Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Килограмите како фактор за стапување во врска

Дискусија во 'Врски' започната од feminagirl25, 14 мај 2012.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    179.357
    Реков за ова треба посебна тема, ама ај
    upload_2020-11-13_16-17-41.png
    Пипл алсо аск... Јас не сум луѓето. Луѓето се ваљда во Америка, медиумите кои пропагираат кој како треба да изгледа, форумите кои прашуваат ,,дали девојка со некое кило повеќе, ќе си најде дечко евер,,;(. Кој турил ум со инка- зошто некој се здебелил, зошто некој ослабел?... Што е тоа битно. Што е уствари битно? Со самодовербата иде магнетизам, и за дебели и за слаби исто важи, сите имаат исти шанси на дечко, брак, среќа... Ако дозволите околината да ви влијае на самодовербата, и најзгодни да сте, џабе е.

На 1209, WildMk и Celltica им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.339
    Од дете си имав мака со вишок килограми . Често ми варираа па се шетав од крупни во нормална тежина и назад во крупни .

Откако родив деца и се омажив , константно сум во крупни . Сега , откако го родив третото дете , тежнеам да сум во луѓето со нормална тежина , пред се затоа што мене физички ми смета ( не само што не ми стои облека во мојот стил , ами и физичка тортура си имам , предиспозиции за проблеми со 'рскавецот во колената и хронично заболување - високо ниво на холестерол и масти во крвта ) . Така да , пред се заради здравјето сакам да ослабам .

Од друга страна пак , на мм не му смета што сум поправена ( и он е самиот ) , често се шегуваме : " да се породиме , кога ќе поминат 40 дена се ставаме на вежбање и обликовање тела и духа " , во смисла дека ќе почне и тој со мене ( демек личен тренер :rofl: ) да вежба и да се држи до диети ( инаку не издржува сам диета , за благо е како мува на г.... залепен :rofl: ) , и така сега си чекаме да поминат 40 дена :D .

На Justicija и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Те сфаќам што сакаш да кажеш, ама мене друго ми беше поента.

Затоа потенцирав дека е од моето лично искуство, моето доживување на околината. Можеби генерализирам, ама така ми доаѓа ко статистика некоја моја лична.

И не, не сакав да е комплимент од сожалување, јас не чуствувам сожалување, а немам ни предрасуди, далеку од тоа, туку сакав да го истакнам моментот кога девојката не се оптеретува со тоа.
    Не е оптеретена со физички изглед, се прифаќа таква каква што е во моментот (дали по сопствен избор или од други причини небитно) и од таму и доаѓа самодовербата, како членката погоре што ја цитирав.

Себе ќе се земам за пример, јас вежбам, возам точок, тренирам јога, го правам тоа и се присилувам и кога не ми е до тоа, и не само затоа што е тоа добро за мене за да се чувствувам убаво и функционално, нели во здраво тело, здрав дух, , туку од едноставна причина да не се здебелам. :D
    Значи јас знам да се опседнам со килажа и тоа знае да влијае некогаш на мојата самодоверба, а не мислам за себе дека сум површна. :D
    Можеби никој нема да примети, можеби и да, не знам, ама јас приметувам.
    Додека крупните девојки (од оние околу мене) тоа го немам забележано. Генерализирам, ама повторувам од оние што јас ги знам, мислејќи на млади девојки.

Карактерот не го расправам тука.

Мене лично ми е поврзано чувство како изгледам со тоа како се осеќам, според некои мои лични стандарди кои самата на себе ги наметнувам.
    И кога напишав дека тие крупните се повеќе опуштени ( и притоа не мислам на немарност), мислев токму на овој пример, од ова перспектива, зборував само од мојот аспект, ме разбираш?

Заклучно, мислам дека дебелината на некоја нема врска со тоа колкави се шанси да фати дечко, туку од харизмата, уникатноста и својственоста.
    (Ова се можев и веднаш да напишам, во првичниот пост, ама, да си кажев )

Последна измена: 13 ноември 2020
    На Fluffy^-^, Snowflake97, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    19.035

Јас сум фит и сакам жени што водат таков живот и се дебели, секси се како и секоја жена. А ти ако не ги сакаш не мора да ги гледаш игнорирај ги, фокусирај се на девојките што ги посакуваш, не генерализирај и не соли памет. xD

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Нема никаква врска дека девојки со прекумерна тежина биле повесели или не се замарале дека косата ќе им се растури.
    Благе везе нема.
    Има и дебели и слаби луѓе што се замараат и што не се весели и дебели и слаби луѓе што не се замараат и се весели.
    Чиста предрасуда.

На raww, *Amethyst*, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Сите збориме од наша перспектива, а таа, за жал, е таква каква што е, наметната од еден на друг и само ја пренесуваме. Сите за себе си зборат и така станува општо прифатено. "Комплиментите" се уствари наше чудење -како она со толку килограми има самодоворба да облечи нешто тесно или кратко и да е толку насмеана и позитивна а јас 5 кила да се поправам во депресија паѓам?? Проблемот очигледно е во нашиот мајндсет, во нашата несигурност, во нашите очекувања.
    Не е проблем да сакаш да си слаба, да пазиш на секој грам или килограм внесен, да се чувствуваш подобро кога подобро изгледаш, но да мислиш дека тоа е рецепт за самодоверба и се друго што отстапува е за вчудоневидување и затоа даваш комплименти...не. Кога ќе размислиш подлабоко, навреда е.

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hugh

Hugh Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2019
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    115
    Нема врска дебелината со убавината и со шансите ...
    Важно е човек да е убав внатрешно , така што тоа се манифестира и надворешно.

На hermosa, Justicija и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  8. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не ми е јасно како секогаш тие што се покрупни се наоѓаат навредени ако некој не ги сака ради дебелината, додека е сосем нормално некој некоја да не сака ради тоа што е слабичка. Според мене, слабичките се повеќе навредувани и шиканирани од општеството, а за дебелите не смее никој збор да каже.
    Значи, некој сака слабички, некој сака покрупни. Знам секакви парови што е сосема ОК.
    Ама секогаш маж што ќе избере дебелка за девојка, испаѓа фраер и дека му е битна личноста, а не килажата, а девојка ако е со некој буцко во врска, одма е со него демек ради пари.
    Ако сте либерте, бидете без двојни аршини.

На hermosa, raww, prominent и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834

Хммм, да.... можеби.....ок
    Ма во денешно време се е навреда веќе, аман.

Не може човек ни да сподели мислење на раат :D

10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Како пак ќе се измодернизираме и нема да бидеме стари затуцани баби што зборат -во наше време, туку секое време ќе е наше време :!: :D

На Justicija и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  11. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Ќе морам да се потрудам повеќе, политичка и секаква коректност во сите случаеви (y) :D

На Biljarkata и Bridget им се допаѓа ова.
  12. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Како и за се’ остало, тргам од себе и на темава.

Цел живот варирав со кг, да не речам никад не сум била слаба. Увек висело нешто тук и там, салце од преклопено бутче, малку меше, образи фул.

Е, откако почнав да се бавам со работа кај шо физичкиот изглед и те како е важен, посебно фокусот на оној ‘здрав изглед’, се сменија и моите гледишта кон некои ствари. Не се тешев после секој изеден хамбургер, тост со сите видови салами, еклери, вафли со 5 топки сладолед дека ‘еднаш се живее’ и дека тоа е мојата ‘заслуга’ за некоја добро завршена работа, положен испит или што год.
    Кг не беа проблем, мојот став кон храната беше и те каков проблем. Под стрес си? Грицни си. Среќна си? Грицни си.

Последниве две години особено, комплетно го сменив начинот на живот. Со првите видливи промени во изгледот, секако дека почнав да привлекувам и малку поинаков профил на луѓе. Не можам да кажам дека сум немала удварачи коа сум била покрупна, напротив. Двете сериозни врски и љубови кои ги имав, биле со луѓе кои сум ги упознала додека сум била покрупна. Истите тие луѓе никогаш не ми кажале ништо, али првиот дечко ме уби од варање со девојки кои изгледаа брутално добро. Потајно можеби и ради тоа створив некој комплекс, но сум го разоткривала кога ќе сум останела дома, сама со себе. Напоменувам дека тогаш имав 18години.
    Година после тоа го запознав дечкото со кој сум била и најдолго во врска, со кој проблемите може да се каже дека ни почнаа кога веќе станав поприметлива за другите околу. И ова не беше мој проблем наравно:emo:

Констатно вежбав, постепено исфрлив се’ што мислев дека е штетно и резултатите беа видливи после неколку месеци.
    Луѓе шо ме немаа видено у жуво подолго време беа стварно изненадени. Претходно никад у живот не очекував дека би ме погледнал некој наш спортист, рецимо. Не дека тоа е некој репер и дека значи бог знае шо, него поентата е дека не верувам дека физичкиот изглед не е пресуден у оној прв, иницијален момент кој понатака може да води у озбилна врска, надаље и брак. Привлечност мора да постои, а сите не привлекуваат различен тип на луѓе, само што поголемиот дел ветувам дека би одбрале фит особа, пред она другото.

Под фит не подразбирам девојки и машки со изразени мускули и постер од Арнолд Швајци залепен у соба, него фит како асоцијација за некој здрав изглед. Не совршени пропорции.

Затоа, првенствено мислам дека треба да внимаваме ради самите себе. Ради здравиот изглед на нашата кожа, ради сатисфакцијата кога ќе не собере некое парче шо ни е ептен кејф да го облечеме, итн.

На *Amethyst*, Fluffy^-^, Angie1432 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Па од пред 10 години до сега мислам дека дефинитивно се смени концептов:Dбитно е да не си дозволиш комплекси да ти набие некој без две чисти, а за секое лонче се наоѓа капаче.

На edna_malecka, mode-kristina, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    А јас да ти кажам за мажи што ги изварале своите жени, кои изгледаат 'брутално добро', со мене... сакаш?

За здравје да, битно е... за рестото... не е.

На hermosa, NovusOrdoSeclorum и Biljarkata им се допаѓа ова.
  15. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    15.634
    Остај шо ќе кажваш, верваме дека е така :)

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Многу ми е гајле ти шо верваш.

Битно ми е женине да не си прат фрустрации заради мажи кои се дебили по дифолт...

На hermosa, *Amethyst* и Stark им се допаѓа ова.
  17. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Реални да бидеме, од прв контакт, прво го бележиш надворешниот изглед, каков карактер е на никој на чело не му пишува. Веројатноста, на прв поглед, да ве привлече добро оформен маж е многу поголема, него спротивно. Понатака е одлука на самата индивидуа.
    Дебелината никогаш не била здрава карактеристика иако и јас поминав низ еден таков период пред извесно време. И не се гордеам со себе си до која состојба стигнав. Срам ми беше. Најтешкото дури беше кога ќе се погледнев во огледало. Тешко ми беше да се движам, крвната слика ми беше алармантна, едноставно не бев јас, а здравјето секој ден си го уништував. Вложив напори и сеуште вложувам во себе. Имам зацртано цел. Сакам пред се да бидам здрава за себе, а секако и да се насмевнам кога ќе се погледнам во огледало. Дебелината не е ин, туку убиец на сопственото здравје.
    Лично, не би ми пречело партнерот да се здебели, но ако видам дека оди на горна граница, ќе превземам мерки. Не е работата да бидеме модели, туку да имаме здрава тежина. Со оглед дека имав неубава слика пред очи пред некој период, како може прекумерната тежина за влакно да ти го одземе животот, не би сакала да се вратам назад. Како што кажав, пред се за здравје.

На Svetoslava, hermosa, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Какви мерки ќе преземиш?

19. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.402
    Ќе готвам здрава нискокалорична храна. Ќе возиме точаци, ќе пешачиме. Илјада можности.

На raww, tinka-mace и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Јас