Клинички центар „Систина“

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 18 мај 2010.

1. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    кога ќе видиш и у контекстот се вклопува дека не е етички да и земат толку пари. :D

Последна измена: 14 јули 2023
  2. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    Болницата визуелно само делува чисто и тоа е тоа, не ја препорачувам никому,
    јас сам да не ги провалев ќе ми ја испразнеа цела банкова сметка за непотребни анализи,
    тешки идиоти се, немаат никаква етика.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    10.415
    Да, во право си моја грешка, во мој крај за нешто што не мора, не треба, не е итно, велиме не е морално, и уште милион вакви грешки кои секако не се правилни, вака кога се прочитам голема грешка, за на форум искрено баш и не внимавам како ќе се изразам, ете има дежурни па ќе не исправат :)

4. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.124
    Допаѓања:
    50.407
    На денешен ден пред два месеци мајка ми почина во Систина.
    Отиде таму стент на срце да и ставаат, операцијата беше успешна и оздравуваше полека.
    Секој ден се јавувавме да прашаме како е и ни кажуваа стабилна и е состојбата само и треба време за закрепне бидејќи беше дијабетичар.
    Беше 13 дена на интензивна нега само преку стакло можевме да ја гледаме.
    И секој ден истото ни го кажуваа закрепнува, ја ставале да седи, да се движи по малку.
    Тој ден кога почина се јавивме ни кажаа добра е и за некој саат ни се јавуваат дека и се влошила состојбата на апарати била,качила температура ,на бубрезите и белите дробови закачила инфекција и дека во секој момент можела да почине и за некое време ни се јавија дека починала.
    Ич не се надевав дека ќе почине а и кој се надева дека некој некогаш баш тогаш ќе почине ама не знам се добра и наеднаш почнува.
    После некое време одам во аптека и таа аптекарката ме познава и прашува за мајка ми и кажувам се и ми вели таму сите така почнуваат од инфекција.
    Што и како е било не знам 13 дена беше таму колку се лапнале пари не знам бидејќи мајка ми беше пензионерка, а и тоа не е важно веќе, мајка ми веќе не е меѓу нас.
    Ја испративме подобро да и биде, ама не се врати никогаш.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    166.258
    да се убацам како џокер у покер
    морално на дијалект може мислела членката
    у смисол не требало -не е било морално

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    308
    Само нешто сакам да додадам во однос на коментарите, вградување на артериски стентови не е оперативен зафат на срце и не се прави со анестезија. Кога се прави отворена операција на срце тоа носи огромни ризици и пациентот се приклучува на машина за циркулација на крв и кислород и срцето се стопира. Ова едно со друго е голема разлика.

7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    5.271
    Систина е одлична машинерија за лапање парички. Дека е одлична у однос на грижа на пациенти, комуникација со лекари и сестри да, но како поскапе е дерење.
    Значи как нив идеш и викаш тоа и тоа ќњ ми прават напрај испринтај таму колку све ќе кошта, и едно 10 пати провери, очи 10 банки.

Беше на жучка тато за вадење , со лапароскопија ( ај да не се влечеме по дежавно) помина после 1 ден антибиотик и хоспитализација го пуштија, за да годината се утепа од примање антибиотици и дрен на самото место пошо му се ствараше инфекција. Значи мака озбилна видовме од Аврамовски, кој нити сериозно сфати нњшто нити бутур.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Во Систина, само ако имаш приватно здравствено и ако имаш многу пари, иначе не.

На Снегулк@23 и La-loca им се допаѓа ова.
  9. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    308
    @Hisha Тоа е зошто пациентите го гледаат само личниот интерес. Има еден куп критични пациенти и операции што се спасени животи. Инаку не се вади жолчка туку жолчно ќесе, жолчката и понатаму се лачи кај оперираните.
    Треба да се отвори тема воедно и за Клинички Центар и да се дебатираат ситуациите таму на крај едно ќе биде јасно пациентите и менталитетот е исти каде и да се оди секогаш се поаѓа од парите и од личниот интерес затоа воедно и здравството е на тоа ниво.

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    5.271
    Без цепидлачење, знам дека се вади жолчно кесе, жолчката си е у црниот дроб.
    Народски кажано кажав, поентата ми беше друга, дека и да имаш пари барај се однапред. Клинички како тргнал и како што е пун со млади пропали лекари кои не гледаат подалеку од нос иде кон сигурна пропаст. Скоро сите стручњаци се преселија во приватно.
    Поента сегде е одвратно, здравје да се чува колку се може после , господ да те чува ..

11. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    308
    Одредени специјалистички прегледи им се накачени на 4500 денари мислам дека е нереално.

12. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    3.664
    Сега се 4800

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на: