Карма означува труд кој ја обликува судбината на суштествата и во крајна линија резултира со повторно раѓање. Овој труд се одвива во 3 области: телесна, говорна и мисловна. Карма не означува едноставно некоја однапред одредена судбина, како што се често верува, туку таа е ознака за принцип на акција и реакција - човекот (суштество) пати од сопствените дела. Што е фобија?
Делириум е квалитативно нарушување на свеста кој се јавува кај симптоматските психози. Тој може да се развива постепено, преку продромалниот стадиум (пределириум), кој се карактеризира со нарушување на свеста, лесен моторен немир, емоционална раздразливост, страв, преосетливост на сетилните дрезби, со нарушување на вниманието и сфаќањето. Што е екцем?
Сеа баш видов неколку мислења наназад.. нели поентата да прашувате и со свои зборови , по свое мислење да се одговара а не копи пасте на гугл..
дунав извираасе од Шварцвалд мислам дека беше кој памти од кој е песната NIJE ON NIJE ON COVEK ZA TEBE?????
delirium tremens e akutna forma na deliruim..odnosno psihoticen sindrom koj se pojavuva najcesto kako komplikacija od hronicno alkoholiziranje. kako se vikala majkata na Aleksandar Makedonski??
Dima Bilan- “Believe“ Мене многу повеќе ми се свиѓаше неговата песна од 2006 -“Never let you go“. :up: Колкава е површината на Република Македонија?