Пијам еманера. Првите две недели пиев 40 мг, сега од 20 исто две недели ќе пијам. Претходно пиев аципан од матичната препишан ама не осетив промени. А од еманерата осеќам подобрување. Инаку од исхраната генерално како што ми кажа докторот и што најдов по нет - без пржена, мрсна и тешка храна, помали оброци, од месо само пилешко и риба печено/варено, не пржено. Од млечни производи млеко, јогурт и кисело млеко јадам, сирење не, евентуално фета ама само мало парче ако каснам, иако е подобро ич. Тестенини исто на минимум, или ич. Мада сеа коа преминав на 20 мг неколку дена, пак почнав да осеќам печење.
Здраво,вчера јадев салата и многу имаше мајками ставено оцет во неа ептен и малце изедов,и денес многу киселини имам и малце како желудникот да ме боли ама ептен малце,дали може од оцетот да ми е тоа?
Zdravo, jas pak vo grupava da prasam dali nekoj najdovte spas od prokletive kiselini. Mnogu se dosadni, me przat gore vo grlo, kako ogan. Se sum probala, dzabe. Me plasi toa sto citam deka mozele da predizvikaat seriozno nesto, ne sakam ni da go spomnam i sega samo na toa mislam