Дискусија во 'Психологија' започната од Chocoholic, 9 мај 2011.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.717
    Какви земји има денес, многу побетер од Македонија. Храна, струја, нормален дом е мисловна именка. Македонија е горе долу ок, како што рече @elimkd, плус Македонците за разлика од другите народи имаат поголеми шанси за работа во странство, иселување.

На daylight и elimkd им се допаѓа ова.
  2. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693
    Нас значи Аце највише не зае*а, ни ја сје*а кармата, затоа сме таму кај што сме, слушајте што ви зборувам. :?:

На daylight, Tanjamm и Космонаут им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693
    :rofl:Тање ма кај ја правеше наталнава, дај сподели повише, овде или во темата за натална.

Иначе за останатото во постот, можда, ама незнам колку е тоа тема овде.

Последна измена: 7 септември 2023
    На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.148
    Има, барем во мојот случај.. :)
    Ме оставија сама кога ми беа најпотребни, се тргнав на страна и кажав кармата ке си го направи своето, точно по 1 година им се случи истото што и мене само исходот беше 3 пати полош..

На Mina-aniM, SnowWhite8, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.717
    Абе на астроскопиа дава натална неколку страни и така пишуваше. И јас се смеев.

На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Кармата не е нешто што ни се случува туку работата е што ќе превземеме ние по однос на тоа

На elimkd и daylight им се допаѓа ова.
  7. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Да не се повторувам, го цитирам од порано пишаното:

На BeMyFriend му/ѝ се допаѓа ова.
  8. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Има и такви кои ги стига можеби после 5 или 50 животи. Тоа зависи од повеќе работи. Постојат продадени души и луѓе кои работат за демоните а тие им овозможуваат привремено одбегнување на кармичките последици, но тоа е фаустовска спогодба или како рекол народот, кој со ѓаол тикви сади - нему ѓаол очи копа, бидејќи не само што на крај сепак ќе се соочат со последиците на своите недела туку и ќе мораат во многу брутална форма да ја отплатат енергијата која им била позајмена како (привидна) заштита. Повеќе за ова во книгите „Јас, јас, јас - Пајак во мрежата - законот на одговарање и законот на проекција„ и во „Сам во партнерство и брак? Живот во единство - Ти не си сам, Бог е со тебе!„ од Габриеле.

На GirlLove, Tanjamm, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.614
    Ќе те заебел штркот да беше дрво во Македонија, вака-широко ти поле.

Кармички совет број 23 - секогаш собирај го изметот по твоето куче. Така веројатноста да не нагазиш кучешки измет е голема. Проверено и потврдено.
    Работи кармата на чудесни начини :*:

На INNERBEAUTY и daylight им се допаѓа ова.
  10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.433
    Допаѓања:
    13.928
    Хм, а какво дрво? :wasntme:

Еј има и кармички совет и тоа број 23? :o
    Иначе го собирам ама шо праиме со тие шо не го собираат и сакаш, не сакаш ќе нагазиш па ради нив и ја го наебав.:worried: Ми се префрла кармата може од претходен живот ако не сум собирала, ама еве сеа сум умна, у овој живот по тоа прашање.:angel:
    Тие у кој круг од пеколот ќе горат или помилувани ќе се?:?:

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.881
    Допаѓања:
    186.614
    Дрво-со корен.

Ако сите се придржуваат до кармичкото правило 23, шансата да нагазиш е нула.:angel:
    Пеколот е во некоја друга тема, овде-не:wasntme:

На Nate- princeza и Mrs. right им се допаѓа ова.
  12. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693

Последна измена: 23 јануари 2024
  13. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693
    Нека го и ова овде.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Olisej

Olisej Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Ova e prikazna za koja imam slusano licno znaci od prva raka,se raboti za bracen par koj se zemale od ljubov demek,posle ragjanjeto na sinot bile 4g vo brak i tipkava resava da go ostavi i da mu go zeme deteto. Deckoto se soglasuva ama doznava deka tipkava ke go nosi za stranstvo zosto mu izvadila pasos so drugiot tip,drugiot tip doagja vo gradot i mazov doznava i go zema deteto i go nosi kaj tatko mu i brat mu ...ona odi vo policija i prijavuva deka i go ukrale deteto ama socijalnata vo policija gleda nesto ne e vo red. Mazot odi vo policija i prijavuva i tie mu kazuvaat deka bila ama ne i veruvale,deteto go davaat na tatkoto,se razveduvaat i sekoj po svoj pat,ama tipkava so crni raboti probuva da mu go urne zivotot ,kako mu pravi nego taka deteto dobiva leukemija i edvaj go spasuvaat,prodolzuva tipkata so istoto si igra so gjavolot mislejki deka ke go unisti ,za da sinot doznae deka taa se razbolela od rak ,se leci ama lek nema ,umira vo golemi maki ,za 1mesec nejzinata sestra go dobiva istiot rak i pocinuva tocno na 6 meseci od nejze,posle se doznava deka taa pravela na site od familijata na mazot mislejki deka ako umre svekor i i deverot deka nemu ke mu pripadne imotot a posle i nego da mu nasteti i se da ostane na deteto,sega majka i tatko nemaat veke deca,samo vnuci kou ne gi gledaat,za zal karma ima i toa kakva,za djabe ne rekle na kogo grob mu kopas sam vo nego ke padnes...sekoj gresi na drug ama zatoa postoi izvini i prosti mi i sto e vistina ako porano se vrakalo za 10god sega se vraka za 10 dena
    Ako ve zakacaat povlecete se,tie vi se karmicki lugje,ako vi nastetat ke pominete niz toa ,sekogas ve cekaat podobri lugje i priliki,zivotot e vreden iako e tezok ,nagrada sekogas ima,dali e minat zivot karma ke pomine,ke ja odolzite i sekoj potsvesno ili intuitivno znae dali mu doagja dobro ili loso,bez svetenje Bog ima i se gleda,zabavuva ama ne zaborava

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.480
    Допаѓања:
    13.717
    За кармата слушав и една тренерка за личен развој од Хрватска. И баш кажуваше дека не треба да се одмазувате, да трошите енергија на одмазда и да се труете себеси со гнев. Вели ќе им се врати, и да не видите, ќе им се врати. Ќе удри таму каде ќе боли. Може ќе изгубат љубов, може пари, бизнис, општествен статус, нешто ќе ги погоди.

Деновиве слушнав за една злобница, лани имала пожар во куќата. Настанал некој спој за каков немам чуено во животот и пепел и се сторила куќата. Истово семејство пред народ исмејуваше едно малолетно девојче, биле како глувци, мајка, татко и три деца живееле во две соби. Буквално од ќеиф истури куп навреди. За вакви некои што беа надмени како да се Господ и како сечија душа да ја носат во крошна, дури ми е чудно дека вакви работи им се случуваат. Казната стига. Од друга страна, некои фини и чесни луѓе, гледам дојдоа нивните 5 минути за да уживаат. Трпение спасение.

На GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    405
    Кармата не е направена за да веруваш во неа. Карма постои затоа што има сѐ по овој бел свет. И нешто што го веруваш затоа што го гледаш или не и нешто што не го веруваш затоа што е многу фантастично. Без разлика дали ќе му вратиш на човек поради доброто или лошото дело коешто ти го направил во крајните анализи сѐ е помеѓу тебе и Бог. Јас преферирам да не останам должна на никој.

17. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693
    Кој како сака може да преферира да гледа, но верувал не, не е центар на Универзумот па од неговите преференции и гледишта, односно (не)свест да зависат Космички правила.

И може да се провери нешто околу Христијанското гледиште околу ова пред да се зема Бог во уста.
    И која е уствари сврхата на простувањето.
    А која алтернативата, лично за својата душа.

А свињите, несвеста и љубовта према калта, одувек ги имало и ќе ги има.
    "Не ги фрлајте своите бисери пред свињите, за да ги извалкаат со своите нозе" Исус.
    Нека го и ова овде, од Библијата нели.
    1280x1280 (2).jpg

На GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.693
    #worldpeace
    IMG_20240718_195338.jpg

Последна измена: 18 јули 2024
  19. Vojnik

Vojnik Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Odev so Edna ostavena devojka
    Jas 23 taa 28godini, nejzinoto dete 3godinki. Koga se zapoznavme taa bese obicna devojka bez sminka bez nisto.. Odevme se gledavme po parkovi po koli sme imale seks itn itn.. Dojde red se zbizivme malku i pocnavme da si kupuva me pokloni...posle taa kupi Stan, sve sum sreduval vo stanot kako prav maz da sum. Sum vlozuval i trud i vnimanie i pari sum potrosuval za rodendenot na deteto motor od 100e,tv za preselba na stanot, nejzinite po 1000den ostavaa jas sve sum kupuval ne sum gledal na pari. Bese vo kriza jas i pomognav i dadiv 1000e na zaem i milion pati pari za da kupuva za doma zosto zaedno ziveevme na nekoj nacin. Naednas taa se smeni. Ne te sakam i ne te sakam. Probav da razgovaram sonea, me izbrka od stanot i se plasese deka kje a tepam a jas raka nikad ne bi krenal na devojce. Krivo mi e, dusha me boli. Sakam iskren sovet. Dali ima sansi karmata da i se sluci. Sum molel sum zvonel sum placel.. Celo leto rabotev kajnea za dzabe.. Za da bide srekjna.. I mnogu drugi raboti ako saka nekoj neka mi pise kje mu objasnam uste poubavo. Sakam smao da znam, dal Li kje se sluci nekoja den taa mene da mi zvoni taa da se pokae za sve.. A 90% sum Sig deka ima drug...

20. Martina991

Martina991 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    213
    Најверојатно одела со вас за корист...сега кога не и непотребна вашата поддршка не и сте потребни...а како што кажавте можеби има и друг...
    Можеби ке те побара пак ако и затреба нешто...

На Tanjamm и GirlLove им се допаѓа ова.