Не ми се многу пресудни килограмите иако јас доста се грижам за добра форма да имам. Мислам дека не би бил со некоја со над 30-40кг, тоа повеќе ми зборува за неа како личност, отколку за физичкиот изглед (не зборувам во случај килограмите да се поради болест), ама ако таа ме свиќа мене би дал шанса..
Секој сериозен вишок килограми се поради болест. Психичка или физичка, а најчесто комбинација од двете. Во мојот случај не можат да утврдат поради што конкретно прелесно качувам килажа, едно имам автоимуна болест која во голема мера воопшто не е разбрана и не знаат што да прават со мене, друго што толку постепено се појавуваа сите различни симптоми што не се сигурни што е поради неа, што не е. Секако, сите имаме преференци, никому не сум лута ако не му се допаѓам физички - ни мене не секој ми се допаѓа. Само, ме лутат неосновани муабети, стереотипи и неинформираност.
Не знев искрено, мислев дека најголем број е поради не грижа за себе..Се извинувам ако навредив некој. Перфекции немам сум бил и со слаби и средни и покрупни во врска.. Само како што кажав ако има +30-40кг ми дава дознаење како премалку да се грижи за себе.. И реално мислев дека дека поради здравствени причини си околу +20кг..