Квиз

Дискусија во 'Форумски игри' започната од Lovely, 2 февруари 2010.

 1. PogbaPol

  PogbaPol Популарен член

  Се зачлени на:
  27 мај 2015
  Пораки:
  2.473
  Допаѓања:
  10.374
  Пол:
  Машки
  Дрога е секоја супстанција од растително или синтетичко потекло која кога ќе се внесе во организмот може да се промени една или повеќе функции а ако нејзината примена се повтори може да доведе до психичка или физичка зависност.

  што е UNICEF?
   
 2. Fina Tinejdzerka

  Fina Tinejdzerka Активен член

  Се зачлени на:
  30 јуни 2016
  Пораки:
  29
  Допаѓања:
  30
  Пол:
  Женски
  Уницеф претставува организација која ги обезбедува долгорочна хуманитарна и развојна помош на децата и мајките од земјите во развој.

  Што претставува поимот литература?
   
 3. Briar Rose

  Briar Rose Популарен член

  Се зачлени на:
  1 октомври 2016
  Пораки:
  2.171
  Допаѓања:
  12.308
  Пол:
  Женски
  Поимот литература или книжевност (латински: lit(t)era — буква) претставува било која пишана форма или уметноста на пишани дела. Иако двата поими се синонимни, книжевност го опфаќа уметничкиот дел од творештвото, додека поимот литература се користи за означување на каков било вид пишано творештво. Како заеднички поим се однесува на било која пишана форма, како и на целото книжевно дело во постоење, како во светски рамки, така и во рамките на една издвоена култура.

  Што претставува Ајнштајниумот?
   
 4. A.M.M

  A.M.M Активен член

  Се зачлени на:
  17 август 2017
  Пораки:
  28
  Допаѓања:
  122
  Пол:
  Женски
  Хемиски елемент
  Што е ономатопеја ?
   
 5. Briar Rose

  Briar Rose Популарен член

  Се зачлени на:
  1 октомври 2016
  Пораки:
  2.171
  Допаѓања:
  12.308
  Пол:
  Женски
  Ономатопеја е појава кога зборот со својот звук ја имитира природата или оној што го означува, т.е., вид ономатопеја е самиот збор создаден со имитирање на звуци од природата или гласови на животни.

  Што е Хедонизам?
   
 6. Alien_92

  Alien_92 Активен член

  Се зачлени на:
  30 септември 2018
  Пораки:
  15
  Допаѓања:
  7
  Пол:
  Женски
  Задоволство или потрага по задоволство.
  Што е дропбокс (Dropbox)?
   
 7. Emma2

  Emma2 Истакнат член

  Се зачлени на:
  9 октомври 2018
  Пораки:
  2.178
  Допаѓања:
  5.375
  Пол:
  Женски
  Dropbox is a modern workspace designed to reduce busywork-so you can focus on the things that matter.

  Значи квизов е бесцелен, секој може да отвори google!! :?: :| :^):smoke:
   
 8. Alien_92

  Alien_92 Активен член

  Се зачлени на:
  30 септември 2018
  Пораки:
  15
  Допаѓања:
  7
  Пол:
  Женски
  Извини, ама според твојот безкористен одговор за дропбокс, заклучуваме дека секој може да отвори Гугл, но несекој може да синтезира користен одговор.

  Дропбокс e мрежна услуга за складирање и споделување копии на локални фајлови и датотеки онлајн во "облакот"(на англиски: Cloud or Cloud Computing).
  Корисниците на Дропбокс да можат да го стават било кој локален фајл во назначениот Дропбокс директориум кој потоа се синхронизира со "облакот" и со било кој од компјутерите и уредите (мобилен телефон,таблет) на корисникот.

  Значи помага да ги соберите сите ваши датотеки на едно место и да ги синхронизирате низ сите ваши уреди за да можете да им пристапите во секое време, насекаде.