Па да делумно во право си не сакам дебели затоа што се дебели и не ми се привлечни. Едноставно тие што се дебели не се грижат за себе. Негрижа за себе си е ако на овие млади години си дозволиш да бидеш со 20 вишок килограми. Така да conclusion: килограмите играат голема улога без разлика дали го прифаќаат или негирате истото. I said what I said.
Да пошо гладување и пиење вода за да бидеш 50 кила е грижа за себе. Мислења у кутија продавање муда за лабуда се нормалност на форумов ..
Па ваљда има и луѓе...што....се на средина....со здрава тежина и све. Али друга е темата. Нема потреба да шејмаме луѓе за преференци нели
Некој се навреди Немав таква намера само си кажував за мене. Whatever floats your boat. Секој си има свој преференции ,немора да се наоѓате навредени во секој коментар.
Лабаво без нервози ,никој не го рече тоа. За мене негрижа за себе си е да си млад човек и да си дозволиш да се здебелиш толку да јадеш секакви работи или количински да јадеш. Не грижа е затоа што доколку некој правилно се грижи за себе си нема да си дозволи да биде 10+ вишок килограми. До сега со сите што сум зборувала си сакаат згоден партнер. Да не се лажеме секој си сака згоден партнер. За да имаш здрава килажа не треба да гладуваш ниту да пиеш само вода , доволно е да имаш здрава и избалансирана исхрана.
Не се навредив таман работа ,само што додека некој бара маани со двоглед нека си зема подобро огледало Можеби ти си слаб а на мене и на моите другарки не не привлекуваат мажи испод 190см и испод 100кг ,можеби и од таму се твоите комплексии ФМП
Не сфаќам само како можете да генерализирате вака, познаничка сега што се венча, се венча со медо дечко, висок и дебел, не крупен. И тоа не е исклучок, секакви парови гледам - мажот понизок, жени крупни со мажи стапчиња итн. И секоја љубов е прекрасна. Преференци за романтична врска се океј, ама краен безобразлук е тоа генерализирање и уште повеќе, сите дебели личности што само постојат и живеат да ти сметаат или да не веруваш дека живеат исполнет љубовен живот. Знам дека тоа е одлика на твоја сопствена плиткост ("сите" сакаат згоден партнер) и едноличност во опкружување но сепак е безобразно. Срамота е и 25 годишен дечко да кашла ко старец со туберкулоза ради цигари, ама општествената осуда и загриженост скоро и не постои.
Баш е нормално да шејмаш луѓе што пушат ама ок. Сликите на цигарите со расипани заби, па пушењето убива итн Или дека е нормално да кажеш дека не поднесуваш чад во кафич или дома да ти пушат. Или дека не поднесуваш пушачи околу тебе. И е океј и прифатливо само зашто не можеш кај пушачи да тераш боди позитивити јер не предизвикува некои огромни разлики во надворешен изглед. Па немаат аргументи да се одбранат и никој и не се нафаќа да ги брани
Луѓе што се опседнати со дебели луѓе и што не пропуштаат прилика да зборат за здравје, неповикани да истакнуваат преференци итн. имаат лош однос со сопственото тело кога се работи за килограми. Не сум сретнала исклучок од ова.
Само си кажав за мене ,за тоа и е нели темава? Јас никаде не реков дека дебели луѓе не заслужуваат љубов или нешто слично. Не сфаќам зошто испревртувате зборови.
Шејманје е тоа што се дешава уназад страните, секој си дозволува да си каже што сака и рече ама ја само си кажувам но офенс така и јас. Што сакам ќе си зборам за моите преференци ..
@Medea. Извини а кај те тагнав ја тебе? Ти се обратив? Пишав коментар мој, мое гледиште. Темава уназад е со ретард коментари и дисклејмери, ни твојов не е исклучок. Лабавам ја цел живот не се секирај за мене и бркај си работа. @Lella Bingo