Е де, што го нападнавте девојчето веднаш..во последно време изгледа сериозен одговор на форумов не може да се добие. И мене сега ми се случи при кивање да ми потече крв од носот, но за разлика од девојката што ја постави темата не сум толку потресена. Деновиве (4,5 дена) константно ми тече носот, и најверојатно поради тоа ми протече крв. Инаку @baby dool, мислам дека нема простор за паника прогуглав малку и налетав на нешто што би не смирило: Најчесто крвавењето од носот е предизвикано од мали жили во листот на внатрешноста на носот кои пукаат и крвават. Тие се меки вени, кои се наоѓаат во близина на површината. Најчести причини за крвавење на носот се: - Чепкањето во носот - Настинка или алергија (кашлање, кивање) - Сув воздух (обично во зимо) Крв од носот може да тече и при механичка повреда, на пр. удар со топка во спорт.
ти благодарам инаку веќе се смирив знам дека не е ништо озбилно инаку на мене не ми е течел носот никогаш мене ми беше тоа од грлото кога кивнав и затоа дигнав паника а носот не ми потече крв