Da Eve skoro edna godina se macam Kladov 5 -6 vrsti vaginalni i ne mi pomina I genikologot misli deka za kandidata tteba da se ispie i flazil oti do sega so tolku vaginaleti ke pominelo. Ba pap test mi izleze kandida spp I na mikrobioloski kandida spp
Кандидата е габична инфекција, а флажилот антибиотик. Прв пат слушам ова, ама по моите знаења може од антибиотикот полошо да си направиш. Да не мислел на дифлазон?
Ме интересира дали доколку имаш кандида, можеш да забремениш? Дали има влијание врз плодот и бременоста? И на кој начин се лекува?
Имам кандида и гинекологот ми даде микотрит вагиналети и multi-gyn flora plus ама не го прашав дали да ги ставам заедно (пр. Прво микотритот па по саат време multi-gyn) или да почекам да завршам со микотритот за три дена па дури тогаш да почнам со multi-gyn?
Дали има друг метод на лечење освен вагиналети? Не ги ставам правилно. Имам болки дури ги ставам и откако ќе ја оставам, неможам да се мрдам, на секое движење ја осеќам. Синоќа ставив, не спиев од неугодност, цела вечер лежев здрвена зш ја осеќав, и сабајле накај 5-6 пукна и ми истече на гаќите буквално и во шолја. Полигинакс се