Онлајн во аптеката го побарав под тоа име и ми излезе Canesten значи исто си било како кај нас. Ама на едно пишува Clotrimazole, а на друго Bifonazol. Исто е?
Мислам дека таа е против габички на други делови од телото( нозе, нокти..), а тебе мислам дека ќе ти треба canesten gyn, има креми и вагиналети од таа линија. Поевтина верзија ти е оваа https://www.apotheke.de/clotrimazol-al-2-20g-pzn-03630807
За нозе ми треба. Значи Bifonazol. Всушност кога ги видов цените и не ми треба. Ќе пробам со сода бихарбона. Не сум знаела дека има различни.
Да има, ама мислам дека и крмата што ти ја постирав ќе ти заврши работа, пошто е со состав исти како нашиот универзален канестен. Има и поефтини крем од канестенот, побарај некоја по името Bifonazol, ќе ти излезат и други. На бајер се скапички производите. А уствари не знам дали и можеш да земеш без рецепт, не сум пробала до сега.
Имам огромно чешање, дали да земам крема канестен и која цена е? На гинеколог немам термин за одма да одам а чешањето не се поднесува и сакам да земам нешто на своја рака додека да мк препиши гинеколог.
Здраво Канестенот маст се издава без рецепт и чини околу 150 денари.Но има и поефтина варијанта Кансен маст сличен состав се а може и ист(не сум баш сигурна) само од различен производител се , но Кансенот во мој случај а и за други вака што знам се покажала ко помалце ефикасна.Поздрав