1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дискусија во 'Психологија' започната од Chocoholic, 9 мај 2011.

1. jelena.rozga

jelena.rozga Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    206
  2. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Јас кармата многу ја чекам ]:)
    А мене ми се вратило. И јас сум човек, сум грешела и сум постапила грешно и затоа си платив. Сега чекам тие на мене што ми згрешиле да ми платат, а некои од нив почнаа со долгот :emo:

3. Nina23a

Nina23a Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Верувам во карма. Се се враќа се се плаќа ;). Ако добро направиш со добро ке ти се врати и обратно... Можеби нема да ти се врати истото што си го направил, но нешто слично за да и ти почуствуваш како се почуствувала личноста на кого си и направил/а добро/лошо :).

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Искрено верувам бидејќи кога сум направила нешто лошо ми се вратило.А,баш како што кажа ColorsOfTheRainbow сега чекам оние кои згрешиле да платат. ]:)

5. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
  6. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    233
    Верувам и тоа многу.
    Се што правиме еден ден ќе ни се врати.

7. ParadisoGirl

ParadisoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    30
    Karma is only a bitch if you are!!! :!:

Верувам во карма. Доброто со добро, лошото со лошо се враќа. Можеби не од истите личности, ниту пак во блиска иднина, но секој го добива тоа што го заслужил!

8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Тоа е и поентата. Се враќа суштината на стореното. Ако некој на пр. некого го згази кола, не значи автоматски дека во минатиот живот таа/тој исто згазиле со кола, туку дека евентуално таа/тој за да стигне на повисока позиција „згазиле„ некого уништувајќи му го животот, егзистенцијата и сл. а сторениот грев не бил благовремено исчистен преку спознавање, покајание, молење за прошка и простување.

9. LittleGirl23

LittleGirl23 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Верувам во карма .Јас сум човек сум грешела и фино лепо ми се вратило тоа ... :wasntme: :D
    Е сега мене тие што ми згрешиле ќе чекам да си го платат долгот. :swear: :D

10. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Карма ис а битч. Да точно е...ќе раскажам до кој степен знае да биде битч.

Една моја добра пријателка мажена, си фати љубовник. Јас се скарав со неа демек да ја разубедам нешто бла бла...не е важно, да скратам, за после 2-3 месеци во еден неврзан разговор во друштво таа да праша, дали норлевото се опасни по здравје. И јас уште толку и се пуштив демек леле до кој степен стигнала во прељубата, норлево да пие...

За после да ме стигне кармата и мене....да ми пукне кондом и да морам и јас да пијам норлево :(

карма ис а блади битч :(

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Верувам.
    Еве Ви мој личен пример.
    Имав другарка која ми беше скоро се, бевме неразделни 4 години, делевме се. И двете бевме сингл додека се дружевме и таа имаше момци кои и се удвараа и јас, но ниту една од нас во нив не гледаше идеална прилика, не чувстувавме љубов кон нив. Се се случи после 4 години која јас се запишав на факултет во друг град, а вооедно и фатив дечко прва. Девојката почна да љубомори, збеснуваше тие денови, ме гледаше со омраза, лажно глумеше задоволство дека е среќна што сум и јас среќна, заминав на студирање, не ми посака среќен почеток на студирање, не ми пиша порака како сум, не ми пишуваше на фејсбук, а јас се трудев, но залудно. Кога после 2 недели се вратив во мојот град и се видовме ми изнакажа грозни работи, како сум била ужасна, мене никој не ме сакал, као демек шуќур дечко сум напшла, као демек загреота сум и слично. Само ја гледав и ќутев, неможев да верувам што слушам и на крај собрав сила и само и реков. Јас каков таков најдов дечко се надевам дека и ти еден ден ќе најдеш барем половина од мојот и заминав. Е сега следува интересното, после година и нешто откако немам контакт со неа дознав дека нејзината сегашна најдобра другарка ја изневерува со дечкото кој го меркаше мојата екс другарка( а таа секако не знаела), и дека мојата екс другарка до ден денес е сингл, и со мн други лажни другарки како таа што ми била мене.

Извинете на долгиов текст, ама сакав да Ви доловам.

12. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Верувам во карма..сум ја осетила на своја кожа..
    И јас имав една најдобра другарка прва си фати озбилен дечко,се дигаше во облаци колку ја сака,ми вртеше муабети као мене дечко ми не ме сака си игра мајтап со мене,а нејзе и е најдобро...за што после некое време оп,кругот се сврте,почнаа истите работи кои мене ми ги велеше да и се случуваат.Затоа јас секогаш велам,најпаметно е да си ќутиш,незнаеш што ќе те снајде утре.

На GirlLove, Tanjamm и Ana.brojka им се допаѓа ова.
  13. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Верувам во карма.
    Кога некој ми направил нешто лошо, сакам да се одмаздам, но се воздржувам.

Прикачени фајлови:

14. spas8

spas8 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Veruvam vo karma.Ne pravi go ona na drugi sto ne sakas da ti go pravat tebe.

15. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Иако незнам точно во кој контекст го кажала феминката во СДК(=Сакам да кажам), можеби сосема несакајќи, даде многу добро објаснување :clap: за тоа што е всушност кармата. Цитирам:
    Имено, многумина кога станува збор за кармата тоа го поврзуваат со некаква награда и казна - но нема такво нешто туку само причини и последици.

На julie77, TheBlueMoon и nevermet18 им се допаѓа ова.
  16. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Од мене толку. :)

Прикачени фајлови:

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  17. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    Каква енергија праќаш, таква ти се враќа. Кратко и јасно.

На daylight и Dvolicen им се допаѓа ова.
  18. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Се чувствувам како да постојам на овој свет само за да зборувам за кармата. :D Не ја вадам од уста. И секогаш ја имам на ум. :!: Затоа што знам како се врти тркалото. Ми дошла кармата и на мене, им дошла и на луѓето околу мене. Ретко кој се води спрема принципот „Не прави им го на другите тоа што не сакаш да ти го направат тебе“ и кој верува во карма, па после се чудат од каде им се случувале такви работи |( Епа велат дека лошите работи им се случуваат на добрите луѓе, ама во твојот случај беше карма :P

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.599
    Верувам во карма и затоа на никој не му враќам, барем не со лошо. Сметам дека ќе си го добие заслуженото, дека кармата ќе му врати место мене. Не враќам ама затоа уживам кога кармата ќе си го направи своето.

20. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Значи, ова го имам напишано пред едно 4-5 години.
    Видов дека некој лајкна, па да кажам дека не верувам во Карма. Верувам во Божја правда. Ако ми штетиш, можам и да не ти простам, па да патиш на оној свет, бидејќи ако ти прости Господ, можеби јас не можам, иако најдобро е така.