прашав и таа кажа дека за чудо ја излечила... па на памет ми падна да не е можеби правила некои бабини деветини, не знам уште што да мислам, 4 месеци мака мачам со кандидата. Пред циклус се појави, после ја снема и се така... хелп
A zosto ne stavis nesto kako 4 meseci nisto nemas staveno kandida mnogu brzo se leci, zosto ne otides na ginekolog da ti prepise nesto ili od apteka da zemes, ama podobro da otides ginekolog da ti prepise. Jas isto kako tebe ne otidov cela godina toa maka macev te ke.pomine ama ne pominuva i pred ciklus i posle ciklus koga bev mi dade poliglinx vaginaleti i samo 3 potrosiv i odma mi pomina kako preporodena bev, otidi nema sto da izgubis osven da ti bide podobro od licno iskustvo ti kazuvam brzo se leci kandida i veke pola godina nemam dobieno kandida, a mene mi se bese mnogu vospalilo sto ne ja lecev i toa naednas mi stama mn crveno me cesase sve i naednas se se smiri isto mi dade i edno apce flukonozal da mi se smiri cesanjeto, toa naednas taka mi stana pred toa ne bi bese do tolku i ne odev se sramev a posle mnogu brzo ja izleciv i se cudev Sama na sebe zasto cela godina dozvoliv maka da macam koga mi pomina posle za samo 5 dena taka receno. Mora da stavis nesto da to pomine onaka mislam ne pominuva samo od sebe ova moe iskustvo, ne e strasno ama dosadno e i sto poveke cekas moze da se vospali kaj mene i papot poradi kandidata pokaza vospalenie nesto kako hpv cervicitis ama na tipizacijata nemav nisto taka da verojatno sum imala jaka upala.. otidi i ke ti pomine brzo ili prasaj vo apteka mozes kanesten da stavis mast ili vaginelite, poliglinix ama najdobro doktor da ti kaze
Здраво на крајниците ми се прави како бели наслаги кои ги чистам со сода но пак се појавуваат и имам константа болка во грло,правев брис нема бактерии,дали е можно да е кандида? И како се докажува?
Одокативно се покажува со плазење на јазикот на матичната и таа ќе ти препише Нистатин и Флуконазол, ќе треба да ги пиеш околу 1 недела. Додека отдеш кај матичната пиј повеќе вода и чај.
Zdravo ...Dali moze od kandida vo hranoprovod i creva ( bidejki izleze na test preku feces) da peche zeludnik? Koj se simptomite za kandida vo cel digestiven sistem?
Девојки, само мене ли ме пече од како ќе ставам маст Канестен со апликатор внатре? И како да заболува едно две, три минути после тоа и проаѓа инаку, прв пат имам ваков проблем.
Ve molam za soveti za prirodno cistenje od vaginalna kandida. Mi se vraka postojano, preku eden mesec otkako ke stavam vaginaleti i ke ispijam apce primer flukonazol. Celo vreme se vrtam u krug, nz kako da ja izlecam. Paralelno so maz mi sakame da probuvame za bebe, od kandidava ne znam dali moze da se javi nekoj problem
Веќе втор месец почнува да ме чеша многу и правев пап се е во ред. Кандида на пап ли се открива ? Не знам па да не нешто друго во прашање ?
Избегнувај благо скроз тргни го, користи пробиотици извесен период јас ги користев од healthaid ама имаш и други поефтини.Потоа после секој циклус користев eva mycosis вагиналети има баш наменети како за заштитa, одмивање со хиперманган 2пати месечно и почесто одмивање со камилица. Лимонот исто така е препорачан, но мене ми прави киселини и не баш го користам. Пробај од нешто наведеното и ќе имаш подобрување од искуство.