Според мене хипик е личност која што го негува и го носи стилот на хиците чие движење се појавило во Америка во 60тите години, тие се залагаат за мирот и љубовта и се бунат против големците во општеството, имаат посебен стил на облекување, составен од необични џинсови, марами, елеци, накит со знакчето на мирот итн... ако нешто не сум во право поравате ме... Што е алтуризам?
Алутризмот претставува несебична грижа за доброто на другите. Терминот алтруизам оэначува животен став кој ги опфака несебичноста, наколонетоста, љубов кон другите и спремност да се помогне по секоја цена, дури и по цена на своја сопствена штета и жртва, без очекување на билокаква награда или надомест. што е параскаведекатриафобија?
Фобија, страв од кловнови. За кој голем хит направи Милчо Манчевски видео спот, со кој „лапна“ награда од MTV - award for best rap video во деведесетите?
Глауком е заболување на очниот нерв, кое се јавува поради покачен очен притисок и слаб доток на крв во окото, со карактеристични промени во видното поле. Што е тоа аналитичност?
Аналитички, аналитичен - Од, заснован врз, или што користи анализа, што користи изделени зборови наместо флексивни форми. Што е Амбулофобија???