Imam kandida na pap test i mikrobioloski brisevi,imam samo neprijatna mirizba i toa najpoke posle ciklus. Stavav vaginalni olinorm,meliora,makmiror i nosev vloski od tiande.So kandida se boram 5 meseci. Sega zedov i imunokompleks surup za imunitet. Drugo nesto so da prevzemam ? Me pukna smrdeata
А imas nesto cesanje ? Ili samo toa te maci ? Iscedok nesto Kandida mislam ima i drugi simptomi ako ne napravi si i mirkobiolski da vides sigurno da ne ima nekoja druga bakterija Kandida ima specificen miris kako kvasec i stvara sekret kako sirenje onaka kako beli ronki i plus cesa, pravi crvenilo ama nemora sekogas da e taka moze i samo so miris da se identifikuva
Moze ednostavna takva ti e mirizbata specificna a kandidata kako takva dopridonesuva za nekoj si poneprijatem miris, siugrno so nekoj vaginaleti treba pravite da gi pogodis i ke se sredis
Здраво девојки Тие што сте лекувале кандида на гениталии Земав една капсула дифлазон од 150мг, и вагинални таблети канестен (3 што одат од 200мг) Од вечер ке ги користам ваг. таблети, па да ве прашам капсулава да ја испијам исто вечер, или од кога ке ги завршам ваг.таблети?
Во комбинација со вагиналниве или од кога ке ги употревам нив?? А за капсулава гледам пишува на упатството( за генитална кандида, еднократна употреба од 150мг)
Здраво на сите...Имав кандида , на микробиолошки тестови... Земав 6 дена Макромир вагиналети Виофемин пиев 10 дена.. имав циклис и продолжив со Ацидосалус... Пак каснаб благо..И на трети ден од вагиналети ацидосалус - пак гледам каандида...Што да правам?