Болести на коските мислам (деформации на тело) Така е? Исправете ме ако грешам.... Што е филогенија и таксономија?
Аутизам е заболување каде што личноста е целосно одделена од реалноста и живее во некој нејзин свет. Тие личности се повлечени,не зборуваат,не комуницираат,немаат никаков социјален живот. Даунов синдром е болест предизвикана од хормозомска мутација и личностите кои боледуваат од ова заболување се со физичко и психичко пореметување, намалена интелектуална способност,низок раст, кај некои се јавува гушавост.. и слично
Е јас ќе прашам нешто. (Во врска си кучиња) Кои острови се наречени според терминот куче? Ако е претешко: Колку долго живеело кучето со најдолг животен век?
29 години? ако е погрешен одговорот,нека одговори друг...ако е точен,еве го моето прашање: кој е најтешкиот јазик за учење во светот?
Телешкиот. Ајде, ова е најлесното што може да ви го кажам... кој не го знае му одам преку компјутер да го отепам... Колку системи за варење има кравата?
Владеење на народот, односно кога народот по пат на избори ги избира своите преставници кои ја добиваат власта. Оваа демократија уште ми е материјал за учење, од седмо одделение па еве досега, трета година на факултет. Која година се самоуби Курт Кобејн?