Немам воопшто страв од фаќање на месо,а не ни знаев дека постои карнофобија.Но сите сме различни на светот и некои нормално е да имат страв...
*Немам страв, само малце шубе ми е некако, али и ние мора од нешто да живееме. *Јадам само пилешко и свинско. *Не јадам прасе, коленица, патка и други работи. *Никогаш во живот нејќам да сум вегетаријанец бидејќи не ми одговара на крвната група и + си обожавам месо, например ќебабчиња, стек, салами и сл.
Не ми е гад или страв да го држам, туку да го јадам. Не дека воопшто не јадам месо,јадам шунки, салами, чајни, кулен, јадам и пилешко, али моите сега дома купија пола свиња, тоа беше некаде околу септември. И постојано има месо. Месо со компири, со ориз, печено, пржени, поховано, од тегла, во чорби. На 100 начини, но просто многу ми е жал за да го јадам. Го јадам некогаш со гад. Некогаш немам такво чувство, но некогаш имам станувано од маса со оправдување дека не ми се јаде. А моите не разбираат дека не ми е убаво секое месо, дека гад чувствувам. Татко ми исто од негови дваесетина години не јаде месо, но тој никакво, ама баш никакво во никаква форма, а и брат ми почна да протестира нешто.
Од друго месо не, но риба да ја чистам внатре е тоа не го можам Неможам да издржам да и вадам тоа црева,крв,желудник и сл. Од крвта не ми е страв но неможам да ја чистам тоа цревата ауффф
Имам имам имам карнофобија. Тетка ми пред некоја недела ме замоли да го ставам месото во фрижидер и јас почувстував гадење и страв да го допрам, така живо со раце. Не знам зошто страв ми е, гад ми е и не ми е убаво. Не знам кој ќе ме сака за сопруга, се мислам ракавици да употребувам хаха
Мене паκ ми е интеρесно да фаќам живо месо, џигеρи и тие ρаботи. Κога бев помала додеκа мајκа ми го пρипρемаше месото јас одев си земав едно живо паρче и си игρав κаκо да е тоа гума и мајκа ми ме κаρаше. И до ден денес κога ќе видам живо месо во фρижидеρ го вадам за да го испопипκам па го вρаќам. Многу ми е меρаκ .
Не ми е страв да фаќам место,туку ми е гадно Стварно луѓе,посебно ако видам крв некаде на местото уште толку се загадувам... Ама не избегнувам да не го приготвувам,мислам дека ништо нема и си продолжувам со работа!
Не се плашам , туку не сакам. Ете , не ми е убаво . Жал ми е за животните , вегетаријанец сум. Месо со мои очи не гледам ..
Не сум вегетаријанец, некогаш јадам пилешки или јагнешко, но не можам да фаќам месо. Дури и кога сум блиску до месото, се грозам од миризбата на крв и ми се повраќа, а не па да го допирам...
Е јас ја немам ова фобија,туку напротив.Обожавам да фаќам месоо.Онака меко дека е.Особено бубрезите на јагне.Знам дека многуте не ви е убаво,но мене и јако.Понегогаш им ги испитувам и органите.Или пак црва да чистам,порано со баба ми,само чистевме.Таа правеше многу убава чорба од црева.Леле зараза,нема ништо појако!
Jas nikogas ne sum ni doprela zhivo meso, od samato gledanje pochnuva da mi se loshi, se ezham, se prepotuvam cela, tahikardii imam i shto ushte ne..Nikogas ne sum ni jadela mnogu meso, ama vo posledno vreme skoro i da ne go jadam. Imam cudno cuvstvo na gadenje koga ke go probam