Болницата визуелно само делува чисто и тоа е тоа, не ја препорачувам никому, јас сам да не ги провалев ќе ми ја испразнеа цела банкова сметка за непотребни анализи, тешки идиоти се, немаат никаква етика.
Да, во право си моја грешка, во мој крај за нешто што не мора, не треба, не е итно, велиме не е морално, и уште милион вакви грешки кои секако не се правилни, вака кога се прочитам голема грешка, за на форум искрено баш и не внимавам како ќе се изразам, ете има дежурни па ќе не исправат
На денешен ден пред два месеци мајка ми почина во Систина. Отиде таму стент на срце да и ставаат, операцијата беше успешна и оздравуваше полека. Секој ден се јавувавме да прашаме како е и ни кажуваа стабилна и е состојбата само и треба време за закрепне бидејќи беше дијабетичар. Беше 13 дена на интензивна нега само преку стакло можевме да ја гледаме. И секој ден истото ни го кажуваа закрепнува, ја ставале да седи, да се движи по малку. Тој ден кога почина се јавивме ни кажаа добра е и за некој саат ни се јавуваат дека и се влошила состојбата на апарати била,качила температура ,на бубрезите и белите дробови закачила инфекција и дека во секој момент можела да почине и за некое време ни се јавија дека починала. Ич не се надевав дека ќе почине а и кој се надева дека некој некогаш баш тогаш ќе почине ама не знам се добра и наеднаш почнува. После некое време одам во аптека и таа аптекарката ме познава и прашува за мајка ми и кажувам се и ми вели таму сите така почнуваат од инфекција. Што и како е било не знам 13 дена беше таму колку се лапнале пари не знам бидејќи мајка ми беше пензионерка, а и тоа не е важно веќе, мајка ми веќе не е меѓу нас. Ја испративме подобро да и биде, ама не се врати никогаш.
да се убацам како џокер у покер морално на дијалект може мислела членката у смисол не требало -не е било морално
Само нешто сакам да додадам во однос на коментарите, вградување на артериски стентови не е оперативен зафат на срце и не се прави со анестезија. Кога се прави отворена операција на срце тоа носи огромни ризици и пациентот се приклучува на машина за циркулација на крв и кислород и срцето се стопира. Ова едно со друго е голема разлика.
Систина е одлична машинерија за лапање парички. Дека е одлична у однос на грижа на пациенти, комуникација со лекари и сестри да, но како поскапе е дерење. Значи как нив идеш и викаш тоа и тоа ќњ ми прават напрај испринтај таму колку све ќе кошта, и едно 10 пати провери, очи 10 банки. Беше на жучка тато за вадење , со лапароскопија ( ај да не се влечеме по дежавно) помина после 1 ден антибиотик и хоспитализација го пуштија, за да годината се утепа од примање антибиотици и дрен на самото место пошо му се ствараше инфекција. Значи мака озбилна видовме од Аврамовски, кој нити сериозно сфати нњшто нити бутур.
@Hisha Тоа е зошто пациентите го гледаат само личниот интерес. Има еден куп критични пациенти и операции што се спасени животи. Инаку не се вади жолчка туку жолчно ќесе, жолчката и понатаму се лачи кај оперираните. Треба да се отвори тема воедно и за Клинички Центар и да се дебатираат ситуациите таму на крај едно ќе биде јасно пациентите и менталитетот е исти каде и да се оди секогаш се поаѓа од парите и од личниот интерес затоа воедно и здравството е на тоа ниво.
Без цепидлачење, знам дека се вади жолчно кесе, жолчката си е у црниот дроб. Народски кажано кажав, поентата ми беше друга, дека и да имаш пари барај се однапред. Клинички како тргнал и како што е пун со млади пропали лекари кои не гледаат подалеку од нос иде кон сигурна пропаст. Скоро сите стручњаци се преселија во приватно. Поента сегде е одвратно, здравје да се чува колку се може после , господ да те чува ..