е така кажи, а не паничиш од ништо шала на страна, припази на доцна јадење и избегавај благо. Пиј сеа вода и нешто за киселини и ќе помине.
Ама паничам за болките чудни ми се.Не можам да проценам да ја лоциран точно.Ми шета позади па рефлексно од страна десно па кај грлото не знам како да објаснам и ме тера да подждригнам
Испитај си хеликобактер. Можеш да пиеш нолпаза и навечер пред спиење од тие кесичките за рефлукс земи есокс, ваја, рефлустат.
Па да. А можеш да си направеш и гастроскопија да немаш некој улкус. Јас кога имав улкус, имав многу страшни болки во желудник, плешка и на грбот позади. Мене болките ми се јавуваа пролетта и есента најмногу
Особено во одредени лежечки позиции зошто се "креват" киселините. И ако подолго време не третираш и е така, се надразнува грлото. "Нормално" е, ама со големи наводници. Поќе ко очекувано ако долго време имаш многу киселини. Ти кажаа да не јадиш пред спиење и +1 на то. И оди пак на лекар и испитај убаво, сменете терапија ако немаш подобрување за да се среди.