Кловнови

Дискусија во 'Психологија' започната од Bright, 5 јули 2010.

1. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Многу ми се одвратни, Creepy ми се некако :|

2. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Не се плашам од нив но не ги сакам :D
    Некојпат се смешни :lol: ама не ми се нешто омилени :lol:

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Никогаш не сум ги сакала и не ми биле пријатни за гледање. И сама незнам зошто, ама има нешто одбивно во нив. Морничави се некако, што знам. :?:

4. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Кога бев мала не ми сметаа, но после некако одвратни ми станаа. Постојано со некоја глупава насмевка на лицето..така подмукли... :?

5. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Не знам кој е тој страв од кловнови.
    Тие суштества што те занимаваат, приредуваат хумористични престави и сл, а тука се ствара и некој страв од нив.
    Можеби затоа што е актуелен хоророт со кловнови, а кловновите се уште едно застрашувачко чудовиште во нив?

Јас никогаш сум го немала тој страв од кловновите, ниту го имам. Ги гледам како извор на забава, а не as monter.

6. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Не се плашам од кловнови, а мислам дека не се плашев ни кога бев мала.Штета што немам често шанса да бидам во нивно друштво :rofl:

7. katence-britney

katence-britney Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16
    Klovnovite se traumatiziracki za decata, neznam zosto, ama i jas ne sakam klovnovi! Kako da ima nesto loso nekoe zlo vo tie oci, kako da ne se smeat iskreno, kako da sakaat da vi nastetat, a sepak se ssmeat..........
    [mod-kirilica:1509728j][/mod-kirilica:1509728j]

8. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    порано ми беа смешни и интересни, а сега морничави и страшни :worried:

9. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Никогаш не сум сакала кловнови.
    Не ме плашат, не ми се интересни...Дебилни ми се многу.
    Прават некои неартикулисани потези нонстоп мелат, лупаат глупости и очекуваат да им се насмееш |(
    Ама јас каков поглед им праќам страв да ги фати :D

10. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Син ми како мал имаше паничен страв од кловнови :( . Ама баш паничен. Од првото гледање (мислам имаше околу 2 години) на Биди и Бади тоа беше страшно да се гледа. Да плаче, да вреска, да се крие, да бега... Пробуваа да го смират, демек фати ми го носот, еве ова е перика... Џабе. И му траеше тој страв со години. Сега веќе оди на училиште, разбира се, не го фаќа паника, ама не сака баш да ги гледа, ги избегнува. Јас отсекогаш сум била неутрална во врска со нив, ама го сфаќам син ми. Кога ќе ги погледнам од аспект на дете, навистина не се нешто забавни...

11. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Во игротеките во кои работев, ниедно дете не ги сакаше. Едноставно не им обрнуваа внимание или се плашеа. Буквално ниту едно дете не им се радуваше. А поголемите ги исмејуваа и закачаа. Не ги сакам ни јас многу многу, поинтересни ми се другите маскоти од цртаните филмови.

12. MissCupcake

MissCupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    263
    Не се плашам од нив, но некако ми се морничави. Ми изгледаат премногу мистериозно и језиво што не знам... Некоај траума од нив немам,но одбивни ми се.

13. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Од дете имам голем проблем со кловновите. Секојпат кога ќе видам кловн се обидувам да го пронајдам мистериозното во него, она што другите неможат да го видат, бидејки зад таа маска можеби има илјада бизарни дела.
    Освен тоа незнам дали само сум си умислила јас, но секојпат кога стојам близу до кловн се чувствувам депресивно, студено, едноставно се будат некои чудни чувства во мене кои неможам да си ги објаснам. Меѓудругото прочитав дека една феминка се жали дека имала кошмари од нив, хм...welcome ;) ги имам и јас. До тој степен, што се осмелувам да кажам дека имам фобија од нив и не ми се допаѓаат воопшто. На телевизија нема проблем да ги гледам, на моменти и интересни ми се, но во живо, поготово до мене нееееееееееее :| се онесвестувам на лице место :x
    Попрво ги видела дух, од кои не се плашам отколку кловн, најискрено.

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Не ги сакам, морничави се!

15. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Јас го обвинувам Стивен Кинг за мојата одбивност кон кловнови. Колку кошмари имав после It, само јас си знам.

Не ги сакам, секогаш ме асоцираат на лажна среќа и маскирана депресија.

„Man goes to doctor. Says he's depressed. Says life seems harsh and cruel. Says he feels all alone in a threatening world where what lies ahead is vague and uncertain. Doctor says "Treatment is simple. Great clown Pagliacci is in town tonight. Go and see him. That should pick you up." Man bursts into tears. Says "But, doctor...I am Pagliacci."

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    не се плашам од кловновите(таман работа),ама ме нервираат
    ќе се маскира некој човек и мисли ќе му се редуваат децата

17. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Не знам за кога сум била мала, не се се сеќавам, но веројатно не сум се плашела. Сигурно сум скокала и сум се радувала. Паметам дека имав една кукла-кловн, многу ми беше жалосна и многу си ја сакав.

Сега дури и по нерви ми одат, не можам да ги смислам ама ич. Ама ако, нека им се радуваат дечињата, за нив се, не се за нас :)

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Премногу се плашев од нив како мала.. Од секоја играчка што ја имав кловн, се плашев. А сестра ми ме плашеше. :swear:
    А сега незнам.. не се плашам многу ама морничави се. :x

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Леле ме потсетивте. До вчера имав еден метар висок розев кловн играчка. Онака страшна фацичка но не сум се плашела никогаш од него. :)

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Глупави ми се ,истовремено ми личат на се и на ништо!
    Посебно ми е непоимливо како некој може да се смее на нивните извитоперени фацки бре?