Кандида

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од malaaa, 22 декември 2009.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.359
    А сигурно е кандида? Не разбрав дали на брис ти покажува позитивно само на кандида, или се е негативно.

Ако не е со сигурност кандида, можеби имаш реакција на материјалот на гаќи или влошки што користиш. Пробај смени нешто од тоа.

Ако е кандида, прво веројатно ти е од партнерот, нема врска ако нема симптоми. Види дали води добра хигиена, нешто ти го нарушува балансот таму долу...
    Друга можност е да имаш висок шеќер или инсулинска резистенција.

2. Пандичка

Пандичка Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Нема направено, мислев дека не е сексуално пренослива таа. Инаку немам флуконазол до сега пиено, ми нема гинекологит препишано никогаш..

3. Пандичка

Пандичка Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Да последно имаше мало присуство на кандида на микробиолошките, ми беше препишано Мак мирор и лактогин пробиотици и вагиналети. Ова беше во ноември месец. Вчера бев на преглед со истиот проблем, дури не знаеше докторот дали да ми даде повторно да испитувам микробиолошки или било што. Не ми даде испитувања, директно со Мак Мирор и истата комбинација лактогин. Но проблемот е зошто толку често се случува и зошто нема како да откријат што не е во ред со мене. 10 пати во рок од година дена е премногу... Ми влијае на секојдмевниот живот како и на врската... Трпение но до кога?

4. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    499
    Допаѓања:
    978
    Треба да смениш начин на живот штом толку често ти се јавува. Без благо, леб и тесто, повеќе зеленчук, мешунки, многу јогурт, кисела зелка, кефир(природните пробиотици), да ставаш пробиотик вагиналети, итн. Исто, ако си примала антибиотици, тие ги уништуваат добрите бактерии и му помагаат на кандидата да се размножи.

На dromka и Пандичка им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.053
    Допаѓања:
    25.359
    Како што реков, можеби баш сексот ти го ствара тоа. Или улошки што ги користиш. Провери шеќер и инсулинска резистенција.

На Пандичка му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Пандичка

Пандичка Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Фала девојки:inlove: Најдов спас со Бепантен крема, надворешно многу ми помогна. Не сум сигурна колку е препорачлива но битно отокот и чешањето се намалија. Сега ми преостана само терапијата со Мак Мирор и лактогин. Ма да... Мак Миророт ми предизвика прошлиот пат како грчеви додека го користев, дали некој имал слично искуство? Диетата дефинитивно ја менувам!

7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.390
    Допаѓања:
    5.098
    Мора да се провери и партнерот.
    Обично за нив препишуваат канестен и сексуален однос со заштита обавезно дур трае процесот на лекување.
    Флуконазолот обично се пијат по 1 апче во неделата под шема, секоја недела во ист ден, 4 недели во комбинација со Малоре вагиналетите.
    Оваа комбинација најчесто многу помага.
    Само да знаеш дека џабе ти е се ако и партнерот не се лекува.

Последна измена: 7 мај 2026
    На dromka, Srckata28 и Пандичка им се допаѓа ова.