Темна кафена или светла ти е? Да знам дали има шанси повторно да си ја вратам плава. Имам слушано дека од кната може маслинеста да искочи на плава коса, особено ако си користела бланш, па ми е страв. И за колку време ти падна црното?
Ne izleguva maslinesta jas imav platinum plava pa koga staviv kna isto kako na slikata mi fati...sega posle 2 nedeli mi e svetlo kafena kako prirodna epten ubava boja ))
Jас имам природно темно кафена коса и сакам да ставам црвена кна,па да прашам каква боја е прашокот оргинал зелена или друга и со каков чај е најдобро да се раствори црвена кна и дали се става цело јајце или жолчка само и дали ладно цедено маслиново масло?
Еј,, стварно ја ревитализира и стварно и дава сјај Испитано и докажано..цело лето си имав сјај како никогаш до сега. И се фарбав црна нормално со к'на...Стално
Мојата коса има претрпено што ли уште не , фарбање во сите можни бои , шатирање и на крај да ми стане сува како барут што се вика. И се решив повеќе да не се шлакам со фарби да си ја горам само косата и си земав кна. Си земав Chestnut и бојата ми излезе перфектна. Посјајна и помека коса никогаш во живот не сум имала дури и кога сум и ставал маски , регенератори,ниту пак спреј за коса.
мајками секогас на место боја става кна и косата многу и е убава како за нејзини години,ниту и пајга и има убав волумен....
I staviv k'na,nema nekoja golema razlika megju nijansite ,malku mi dade nekoj crvenkast sjaj ,ama ubavo izgleda.
читав наназад за тоа дека ако ставиш к'на после не прима фарба дали е тоа вистина ? на пример ако си црна фарбана со к'на дали може после некое време да се исфарбаш со црна ?
Мајка ми си купи к'на и треба да ја фарбам, ама не знам како се прави. уште не сум го отворила пакетчето, па може да ми објасните со што и како се меша, како се нанесува, колку време треба да стои итн..?
К,ната се меша со сварен чај , по можност да има црвена боја се внимава на густината .Се става прво к,ната па постепено се додава врел чај , се меша да нема грутки ида е како фарба ни ретко ни густо . Се нанесува топло и рамномерно . Ако е косата подолга се користат две пакетчиња.Се остава да стои два до четири часа зависи од нијансата и од природната боја на косата.Јас ја оставам подолго и многу убаво ми фака поубаво и од фарба .